|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.66 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Tor Avg 20, 2013 7:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Verjemi, zadeva še zdaleč ni tako samoumevna. Kot rečeno, poznam najmanj dva, ki sta prevzela narobe.OK, saj USB ključek načeloma gre, problem je samo ker tako stvar vse prevečkrat uporabljaš tudi za druge stvari...
BTW..jaz imam sicer kopijo certifikata še dodatno zakodirano v rar datoteko z geslom. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gregoral Član

Pridružen-a: Pet 24 Nov 2006 9:42 Prispevkov: 688 Aktiv.: 3.04 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Avg 21, 2013 12:11 am Naslov sporočila: |
|
|
protoncek je napisal/a: |
Verjemi, zadeva še zdaleč ni tako samoumevna. ... |
Se strinjam. Meni se je v tistem trenutku zdela samoumevna.
Zato je vedno treba omogočiti izvoz zasebnega ključa! ... |
Tole recimo sem jaz razumel kot da omogočiš izvoz zasebnega ključa in to je to.
To seveda (vsaj zame) ni ok.
A teh pet alinej:
Sicer, da se dopolnim:jaz to naredim tako:
-uvozim certifikat z možnostjo izvoza ključa.
-izvozim taisti certifikat najmanj na dve fizično ločeni lokaciji
-prepričam se, da kopija deluje
-izbrišem certifikat, uvožen na PCju
-nazaj uvozim certifikat na PC ter izključim možnost izvoza ključa |
s katerimi si dodatno opisal postopek mislim da zajame bistvo.
USB ključki manjših velikosti so danes tako poceni da si praktično vsak lahko privošči dva recimo 2 do 4 GB velika ključka za namene shranjevanja pomembnih datotek.
Jaz imam za to 2 ključka v živih barvah da mi je že na kilometer jasno da sta samo za to in gor nimam ničesar drugega.
LP, Gregor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.94 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sob Dec 28, 2013 9:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Da ne odpiram druge teme ... kolega ima ravno obraten problem. Iz Mozille ne moreva izbrisat dveh certifikatov. Grem pod Tools/Option/Advanced/View Certificates/Your Certificates in lepo pokaže oba. Ko enega ali oba označiš in klikneš Delete še vpraša za potrditev, če to res želiš storiti, in ko vse potrdiš označeni certifikat ali oba izgineta. Ko pa to okence View Certificates še enkrat odpreš pa sta oba spet tam
Poizkusil sem že vse kar google najde pod "mozilla certificate deleted reappears" pa ne pomaga. Mogoče še kakšen predlog iz domačih logov? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Sob Dec 28, 2013 10:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če je certifikat potekel (ali imaš kopijo), bi jaz odstranil firefox, restartal PC; ročno pregledal celoten C in izbrisal vse, kar sliši na ime Firefox ali Mozilla, ter ponovno namestil firefox. Sledi so lahko v common files, v programData (sedmica), v users/tvoje ime/AppData, Roaming....veliko teh map je privzeto skritih. Pri dosti programih to pomaga. Lahko tudi pregledaš register in tam izbrišeš firefox ostanke. (prej naredi obnovitveno točko). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

|
Objavljeno: Sob Dec 28, 2013 10:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če je certifikat potekel (ali imaš kopijo), bi jaz odstranil firefox, restartal PC; ročno pregledal celoten C in izbrisal vse, kar sliši na ime Firefox ali Mozilla ... |
Si to že kdaj delal? Veš koliko datotek ima v imenu in vsebini besedi Firefox in Mozilla?
Brskalnik je bil že na novo naložen pa je isto. Pa še to ni bilo čisto enostavno ker je bilo prej treba backupirat passworde in bookmarkse.
Certifikata sta v bistvu nova (stara dva meseca) in s KLIKom ni težav. Želi pa enega odstranit ker ga je naložil pomotoma. Ravno ta pa mu nagaja, ker se mu ob odpiranju https strani v izbiri ponudi samo eden - a ravno tisti nepravi ...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Waldo Član

Pridružen-a: Pet 02 Nov 2007 10:50 Prispevkov: 316 Aktiv.: 1.47 Kraj: Maribor
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pajo Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2004 8:50 Prispevkov: 687 Aktiv.: 2.89
|
Objavljeno: Sob Dec 28, 2013 10:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poišči mapo Application data. Običajno je skrita v mapi Documents and settings\user. Jo odpri in v njej poišči mapo Mozilla. To mapo pobriši. Isto mapo najdeš v mapi Local settings. Potem ponovno namesti Firefox. _________________ Martin Krpan je že dobro vedel zakaj je posekal lipo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Sob Dec 28, 2013 11:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Iztok, že sem delal to, brez skrbi, tako da vem, kako je to zamudno. Mi je pa uspelo rešit problem (sicer ne s certifikatom)...
No, vseeno upam, da najdeš lažjo rešitev... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

|
Objavljeno: Ned Dec 29, 2013 2:01 am Naslov sporočila: |
|
|
Bom še poizkušal ker z invazivnimi metodami ne bi rad sesul ostali dosedanjih nastavitev brskalnika. Hvala  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gumby Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32 Prispevkov: 4066 Aktiv.: 18.36
|
Objavljeno: Ned Dec 29, 2013 10:35 am Naslov sporočila: |
|
|
Naredi backup, nato pa pri restore odstrani kljukico pri certifikatu. Znalo bi delat... _________________ Tule nisem več aktiven. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
blasny Član

Pridružen-a: Ned 21 Okt 2012 19:13 Prispevkov: 70 Aktiv.: 0.45 Kraj: Tepanjce
|
Objavljeno: Ned Dec 29, 2013 8:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Iztok je napisal/a: |
Da ne odpiram druge teme ... kolega ima ravno obraten problem. Iz Mozille ne moreva izbrisat dveh certifikatov. Grem pod Tools/Option/Advanced/View Certificates/Your Certificates in lepo pokaže oba. Ko enega ali oba označiš in klikneš Delete še vpraša za potrditev, če to res želiš storiti, in ko vse potrdiš označeni certifikat ali oba izgineta. Ko pa to okence View Certificates še enkrat odpreš pa sta oba spet tam
Poizkusil sem že vse kar google najde pod "mozilla certificate deleted reappears" pa ne pomaga. Mogoče še kakšen predlog iz domačih logov? |
Verjetno certifikata nista v Firefoxu ampak v Windows certificate store.
Kako pregleduješ te certifikate je opisano tukaj. Sicer za Visto, ampak velja tudi za Windows 7.
http://windows.microsoft.com/en-us/windows-vista/view-or-manage-your-certificates |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Ned Dec 29, 2013 8:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nope, mislim da v primeru Firefox-a ni tako. Chrome resda uporablja certifikat iz Windows-ov, ampak FF pa ima svoje skladišče, če se ne motim. Imam namreč kriptirano particijo in v njej firefox portable, pa sem prav lepo v FF portable uvozil certifikat in je tam ne glede na to, ali v gostujočem PC-ju je v WIN shrambi ali ne. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

|
Objavljeno: Pon Dec 30, 2013 1:06 am Naslov sporočila: |
|
|
blasny je napisal/a: |
Verjetno certifikata nista v Firefoxu ampak v Windows certificate store. |
Tudi to sem poizkusil. Tam certifikati so ampak jih FF ne uporablja od tam kot IE ker so tam drugi, ki jih FF ne "vidi". Ima protoncek glede tega prav. Hvala vseeno.
Je pa pomagalo tole:
gumby je napisal/a: |
Naredi backup, nato pa pri restore odstrani kljukico pri certifikatu. Znalo bi delat... |
@gumby, hvala. Ob priliki pa  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni