|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
robert Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48 Prispevkov: 1905 Aktiv.: 8.04 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Sob Mar 18, 2006 6:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Otrok spredaj ali zadaj-oboje moti voznicino koncentrecijo
Jaz sem oba vozil spredaj do enega leta-zena je sedela zadaj
Avto ni imel zakljev in s tem nisem imel problema
Sem pa pomagal pri prometni nesreci,kjer se je zenska obrnila nazaj k otrokoma,ker se vecja puncka(4-5 let) ni hotela privezati v jahacu.Pri tem je zavila na sosednji pas in celno trcila v drug avto.Mojega kolega so izrezali ven,zenski takrat fizicno ni bilo videti sile,ocitno pa je dobila zivcni zlom.
Dojencka starega manj kot pol leta je vrglo iz potovalne posteljice med prvima sedezema v vetrobransko steklo in nato na tla.Otroku razen modric in soka ni bilo nic.
Tisto vecjo puncko(4-5 let) pa je nabilo v sprednji sedez in povem vam,ni lepo videti otroskih ock,ki prazno strmijo v neskoncno daljavo.Pomagal sem kolikor sem lahko in jo ozivljal zame neskoncnih 10 minut do prihoda resevalcev.
Deklica je se sedaj vec ali manj na Soci in se ne odziva!
Torej-otrok v avtu pomeni manjso koncentracijo in temu se prilagodite
Se en nasvet-ce se otrok noce privezati,zatulite(kolikor morete)-slisi se grdo,ampak tako mu boste najbolj pomagali,ce mislite drugace,precitajte se enkrat ta post.  _________________ LP Robert |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
satelitko Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27 Prispevkov: 1777 Aktiv.: 7.50 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Sob Mar 18, 2006 11:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Se podpišem pod spodnjo vrstico! Jaz sem že "opalio koji šamar", mulci so malo vlekli rilce, ampak privezali so se pa le!!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
primki26 Neznanec

Pridružen-a: Ned 19 Mar 2006 23:16 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.00
|
Objavljeno: Ned Mar 19, 2006 11:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
lep pozdravček
tvoj problem je lahko rešen v 5 minutah v firmi avtoelektronika na dunajski cesti v Črnučah, za Avtomarketom.
potem ne bo svetila nobena lučka in nič ne bo pokazala diagnoza, kot so nekateri preveč filozofski.
obratna smer v prvotno stanje pa traj 1 min in vse je kot je bilo.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 21.00 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pon Mar 20, 2006 12:14 am Naslov sporočila: |
|
|
primki26 je napisal/a: |
lep pozdravček
tvoj problem je lahko rešen v 5 minutah v firmi avtoelektronika na dunajski cesti v Črnučah, za Avtomarketom.
potem ne bo svetila nobena lučka in nič ne bo pokazala diagnoza, kot so nekateri preveč filozofski.
obratna smer v prvotno stanje pa traj 1 min in vse je kot je bilo.
LP |
Če te prav razumem bo potem treba obiskovat ta servis pri vsakem prevozu otroka posebej ... ali pa bo airbag stalno izključen oziroma prožilna kapsula airbaga nadomeščena z uporom XY
Le tako je namreč možno diagnostiko prevarat, da bo kazala "AIRBAG system OK" v resnici pa v slučaju karambola tistih vreč ne bo od nikoder. Očitno ti je pomembna samo lučka, ne pa uporabnost in varno ter zanesljivo delovanje sistema v vseh situacijah!
Kdo je sedaj filozof?
In takšne filozofe odvetniki po nesrečah ter poškodbah radi (in zlahka) dobro finančno oskubejo ... kar je tudi čisto prav
BTW, pri omenjenem avtu so za ta airbag Rjava in Modra žica na pinih 13 in 14 od konektorja ... se mogoče motim?  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni