|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
joccc Član

Pridružen-a: Tor 17 Apr 2012 15:36 Prispevkov: 47 Aktiv.: 0.29 Kraj: kamnik
|
Objavljeno: Tor Apr 22, 2014 1:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
starodavni je napisal/a: |
Pri materijalu se še nisem odločil. Če pomislim, da ima jeklo trikrat večji modul elastičnosti kot aluminij ter trikrat večjo težo, predvsem pa je verjetno cenejši ( nisem preveril še pri kom, ki prodaja), se nagibam, da bi bili vsi elementi iz jekla. In mislim, da bo pri tem tudi ostalo. Mogoče, da bi vzel tako jeklo, da ne bo ogormno rjavenja z časom.
|
Upam da ne misliš uporabiti kakega (rostfreia) inoxa glede rjavenja. Glede jekla pa , če ga boš varil nastanejo notranje napetosti in ga je pametno dati žariti. Seveda pa ti more še neko potem vse skupaj porezkati tam , ko ti pridejo vodila in stiki vijačenih komponent. (problem :najti dovolj velik stroj za obdelavo,da lahko izhaja iz ene točke daj je res vse narejeno v pravem kotu in vzporedno) Obstajajo firme majo velike stroje ampak tudi ura stroja je velika .
starodavni je napisal/a: |
Ko sem bil prisoten pri obdelavi in sem dobil občutek kot da sveder or rezkarja med samim rezkarjem kar malo zamakne ali dvigne most sem kar "neumno gledal".Reskar je imel 1200W z svedrom 8 ali 10 mm dolžine 7 cm na masivnem lesu. Nastavitvenih obratov pa ne vem, je pa sposoben rezkar dati od sebe 27000 obratov na minuto. |
Ja lahko imaš še tako tog cnc pa če ne veš pravih pomikov in hitrosti odrzavanja oziroma je že slab rezkar in si prehiter v pomiku boš zlomil rezkar.
MIslim da v tvojem primeru bil prevelik pomik glede na zmožnosti stroja oziroma slaba konstrukcija izdelava ali pa vodila. No moje izkušnje so take da korogla vodila dopuščajo kaj takega kot se je tebi zgodilo (sam sem mel nizkocenovna vodila) Pri prednapetih tirnih vodilih pa boš mel vse prej drugje zračnost kot pa na samem vodilu. _________________ Pozdrav še naprej .
---------------------------------------------------------
(celo živlenje se učim pa vseno vem zelo malo ) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni