www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Skupni projekt Eggbot - vsi delujoči Eggbot-i
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.59
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 25, 2013 1:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Fotka robotka je brezveze, ker imamo vsi iz enakega kompleta Very Happy
Je pa tu par izdelkov in video.
http://www.youtube.com/watch?v=L9KpEEoFSu0
Boo hoo!

DSC02532_crop.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  128.23 KB
 Pogledana:  40 krat

DSC02532_crop.JPG

rafaellsi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 11 Sep 2011 18:54
Aktiv.: 2.85
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 25, 2013 4:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ok, meni sicer dela, a ima še malo težav z motorji....

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.78

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 25, 2013 5:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Branez je napisal/a:
aly je napisal/a:
Fotka robotka je brezveze, ker imamo vsi iz enakega kompleta Very Happy
...
Shame on you Ne govori to, nismo vsi kopiranti.

Meni se je zdelo nerodno odvijati dvanajst vijakov za spremembo mer in tudi držalo peresa bom še spremenil.

Imam pa kar nekaj idej, kako bom krmilnik in motorje po "pirhomaniji" uporabil.
Nočem, da se mi zgodi to!

Za tening uporabljam Gumbyjevo idejo z žarnico. Wink

Orginalno sporočilo sem dal v NOVO temo odprto za komentarje.

pajo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2004 8:50
Aktiv.: 2.89

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 25, 2013 6:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi moj deluje. So še manjše toplotne (koračnik) in mehanske težave (nastavitve), ki jih je potrebno odpraviti. Ampak bo šlo.

Še enkrat HVALA vsem pobudnikom in/ali vsem, ki ste aktivno sodelovali pri realizaciji tega projekta.

mirkatmir
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14
Aktiv.: 7.90
Kraj: Ribnica (JN75IR)

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 25, 2013 9:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Evo, pa še moj EggBot, ki pa ni iz KIT kompleta, razen TIV-a!

p.s.
finese so skrite Boo hoo!

bojan_z
Član
Član

Pridružen-a: Pet 16 Maj 2008 20:28
Aktiv.: 1.23
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 26, 2013 12:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni !

Če ste že odprli temo, potem pa naj bo še moj jajcoris tukaj.

pa meni zelo lepa jajčka, ni bilo pravo pisalo za pisanje po plastiki.

Hvala vsem, ki so ustvarili ta komplet.

L.P
Bojan
Nazaj na vrh
BojanR
Član
Član

Pridružen-a: Tor 08 Apr 2008 9:52
Aktiv.: 3.30
Kraj: Vnanje Gorice

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 26, 2013 12:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi moj jajceris je prestal ognjeni krst.

Da ni sestavljen šele v petek ali soboto, obstaja glavni krivec Think
Ker je rekel, da bo pobiral naročila za nove korakarje do četrtka zvečer, problemov s starimi pa ste imeli veliko. Zato sem hotel probati, kako se obnesejo moji - stari. In seveda pred četrtkom, da še ujamem naročila.
Ker je prišlo do predčasnega zaključka naročil, bodo moje slike pač letos malo bolj nazobčane. Ampak, kot je že nekdo tule rekel: "Saj je samo jajoris..."
Hvala za simpatičen projekt. Novi steperji pa drugič, ko bo spet prilika.
Še posebej hvala Janu, ki mi je stonoge zaspajkal in Krokotu za programje. In pa Darku, se ve, za njegovo vsestransko udeležbo.

Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Musty
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 8:54
Aktiv.: 7.11
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 26, 2013 9:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz sem se uspešno prebil čez vse napake. Hvala za super organizirano izdelavo, v paketu je bilo res vse potrebno.

Nekoliko sem improviziral z montažo korakarjev. So reciklirani in imajo nekoliko krajšo os kot novi. Zaradi tega se je ročica zatikala ob vijake. Na srečo z uporabo vijakov z ugreznjeno glavo problem izgine.

tok je nastavljen z napetostnim delilnikom na 0.5V. Več kot dovolj navora, motorčki pa se niti ne zagrejejo.

Nazaj na vrh
diehart
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 17:46
Aktiv.: 2.11
Kraj: okolica I G

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 26, 2013 10:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Moj je tak kot od večine, tako da samo dve sliki rezultatov. Smile Slava zaslužnim!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
chaos
Član
Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12
Aktiv.: 4.64
Kraj: Zagorje ob Savi

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 27, 2013 12:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi moj je oživel! Smile

Ima še nekaj porodnih krčev, a rezultati so že sedaj kar v redu. Nekaj problemov sem imel, ko sem vrtal luknje za servo, ker mi je tisti del roke počil - trikrat. Ni problema, malo sekundnega lepila, pa je. Podaljšati sem moral kabel servota, ker je bil čisto prekratek. Pero se ni dobro spustilo, zato sem na roko namontiral eno elastiko, in je sedaj v redu. Problem imam še z enim korakarjem, ker se nenormalno greje in ima malo slab navor, ampak koraka pa zaenkrat lepo, samo po vsakem jajcu je potrebno malo pocakati.

Vidim pa, da bom imel problem z vertikalno ločljivostjo, ker se roka že pri vzorcu na sliki "zabije" v ohišje. Malo bom lahko še pobrusil palčko, da bo šla dlje, na strani motorja bi pa potreboval en "podaljšek". A imajo novi korakarji kaj daljšo os?

V glavnem, nič nerešljivega, eggbot deluje super. Zahvala vsem, ki ste pripomogli k projektu, posebej pa še @Jaka57, ki mi je pomagal pri oživljanju vezja.

LP!

jajcek.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  121.97 KB
 Pogledana:  0 krat

jajcek.jpg

eggbot.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  119.43 KB
 Pogledana:  10 krat

eggbot.jpg

Nazaj na vrh
LEDuser
Član
Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 12:06
Aktiv.: 5.25
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 27, 2013 10:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No da še jaz pokažem svojega ... Ogrodje sem izrezal sam, namesto fedra sem uporabil navojno palico in naredil pesto z ležajem. Podaljšal sem os motorja za jajce na pisalo pa sem montiral gumico ki skrbi, da pri risanju na straneh pisalo ni dvignjeno.

Za pevce v cerkvi sem naredil malo serijo jajc z notnim motivom. Malo sem spremenil dizajn, ker je bil originalni preveč podroben in je risanje trajalo več kot 10min. Z nekaj spremembami in povišano hitrostjo pa sem prišel na 3min 30s

S56RGA
Član
Član

Pridružen-a: Čet 11 Sep 2008 13:33
Aktiv.: 1.59
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 27, 2013 11:14 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Včeraj sva ga z mojo 8 letno hčerko dokončala. Glede na to, da sem ga napajal z linksys napajalnikom dela presenetljivo dobro. Jasno, ker nisva brala "tutorialov" sva uspela počečkat 3 jajca preden je nastalo nekaj "užitnega".
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.79
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 27, 2013 2:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Samo ideja :

Ko boste dali vsi velikonočne jedi skozi se lahko pričnete ukvarjat s sofisticiranin navijanjem klekljnov.

https://www.google.si/search?q=navijanje+klekljev&hl=sl&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=JuhSUZOgLMfi4QT68oHoCg&sqi=2&ved=0CCcQsAQ&biw=1680&bih=920

primozsu
Član
Član

Pridružen-a: Sre 16 Feb 2005 9:11
Aktiv.: 1.73
Kraj: MB - Šentjur

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 27, 2013 3:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še moj.
Dodal sem ventilatorje da se koračni hladijo.
Nazaj na vrh
silvo22
Član
Član

Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 18:25
Aktiv.: 2.81
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 27, 2013 10:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A zdaj boste ustanovili še klub jajčarjev? Mr. Green

Ob tem da je povod temu skupinskemu uspehu šemljenja jejc praznik žrtja bi bil zelo vesel če bi kdo ponudil trgu avtomatizirano mesoreznico..

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 2 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni