|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
matejcek81 Član

Pridružen-a: Pon 16 Mar 2009 12:32 Prispevkov: 1526 Aktiv.: 7.69 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Čet Mar 27, 2014 11:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne ga lomit!
Za prenos signala v notranje prostore(brez preveč stroškov) se naredi pasiva... Če je meni delovalo v kleti (armiran beton) zakaj ne bi tudi v tem primeru?
gugl: "cell phone passive repeater"
meni je pred leti delovalo na wifi...
LP _________________ Če ne gre - ne obstaja! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
satelitko Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27 Prispevkov: 1777 Aktiv.: 7.48 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Pet Mar 28, 2014 4:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pasiva nekako gre, če imaš zunaj poln škaf signala, da ga nekako spraviš skozi beton. Če pa že zunaj telovadiš, da je kolikor toliko OK, potem pa sploh ni šans! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
satelitko Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27 Prispevkov: 1777 Aktiv.: 7.48 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Pet Mar 28, 2014 4:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
siljo je napisal/a: |
Ko sem jaz samo začel spraševati v tej smeri so me na mobitel-u "napadli", da je to strogo prepovedano! To lahko naredijo le njihovi strokovnjaki! Vsakršno "dodajanje" elektronskih zadev je prepovedano saj nimam: koncesije za uporabo radiofrekvenčnega spektra......!! |
Genijalci od Mobitela so postavili bazno postajo točno 1560m od moje bajte. Ponoči vidim lučko na štangi, signala pa za en k.u.r.a.c! Ker pač pokrivajo avtocesto. In ker je dodatna palčka v našo smer predraga. In potem bo nekdo pametoval če imam jaz lahko v bajti repetitor, ki sem ga kupil za svoje pare. Kar naj pridejo na vrata. Repetitor bo pojedel z anteno vred! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
satelitko Član

|
Objavljeno: Pet Mar 28, 2014 4:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
nakamichi je napisal/a: |
Jaz povem kako je, kako si to kdo predstavlja je povsem osebne narave.
http://www.akos-rs.si/zasebne-mreze
V primeru, da te kdo zatoži, imajo vso pravno podlago, čeprav si sredi gozda. Kako kdo kaj naredi je pa njegova stvar. |
Osebno vem vsaj za eno DARSovo bazo, kjer imajo to razpeljano po bajti. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebastjan.kamensek Član

Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04 Prispevkov: 1029 Aktiv.: 4.99 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Pon Avg 11, 2014 3:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Da tema čisto ne umre, me zanima kaj mislite o temle ojačevalniku.
Pri nas se cene gibljejo okoli 250 € vendar se mi to zdi malo preveč.
Tegale dobim za dobtih 150 €. Kaj mislite? Gre se za vikend na štajerskem. Problem je v tem da je vikend postavljen na taki lokaciji (10 km od meje) kjer sicer signal slovenskega opreaterja je prisoten (android mi kaže 2-3 črtici zunaj. v hiši ga ni) vendar je hrvaški signal mnogo mnogo močnejši ( 5 črtic zunaj, v hiši 3). Seveda to rešujem tako, da telefon prestavim na ročno izbiro operaterja in nato sem velikokrat nedosegljiv ker pač ni signala.
Mi bo ojačevalnik rešil problem ali mi bo ojačal samo hrvaške oddajnike in ne slovenskih? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boriskozjan Član

Pridružen-a: Pet 14 Nov 2008 23:23 Prispevkov: 956 Aktiv.: 4.72 Kraj: Šmarje pri Jelšah
|
Objavljeno: Tor Avg 12, 2014 7:16 am Naslov sporočila: |
|
|
ali veš kje imaš bazno postajo? fajn je, če jagico usmeriš na postajo . sam imam postavljen na hiši sistem z
http://www.dx.com/p/gsm-900mhz-mobile-phone-signal-repeater-orange-305864#.U-mhcmPPVI1 (je zelo podoben, ampak ne vem več kje sem ga kupil)
+
900mhz yagi antteno z ebaja
+
doma narejena antena (ground plane+palčka)
in se kar pozna, je pa res, da 3g ne gre skozi, oziroma zelo slabo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smatjaz Član

Pridružen-a: Pon 10 Nov 2003 16:33 Prispevkov: 850 Aktiv.: 3.58
|
Objavljeno: Tor Avg 12, 2014 8:45 am Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče se obrneš sem in boš dobil konkretnejše informacije. Mogoče ti ga celo posodijo, da ga preizkusiš.
Lp M. _________________ Električni aparati delujejo na dim ... ko dim iz njih uide ... ne delujejo več! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pajo Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2004 8:50 Prispevkov: 687 Aktiv.: 2.89
|
Objavljeno: Tor Avg 12, 2014 4:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam sem že tudi razmišljal o nabavi repetitorja, vendar dvomim, da bi rešil moje težave. Zgodi se, da imam na telefonu poln signal. Slišnost dobra. Naslednji trenutek signal pade, večkrat celo na nulo. In to se dogaja znotraj ali zunaj bajte. Operater je mobi***. Vmes sem že zamenjal nekaj aparatov in pri vseh ista težava. Ko sem nabavljal zadnji aparat, sem najprej vzel testnega, ker me je zanimalo, kaj se bo dogajalo. Zadeva je delovala brez problemov. Ko sem ga kupil, so se po nekaj dnevih občasno vrnile stare težave. Na telekomu so mi pokazali sliko pokritosti. V okolici sta dve bazni postaji, ki pokrivata območje. Eden-viden je oddaljen približno 2,5 km. Trenutno je stanje takšno, da se mi koža naježi, ko zazvoni telefon. Prestaviti se moram, na določeno točko, da se lahko v miru pogovorim. Pa še to ne vedno. Podobne težave bi naj imel sosed. Telefonirali bi naj samo pri "enem oknu".
Sem se pa slučajno pogovarjal z enim telekomovcem o težavi in je omenil interferenco med baznimi postajami. Je to možno?
Nimajo pa težav prijatelji, ki koristijo storitve drugih operaterjev. _________________ Martin Krpan je že dobro vedel zakaj je posekal lipo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2756 Aktiv.: 13.25 Kraj: Vrhnika
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.68 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Tor Avg 12, 2014 8:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pajo, seveda je možno. V službi sem imel podoben problem: na levi strani mize je vlekel en oddajnik (Edge), na desni pa drug (3G). Na sredini, kjer sem sedel pa... enega ali drugega. Ko je zazvonil telefon, sem se najprej prestavil levo ali desno in šelel nato odgovoril, sicer mi je večinoma po nekaj sekundah vrglo ven.
No, včasih sem znorel in izklopil 3G. S tem sem sicer rešil problem povezave, seveda pa sem s tem izgubil hitrost... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
siljo Član

Pridružen-a: Tor 28 Okt 2003 8:08 Prispevkov: 1035 Aktiv.: 4.36 Kraj: Ribn'ca
|
Objavljeno: Sob Avg 16, 2014 8:42 am Naslov sporočila: |
|
|
pajo je napisal/a: |
Sam sem že tudi razmišljal o nabavi repetitorja, vendar dvomim, da bi rešil moje težave. Zgodi se, da imam na telefonu poln signal. Slišnost dobra. Naslednji trenutek signal pade, večkrat celo na nulo. In to se dogaja znotraj ali zunaj bajte. Operater je mobi***. Vmes sem že zamenjal nekaj aparatov in pri vseh ista težava. Ko sem nabavljal zadnji aparat, sem najprej vzel testnega, ker me je ....... Telefonirali bi naj samo pri "enem oknu".
Sem se pa slučajno pogovarjal z enim telekomovcem o težavi in je omenil interferenco med baznimi postajami. Je to možno?
Nimajo pa težav prijatelji, ki koristijo storitve drugih operaterjev. |
@Pajo lahko "pokažeš" tvojo lokacijo? _________________ Lep pozdrav! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
siljo Član

|
Objavljeno: Pon Avg 18, 2014 10:08 am Naslov sporočila: |
|
|
pajo je napisal/a: |
Sam sem že tudi razmišljal o nabavi repetitorja, vendar dvomim, da bi rešil moje težave. Zgodi se, da imam na telefonu poln signal. Slišnost dobra. Naslednji trenutek signal pade, večkrat celo na nulo. In to se dogaja znotraj ali zunaj bajte. Operater je mobi***. Vmes sem že zamenjal nekaj aparatov in pri vseh ....pogovorim. Pa še to ne vedno. Podobne težave bi naj imel sosed. Telefonirali bi naj samo pri "enem oknu".
Nimajo pa težav prijatelji, ki koristijo storitve drugih operaterjev. |
@Pajo tvoja lokacija je precej dobro pokrita!
najprej nastavi samo na GSM omrežje (EDGE) pa pusti maolo, da zadevo stestiraš...lahko daš tudi ročno samo na UMTS omrežje (3G) ....stestiraš....
Javi info?! _________________ Lep pozdrav! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pajo Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2004 8:50 Prispevkov: 687 Aktiv.: 2.89
|
Objavljeno: Tor Sep 09, 2014 7:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Siljo
Stanje je porazno. Privzeto sem imel nastavljeno 3G. 3G izklopil. Ni bilo nič boljše. Po nekaj dneh vključil nazaj. Glede na izpis, se omrežje običajno preklopi na navadno. Če so dobri dnevi, imam na enem oknu signal za opravljanje klicev. Bog ne daj, da bi premaknil glavo.
Omrežje navadno kaže poln signal, ko vzpostavljam ali sprejemam klic, pade na nič, povezavo prekine in potem začne komunicirat z 3G. Pa spet pade, začne iskati navadno omrežje. Potem običajno prileti sporočilo o nedosegljivosti. Včasih, zelo redko, povezava vztraja in se da kaj slišat. Drugi me običajno slišijo normalno. Jaz njih prekinjajoče "jeclanje" ali pa še tega ne.
Skratka: NOčna mora, ko pozvoni mobilnik....
Bi krivil aparat, ampak se mi je dogaja z različnimi aparati, različni proizvajalci. Edini, ki je še najbolj normalno delal(pa ne vedno) je bil Samsungov za 1€. Sedaj je CAT b15.
Očitno bom moral menjati operaterja (pred pol leta podaljšal naročniško razmerje za 24 mesecev .  _________________ Martin Krpan je že dobro vedel zakaj je posekal lipo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
siljo Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
oobuco Član

Pridružen-a: Pon 25 Avg 2014 11:00 Prispevkov: 206 Aktiv.: 1.56 Kraj: Šentvid pri Stični
|
Objavljeno: Tor Sep 09, 2014 8:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pajo
Pred časom sem se s podobnim problemom ukvarjal v dolini Kolpe, ampak se mi je takrat zazdelo, da je bolj problem v velikosti bazne postaje - pretočnost, število kanalov - kot pa v signalu, mogoče močno brcam v temo.
Delovalo je podobno, kot recimo, ko na avtocesti pride do kakšnega večjega zastoja, kar naenkrat je vse zasedeno in ni signala, očitno zato, ker vsi telefonirajo.
Pri tisti hiši jim je šlo sicer bolj za internet, vsaj EDGE, ampak so potem letos vseeno raje vzeli satelitskega - Astra Connect.
Buco |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni