|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
. Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04 Prispevkov: 16777193 Aktiv.: 70656.42
|
Objavljeno: Sre Feb 15, 2006 4:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Proteus Član

Pridružen-a: Sre 15 Jun 2005 10:03 Prispevkov: 1943 Aktiv.: 8.18
|
Objavljeno: Sre Feb 15, 2006 5:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sokrat brez panike, razburjanje škodi zdravju , tvojemu ne mojemu
Vsekakor si človek bistveno lažje predstavlja vago z majhno masico in veliko maso - razlike in posledice "takoj sedejo", ker so "uočljive". Ker pa smo v demokraciji seveda v celoti dopuščam tudi tvoje mnenje in razlaganje.
Nikarte se tako sekirat in panično reagirat, ker moj prispevek ni bil namenjen prepiranju s teboj, temveč pogledu na vso stvar z drugega zornega kota, ki osvetljuje morebitne še preostale sence.
Lep dan ti želim še naprej  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6736 Aktiv.: 28.37 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Sre Feb 15, 2006 5:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Proteus je napisal/a: |
Borisz, od kje ti ideja, da se pričkam s Sokratom?
Resnično neverjetno kako občutljivi ste nekateri. Vsako mnenje smatrate kot napad na lastno integriteto. Resnično nimam niti volje niti želje, da se s kom kakorkoli prepiram.
Forum smatram kot zbirališče istomislečih, kjer je kakšna "bodica" namenjena popestritvi debate, ne pa kreganju ali žalitvam.
Zelo žal mi je, da nekateri to tako razumete. Konec koncev, če vas to tako moti se lahko z njega tudi umaknem. Bolje to, kot pa da bom kriv še za kakšen srčni napad. |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

|
Objavljeno: Sre Feb 15, 2006 5:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Proteus Član

|
Objavljeno: Sre Feb 15, 2006 5:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jeh borisz, kaj pa vem, kdo je na drugi strani
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

|
Objavljeno: Sre Feb 15, 2006 5:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Proteus Član

|
Objavljeno: Sre Feb 15, 2006 6:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Borisz, preveč si omejuješ obzorje, jaz vedno upam, da je na drugi strani:
pa padam na provokacije  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

|
Objavljeno: Sre Feb 15, 2006 6:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
iskra Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 10:13 Prispevkov: 797 Aktiv.: 3.36 Kraj: Lokev ,Boa , KOPER
|
Objavljeno: Sre Feb 15, 2006 7:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Šele sedaj mi je postalo jasno zakaj so DUM-DUMKE prepovedane no ja finta je tudi na kolika in kakšna je naletna ploskev krogle - iglasta, prisekana dum-dum
se pravi da pri dum-dumkah ne velja :
Svinec v elektroniki zaradi škodljivosti za zdravje povsem prepovedan. Uporaba svinca za orožje (krogle) ni prepovedana, ker nima dolgotrajnih posledic...
za navadne krogle pa ni problema , saj svinec ne pride v tkivo
Lucca , kaj misliš , če te ustrelijo s kroglo iz osiromašenega urana , kaj potem ponoči "svetiš" , se pravi da si en kos SVETNIKA , ja pol pa ni čudno če ne preganjajo Amerikance , saj pomagajo ljudem do višje stopnje s svojo "koleteralno " škodo  _________________ L.P. iskra |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.95 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sre Feb 15, 2006 7:25 pm Naslov sporočila: Re: re |
|
|
Citiram: |
Prej omenjeni mithbusterji so energijo krogle razložili precej dobro. Problem je v tem, ker v filmu ustreljenega človeka odnese par metrov nazaj. V resnici ustreljen človek (v konkretnem mythbusterjevem primeru prašič) malo trzne. Vic je v tem, da strelec in ustreljeni v praksi enako trzneta.; ustreljeni ne odleti 5 metrov nazaj |
Tole ne bo držalo popolnoma. Sunek na strelca je zaradi vrste orožja lahko precej manjši od sunka v cilj.
Mogoče kdo ve - ugane s kakšnim orožjem so bili zadeti talibani iz *TEGA* filmčka? Posledice na zadetih so grozljive.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cero Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 17:37 Prispevkov: 1179 Aktiv.: 4.97 Kraj: vipava
|
Objavljeno: Sre Feb 15, 2006 9:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
no naj povem svojo zgodbo čeprav nima dosti veze z orožejem:
enkrat sem še v srednji šoli odspajkoval neko trdo žico s transformatorja in ko sem raztalil spoj je upognjena žica odskočila in spajko mi je neslo naravnost v oko bolečina je bila velika in ko sem pogledal proti svetlobi sem videl na sredini slike belo piko po parurnem upanju da bo bolečina minila sem se odpravil na urgenco (bil je namreč praznik)tam mi je dežurni zdravnik dal v oko bivancin mažo in čez obliž izgledal sem kot gusarji dobil sem tudi napotnico za očesno polikliniko naslednji dan sem bil sprejet na vsezgodaj na očesni tam so mi dali najprej atropin potem še rumeno barvo in mi sčistili oko tista pika pa je bila opeklina na zenici ki je čez noč izginila samo še malo jo je bilo poznat no skratka ko sem zdravnici omenil da je bil v spajki ki mi je šla v oko svinec je samo zamrmrala in odgovorila sa je pač samo škodlljiv če ga poješ vse skupaj pa se je na srečo lepo izteklo in brez posledic je pa lepa izkušnja ki je ne priporočam nikomur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Proteus Član

|
Objavljeno: Čet Feb 16, 2006 12:20 am Naslov sporočila: |
|
|
He he Borisz, stvari so lahko v "programski opremi" zakoličene s konstanto ali pa z variablo. Eni prisegajo že v rani mladosti na konstanto, drugim je ljubša variabla.
Vsekakor pa, naj si bo variabla ali konstanta
I Got a Black Magic Woman
I Got a Black Magic Woman
Yes, I Got a Black Magic Woman
She's got me so blind I can't see
But she's a Black Magic Woman
She's tryin to make a devil out of me |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.66 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Čet Feb 16, 2006 9:53 am Naslov sporočila: |
|
|
The great invention of the ballistics is that 99.99...% of the energy (also kp)
goes with the bullet and not to the shoulder of the marksman.
Ne glede na formule se mi 99.99 % energije v krogli preveč, glede na to, koliko puška ali top ob strelu udari nazaj. Ko krogla zadene tarčo, bi moralo tarčo rukniti toliko, kot bi ob njo udarilo vsaj 99.9 kopit (minus izguba energije krogle pri letu po zraku) ?
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.66 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Čet Feb 16, 2006 10:00 am Naslov sporočila: Re: re |
|
|
Iztok je napisal/a: |
Prej omenjeni mithbusterji so energijo krogle razložili precej dobro. Problem je v tem, ker v filmu ustreljenega človeka odnese par metrov nazaj. V resnici ustreljen človek (v konkretnem mythbusterjevem primeru prašič) malo trzne. Vic je v tem, da strelec in ustreljeni v praksi enako trzneta.; ustreljeni ne odleti 5 metrov nazaj :?: |
Tole ne bo držalo popolnoma. Sunek na strelca je zaradi vrste orožja lahko precej manjši od sunka v cilj.
Mogoče kdo ve - ugane s kakšnim orožjem so bili zadeti talibani iz [url=h**p://www.mobisux.com/album/data/3401/26210WTFit.wmv]*TEGA*[/url] filmčka? Posledice na zadetih so grozljive. :? |
Ja, seveda je to jasno. Na strelca delujejo tudi sile plinov smodnika, ki ga porinejo nazaj, žrtve pa ne odrinejo. Izguba energije krogle v zraku je velika, šiber pa še večja. Mithbusterji včasih malo zaokrožajo.
Filma nisem čisto dojel. Ali je tisto, kar leti po zraku taliban?
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4223 Aktiv.: 17.78 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Čet Feb 16, 2006 10:27 am Naslov sporočila: joj iskra |
|
|
se pravi da pri dum-dumkah ne velja : Svinec v elektroniki zaradi škodljivosti za zdravje povsem prepovedan. Uporaba svinca za orožje (krogle) ni prepovedana, ker nima dolgotrajnih posledic... |
Če je dobro zadet nima dolgotrajnejših posledic ker je vse že mimo in se ne more pritožit
Večina sodobnih sploh močnejših ostrostrelskih pušk ima amortizerje v naslonjalu
Ste se vprašali npr to v filmih kako lahko nekoga varovanega ostrostrelec ubije , varnostniki pa pogledajo v smer od kje je strel prišel ( se pravi velika razdalja , uporaba dušilca ali razbijalca zvoka ) ponavadi leži v smeri od koder je prišla krogla tako pa kaže tudi krvna sled
Bom povedal eno zgodbo. Svoj čas me je malo zanimalo orožje ne zato da bi klal kot v kakih igricah pač pa zato ker je na precej primitiven način - balistika ( v primerjavi s kakimi laserji ) mogoče zelo precizno poslati kroglo na določen položaj . Zgodovina topništva sega od Kitajcev kot izumitelji smodnika , do našega matematika Jurija Vege , sanjača Julesa Verna s topom na luno do izumitelja iraškega topa ki je skoraj uresničil Vernovo zamisel Gerarda Bulla , on je namreč s topom streljal , skoraj v vesolje ( ne s smodniškimi plini pač pa s helijem zaradi mnogohitrejše ekspanzije v nekakšnem Boost topu ( prva eksplozija stisne helij , ki požene Al projektil s precejšno hitrostjo) . kot verjetno veste so alternativa railcoil topovi to je da se izstrelek ( ponavadi Al) pospeši preko linearnega elektromotorja ki je seveda supraprevoden in se doseže precej velike hitrosti .
No nazaj k uranu . Možak nemški zdravnik je bil kot švabi radi hodijo v zdravniških misijah na kriznih območjih , iskal vzrok velikega števila obolelih za levkimijo je najprej v Iraku , nato pa še na Balkanu. No opazij je znake ki so bili poznani iz Japonske Hirošime in Nagasakija , bolj po naključju je opazil da se otroci igrajo s temi kroglami in jih je nekaj nesel na nemške univerze na pregled.
Povsod so ga zavrnili , parkrat je imel zelo čudne nesreče in na koncu so ga obtožili trgovanja z nevarnimi snovi in prekupčevanja z uranom. Takrat je izbruhnila afera o levkimijah , neplodnostih , genetskih spremembah v VB in nato še v ZDA potem se tega ni dalo več potunkat. Finta okoli urana je predvsem ta da se ob udarcu ga nekaj upari ( sploh kumulativni naboji ) (pljuča , površinska kontaminacija )in potem naredi veliko večje onesnaženje kot če bi bil v kosu , sicer je ravno tako nevaren
Jaz sem spoznal uranove naboje iz obrambe v opisu Phalanxa
http://www.fas.org/man/dod-101/sys/ship/weaps/mk-15.htm in tehnično je to divja zadeva , kasneje sem ga tudi videl v Koprski luki na eni od ladij za elektronsko bojevanje ( malo po naši mali vojni ) . Ko sem topniškega oficirja vprašal o radioaktivnosti nabojev me je samo čudno gledal ( pa ne vem a so tolk zabiti ti ljudje ali ne znajo nič razmišljat ...) Dejansko pa so uranovi izstrelki predelani odpadki najprej nemških (pogrunal) nato pa še britanskih in ameriških
jedrskih elektrarn ki bi jih morali skladiščit kot nizko in srednje radioaktiven material. ( pod zgornjim linkom je še zanimiv članek kako zapacati morje za 4,5 biljona let s tem strelivom)
In še zaključek če bi kontaminirano področje recimo tržnico v Bagdadu ki je zelo kontaminirana potresel s ustreznim fosforjem ali čem podobnim bi zelo verjetno vsaj malo svetil  _________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 6 dni