|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.59 Kraj: Kranj - struževo
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rafaellsi Član

Pridružen-a: Ned 11 Sep 2011 18:54 Prispevkov: 479 Aktiv.: 2.85 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Pon Mar 25, 2013 4:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ok, meni sicer dela, a ima še malo težav z motorji....
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14679 Aktiv.: 61.78
|
Objavljeno: Pon Mar 25, 2013 5:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Branez je napisal/a: |
aly je napisal/a: |
Fotka robotka je brezveze, ker imamo vsi iz enakega kompleta
... |
Ne govori to, nismo vsi kopiranti.
Meni se je zdelo nerodno odvijati dvanajst vijakov za spremembo mer in tudi držalo peresa bom še spremenil.
Imam pa kar nekaj idej, kako bom krmilnik in motorje po "pirhomaniji" uporabil.
Nočem, da se mi zgodi to!
Za tening uporabljam Gumbyjevo idejo z žarnico.  |
Orginalno sporočilo sem dal v NOVO temo odprto za komentarje.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pajo Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2004 8:50 Prispevkov: 687 Aktiv.: 2.89
|
Objavljeno: Pon Mar 25, 2013 6:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi moj deluje. So še manjše toplotne (koračnik) in mehanske težave (nastavitve), ki jih je potrebno odpraviti. Ampak bo šlo.
Še enkrat HVALA vsem pobudnikom in/ali vsem, ki ste aktivno sodelovali pri realizaciji tega projekta.
_________________ Martin Krpan je že dobro vedel zakaj je posekal lipo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mirkatmir Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14 Prispevkov: 1876 Aktiv.: 7.90 Kraj: Ribnica (JN75IR)
|
Objavljeno: Pon Mar 25, 2013 9:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Evo, pa še moj EggBot, ki pa ni iz KIT kompleta, razen TIV-a!
p.s.
finese so skrite
_________________ lp, Miran (Miro - S51SK) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bojan_z Član

Pridružen-a: Pet 16 Maj 2008 20:28 Prispevkov: 256 Aktiv.: 1.23 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Tor Mar 26, 2013 12:15 am Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni !
Če ste že odprli temo, potem pa naj bo še moj jajcoris tukaj.
pa meni zelo lepa jajčka, ni bilo pravo pisalo za pisanje po plastiki.
Hvala vsem, ki so ustvarili ta komplet.
L.P
Bojan
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BojanR Član

Pridružen-a: Tor 08 Apr 2008 9:52 Prispevkov: 693 Aktiv.: 3.30 Kraj: Vnanje Gorice
|
Objavljeno: Tor Mar 26, 2013 12:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi moj jajceris je prestal ognjeni krst.
Da ni sestavljen šele v petek ali soboto, obstaja glavni krivec
Ker je rekel, da bo pobiral naročila za nove korakarje do četrtka zvečer, problemov s starimi pa ste imeli veliko. Zato sem hotel probati, kako se obnesejo moji - stari. In seveda pred četrtkom, da še ujamem naročila.
Ker je prišlo do predčasnega zaključka naročil, bodo moje slike pač letos malo bolj nazobčane. Ampak, kot je že nekdo tule rekel: "Saj je samo jajoris..."
Hvala za simpatičen projekt. Novi steperji pa drugič, ko bo spet prilika.
Še posebej hvala Janu, ki mi je stonoge zaspajkal in Krokotu za programje. In pa Darku, se ve, za njegovo vsestransko udeležbo.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Musty Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 8:54 Prispevkov: 1575 Aktiv.: 7.11 Kraj: Rače
|
Objavljeno: Tor Mar 26, 2013 9:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz sem se uspešno prebil čez vse napake. Hvala za super organizirano izdelavo, v paketu je bilo res vse potrebno.
Nekoliko sem improviziral z montažo korakarjev. So reciklirani in imajo nekoliko krajšo os kot novi. Zaradi tega se je ročica zatikala ob vijake. Na srečo z uporabo vijakov z ugreznjeno glavo problem izgine.
tok je nastavljen z napetostnim delilnikom na 0.5V. Več kot dovolj navora, motorčki pa se niti ne zagrejejo.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
diehart Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 17:46 Prispevkov: 501 Aktiv.: 2.11 Kraj: okolica I G
|
Objavljeno: Tor Mar 26, 2013 10:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Moj je tak kot od večine, tako da samo dve sliki rezultatov. Slava zaslužnim!
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
chaos Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12 Prispevkov: 1063 Aktiv.: 4.64 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Sre Mar 27, 2013 12:44 am Naslov sporočila: |
|
|
Tudi moj je oživel!
Ima še nekaj porodnih krčev, a rezultati so že sedaj kar v redu. Nekaj problemov sem imel, ko sem vrtal luknje za servo, ker mi je tisti del roke počil - trikrat. Ni problema, malo sekundnega lepila, pa je. Podaljšati sem moral kabel servota, ker je bil čisto prekratek. Pero se ni dobro spustilo, zato sem na roko namontiral eno elastiko, in je sedaj v redu. Problem imam še z enim korakarjem, ker se nenormalno greje in ima malo slab navor, ampak koraka pa zaenkrat lepo, samo po vsakem jajcu je potrebno malo pocakati.
Vidim pa, da bom imel problem z vertikalno ločljivostjo, ker se roka že pri vzorcu na sliki "zabije" v ohišje. Malo bom lahko še pobrusil palčko, da bo šla dlje, na strani motorja bi pa potreboval en "podaljšek". A imajo novi korakarji kaj daljšo os?
V glavnem, nič nerešljivega, eggbot deluje super. Zahvala vsem, ki ste pripomogli k projektu, posebej pa še @Jaka57, ki mi je pomagal pri oživljanju vezja.
LP!
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
121.97 KB |
Pogledana: |
0 krat |

|
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
119.43 KB |
Pogledana: |
10 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LEDuser Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 12:06 Prispevkov: 1104 Aktiv.: 5.25 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Mar 27, 2013 10:31 am Naslov sporočila: |
|
|
No da še jaz pokažem svojega ... Ogrodje sem izrezal sam, namesto fedra sem uporabil navojno palico in naredil pesto z ležajem. Podaljšal sem os motorja za jajce na pisalo pa sem montiral gumico ki skrbi, da pri risanju na straneh pisalo ni dvignjeno.
Za pevce v cerkvi sem naredil malo serijo jajc z notnim motivom. Malo sem spremenil dizajn, ker je bil originalni preveč podroben in je risanje trajalo več kot 10min. Z nekaj spremembami in povišano hitrostjo pa sem prišel na 3min 30s
_________________ Razsvetljujemo od leta 1920! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
S56RGA Član

Pridružen-a: Čet 11 Sep 2008 13:33 Prispevkov: 325 Aktiv.: 1.59 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Sre Mar 27, 2013 11:14 am Naslov sporočila: |
|
|
Včeraj sva ga z mojo 8 letno hčerko dokončala. Glede na to, da sem ga napajal z linksys napajalnikom dela presenetljivo dobro. Jasno, ker nisva brala "tutorialov" sva uspela počečkat 3 jajca preden je nastalo nekaj "užitnega".
_________________ Agar |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4227 Aktiv.: 17.79 Kraj: KOČEVJE
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
primozsu Član

Pridružen-a: Sre 16 Feb 2005 9:11 Prispevkov: 412 Aktiv.: 1.73 Kraj: MB - Šentjur
|
Objavljeno: Sre Mar 27, 2013 3:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Še moj.
Dodal sem ventilatorje da se koračni hladijo.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
silvo22 Član

Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 18:25 Prispevkov: 510 Aktiv.: 2.81 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Sre Mar 27, 2013 10:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
A zdaj boste ustanovili še klub jajčarjev?
Ob tem da je povod temu skupinskemu uspehu šemljenja jejc praznik žrtja bi bil zelo vesel če bi kdo ponudil trgu avtomatizirano mesoreznico..
_________________ http://www.youtube.com/user/hscncmachines |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni