|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3366 Aktiv.: 14.17 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Tor Sep 16, 2014 9:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
vilko je napisal/a: |
Generira pa se mi nov problemček:
Za pomoč pri razhroščevanju programa rad uporabljam sofwaresko generirani UART na nekem prostem pinu in informacije berem na Terminal Emulatorju. (Hvala Bray!)
Toda če glavni program tako pogosto prekinjam, se timing softwarsko generiranega uart tako zmede, da na terminalu vidim samo smeti.
Tukaj ne vidim druge rešitve, ko da grem na Portd.1 kjer ima moj mega328 tx integriranega uarta. Te rešitve sem se izogibal, ker sem ta uart hranil za bolj zahtevne komunikacije med mikroprocesorji.
|
Sem našel aspirin:
Kadar motorji stojijo, tudi timer ni potrebno da teče, in ustavim tudi timer, ki ga ob zagonu motorja spet startam. In tako mi softwarski uart spet lepo dela, no vsaj ko motorji stoje.
. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni