www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kako izklopit airbag na Cliotu?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
robert
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48
Aktiv.: 8.04
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 18, 2006 6:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Otrok spredaj ali zadaj-oboje moti voznicino koncentrecijo Exclamation
Jaz sem oba vozil spredaj do enega leta-zena je sedela zadaj Cool
Avto ni imel zakljev in s tem nisem imel problema Very Happy

Sem pa pomagal pri prometni nesreci,kjer se je zenska obrnila nazaj k otrokoma,ker se vecja puncka(4-5 let) ni hotela privezati v jahacu.Pri tem je zavila na sosednji pas in celno trcila v drug avto.Mojega kolega so izrezali ven,zenski takrat fizicno ni bilo videti sile,ocitno pa je dobila zivcni zlom.
Dojencka starega manj kot pol leta je vrglo iz potovalne posteljice med prvima sedezema v vetrobransko steklo in nato na tla.Otroku razen modric in soka ni bilo nic.
Tisto vecjo puncko(4-5 let) pa je nabilo v sprednji sedez in povem vam,ni lepo videti otroskih ock,ki prazno strmijo v neskoncno daljavo.Pomagal sem kolikor sem lahko in jo ozivljal zame neskoncnih 10 minut do prihoda resevalcev.
Deklica je se sedaj vec ali manj na Soci in se ne odziva! Sad

Torej-otrok v avtu pomeni manjso koncentracijo in temu se prilagodite Exclamation

Se en nasvet-ce se otrok noce privezati,zatulite(kolikor morete)-slisi se grdo,ampak tako mu boste najbolj pomagali,ce mislite drugace,precitajte se enkrat ta post. Wink

satelitko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27
Aktiv.: 7.50
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 18, 2006 11:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se podpišem pod spodnjo vrstico! Jaz sem že "opalio koji šamar", mulci so malo vlekli rilce, ampak privezali so se pa le!!!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
primki26
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Ned 19 Mar 2006 23:16
Aktiv.: 0.00

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 19, 2006 11:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

lep pozdravček

tvoj problem je lahko rešen v 5 minutah v firmi avtoelektronika na dunajski cesti v Črnučah, za Avtomarketom.
potem ne bo svetila nobena lučka in nič ne bo pokazala diagnoza, kot so nekateri preveč filozofski.
obratna smer v prvotno stanje pa traj 1 min in vse je kot je bilo.

LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 21.00
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 20, 2006 12:14 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

primki26 je napisal/a:
lep pozdravček

tvoj problem je lahko rešen v 5 minutah v firmi avtoelektronika na dunajski cesti v Črnučah, za Avtomarketom.
potem ne bo svetila nobena lučka in nič ne bo pokazala diagnoza, kot so nekateri preveč filozofski.
obratna smer v prvotno stanje pa traj 1 min in vse je kot je bilo.

LP

Če te prav razumem bo potem treba obiskovat ta servis pri vsakem prevozu otroka posebej ... ali pa bo airbag stalno izključen oziroma prožilna kapsula airbaga nadomeščena z uporom XY Omega

Le tako je namreč možno diagnostiko prevarat, da bo kazala "AIRBAG system OK" v resnici pa v slučaju karambola tistih vreč ne bo od nikoder. Očitno ti je pomembna samo lučka, ne pa uporabnost in varno ter zanesljivo delovanje sistema v vseh situacijah! Rolling Eyes

Kdo je sedaj filozof?

In takšne filozofe odvetniki po nesrečah ter poškodbah radi (in zlahka) dobro finančno oskubejo ... kar je tudi čisto prav Exclamation

BTW, pri omenjenem avtu so za ta airbag Rjava in Modra žica na pinih 13 in 14 od konektorja ... se mogoče motim? Razz
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni