www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kontrola releja preko izhoda za slušalke na GSMu
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Obelix
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 13:59
Aktiv.: 9.02
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 14, 2014 12:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To je res zelo malo denarja.
Pobrskaj med oglasi, nekdo je prodajal Siemens gsm modeme. Mogoče še ima kakšnega. Krmilnik v stilu Arduina, dodatna ploščica z vhodno-izhodnimi elementi (releji, tranzistorji, optospojniki, mogoče še kaj), napajanje, ohišje. Če boš malce recikliral kakšne odslužene elektronske naprave, boš prišel s 30 Evri skozi.
Upam da je teh 30 Eur mišljeno samo za material.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
stane
Član
Član

Pridružen-a: Tor 17 Apr 2007 21:19
Aktiv.: 5.77
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 14, 2014 1:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Priporočam, da uporabiš PoKeys57E.
Cena je višja od tvojih pričakovanj, vendar tudi dobiš veliko več.
Na "Dashboard" lahko postaviš do 16 stikal ali 16 prikazovalnikov temperature.
Lahko kombiniraš po želji, naprimer 2 temperaturna senzorja in 4 stikala.
Dostopaš lahko preko spleta ali preko domačega WiFi-ja, s telefonom, računalnikom ali tablico.
Vklapljaš in izklapljaš lahko ročno, nastaviš delovanje po določenem časovnem programu ali v odvisnosti od temperature.
Omejitev je edino domišlija. Mr. Green
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
stbe
Član
Član

Pridružen-a: Sob 10 Sep 2005 12:25
Aktiv.: 0.65
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 14, 2014 4:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam Alarmno centralo , ki ima tudi rele in mi dobro deluje. Rabiš pa edino še 12v napajalnik in sim kartico.
Nazaj na vrh
sax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 28 Maj 2010 19:45
Aktiv.: 0.21

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 18, 2014 8:27 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sorry ker nisem tako dolgo odgovoril.
Obelix, ja 30 € je mišljeno samo za material (elektronika), starih elektronskih komponent (predvsem od računalnikov) mi tudi ni problem dobiti.

stane, PoKeys57E je zelo zanimiva zadeva (vse in še več kot bi jaz
potreboval), vendar ne omogoča dostop preko GSM-a (vsaj kolilo sem na
hitro zasledil).

stbe, tudi alarmna centrala mi je zelo zanimiva, samo ne vem ali omogoča
vklop/izklop releja(ev) preko SMS.

THX vsem, če pa ima kdo še kakšen predlog, ga bom vesel.
Nazaj na vrh
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.02
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 18, 2014 10:10 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://www.ebay.de/itm/Alarm-GSM-Modul-per-PC-programmierbar-4x-Eingange-4x-Ausgange-/400371273459?pt=DE_Haus_Garten_Heimwerker_Sicherheitstechnik&hash=item5d37fccef3

Telih sem jaz že precej uporabil ... Za ta denar se ne splača delati svojega ...
(je programiranja kar precej) Imaš pa vse - SMS, klice ... Ni da ni.

LP, g

stbe
Član
Član

Pridružen-a: Sob 10 Sep 2005 12:25
Aktiv.: 0.65
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 18, 2014 11:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sax je napisal/a:

stbe, tudi alarmna centrala mi je zelo zanimiva, samo ne vem ali omogoča
vklop/izklop releja(ev) preko SMS.

Vklop preko SMS ne dela. Lahko pa pokličeš in vklapljaš tonsko preko tipk.

lp
Nazaj na vrh
sax
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 19, 2014 8:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali bi se dalo kaj enostavnejšega narediti z optocoupler-jem?
Nazaj na vrh
sonyx
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Okt 2007 10:27
Aktiv.: 2.10
Kraj: Sevnica

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 19, 2014 9:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Malo sem pobrskal po spletu. Prva cenejših variant bi bilo kaj takega . Ceno ocenjujem glede na sliko in po uporabljenih elementih Smile . Druga zadeva pa je plod slovenskega znanja . Pa mogoče malo dražja, splet ocena glede na sliko.

Lp, Danilo

sax
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 21, 2014 11:02 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem še enkrat pregledal poste in sem nekako ugotovil, da mi DTFM demodulator še najbolj ustreza (hvala int47).
Zanima me ali bi tale kombinacija delala:
DFM demodulator:
http://www.ebay.com/itm/DTMF-Smart-Home-Remote-Controller-MT8870-Decoder-Module-for-Arduino-Relay-Shield-/251600411636?pt=Home_Automation_Modules&hash=item3a948d9bf4
v navezi z
Optocoupler Relay Modulom:
http://www.ebay.com/itm/1Pc-New-Optocoupler-Relay-Module-for-Arduino-5V-1-Channel-H-L-Level-Trigger-BD9P-/301446298493?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item462f997b7d

Za DTFM demodulator piše da ima izhod max 10mA (upam da vsak izhod).
Za Optocoupler Relay Modulom pa da potebuje na vhod 4mA (to sem malo skeptičen, ker kot sem gledal podobne vsi potrebujejo od 10 do 20mA).

lp SaX

Nazadnje urejal/a sax Ned Dec 21, 2014 5:55 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
RGorazd
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57
Aktiv.: 7.22
Kraj: Ig

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 21, 2014 11:52 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zgolj kot ideja/namig:

Če imaš telefon z barvnim displejem, lahko uporabiš 2 ali 3 fototranzistorje, pred katere postaviš ustrezen barvni filter. Z ustrezno barvo na displeju pa aktiviraš posamezen tranzistor. - Tudi tako bi sedalo.

LP G

._|
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
sax
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 21, 2014 3:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

RGorazd, tudi to sem že razmišljal, pa se mi zdi DTFM še najenostavneje.

Nazadnje urejal/a sax Ned Dec 21, 2014 5:55 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Bizgec65
Član
Član

Pridružen-a: Sre 10 Mar 2010 11:46
Aktiv.: 11.25
Kraj: Trebnje

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 21, 2014 4:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sax je napisal/a:
RGorazd, tudi to sem že razmišljal, pa se mi zdi DFM še najenostavneje.

DMF je DMF, kar ne poznam in tudi ne zanima me kaj bi to bilo, DTMF je pa DTMF Dual-tone multi-frequency! Sem mislil, da si se pač enkrat zmotil, saj ne da me zelo moti, vendar nekdo, ki ne ve o čem se gre, bo zastonj iskal informacije o DMF!
Nazaj na vrh
sax
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 21, 2014 5:41 pm    Naslov sporočila: icon_complicity  Odgovori s citatom

Bizgec65, sem se pač večkrat zmotil. Smile Sem zdaj popravil.
Raje mi povej če bosta skupaj šla modula, ki sem jih omenil v enem od prejšnih postov.
Nazaj na vrh
Bizgec65
Član
Član

Pridružen-a: Sre 10 Mar 2010 11:46
Aktiv.: 11.25
Kraj: Trebnje

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 21, 2014 5:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po tvojih vprašanjih tule sklepam, da bi rad naredil nekaj skoraj zastonj, pa še to, če bi ti kar točno povedali kaj moraš kupiti in verjetno potem sledijo vprašanja kako povezati....Nisem pa prepričan, če si ti vsaj malo pogledal, če pa slučajno vseeno še kaj potrebuješ poleg omenjenih modulov.

Torej moj odgovor se glasi: BI!

PS.: Popravil si popravil Brick wall Brick wall
Nazaj na vrh
sax
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 21, 2014 6:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala Bizgec65,
nekateri smo še začetniki v elektroniki. Nekaj osnove elektronike poznam, vsekakor pa sem bolj domač v programiranju.

Bizgec65 je napisal/a:
Po tvojih vprašanjih tule sklepam, da bi rad naredil nekaj skoraj zastonj

Da zadevo bi rad naredil skoraj zastonj, zakaj pa ne? Na tone odslužene in še uporabne elekronike se valja okoli nas in obremenjuje okolje.

Bizgec65 je napisal/a:

pa še to, če bi ti kar točno povedali kaj moraš kupiti in verjetno potem sledijo vprašanja kako povezati....

Mislil sem da zato obstajajo takšni forumu, kjer strokovnjaki pomagajo tudi začetnikon. Če je ta forum namenjen samo strokovnjakom za elektroniki, potem pa sorry, pač tega nisem vedel.

Citiram:

Nisem pa prepričan, če si ti vsaj malo pogledal, če pa slučajno vseeno še kaj potrebuješ poleg omenjenih modulov.

Ne, mislim da razen napajanja (za katerega pa upam da ne bom potreboval vaše pomoči) drugega ne potrebujem. Za software bom poskrbel sam.
Če pa še kaj potrebujem, da jaz ne vem in si ti opazil, pa kar napiši, ti bom hvaležen.

lp SaX
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni