www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Napajalnik za prenosnik za avto
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
lado
Član
Član

Pridružen-a: Pon 09 Feb 2004 13:22
Aktiv.: 4.24
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 05, 2006 11:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

silvo

IRL2505. Podatki iz ECE so: V-MOS,LogL, 55V, 104A, 200W, <8mę(54A) .Transistor je sicer v katalogu HTE a ga ni na zalogi. Pozna kdo kakega ekvivalenta, ki bi bil dobavljiv?

IRL2505 lahko dobis v virtualni trgovini SE

Mimogrede kako pripneš kar želiš citirati!??

lp

lado
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
rimci
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Apr 2003 19:01
Aktiv.: 1.95
Kraj: Prekmurje

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 05, 2006 2:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na en ali drugi način

lp

1.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  58.42 KB
 Pogledana:  80 krat

1.JPG

2.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  81.83 KB
 Pogledana:  54 krat

2.JPG

Nazaj na vrh
lado
Član
Član

Pridružen-a: Pon 09 Feb 2004 13:22
Aktiv.: 4.24
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 05, 2006 2:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

rimci je napisal/a:
Na en ali drugi način

lp

hvala!

lp

lado
Nazaj na vrh
monaco
Član
Član

Pridružen-a: Sre 06 Jul 2005 21:12
Aktiv.: 1.07
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 24, 2006 10:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Napajalnik Trust stane v Metroju 49€ in se odlično obnese tudi na P4 prenosniku, ki ima 20V, 6A in 120W original napajalnik. Priloženih več različnih konektorjev in nastavljiva izhodna napetost.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.95
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 24, 2006 1:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Elektorjev za enkrat v fazi testiranja. Ko zadevo spravim v ohišje ter poskusim v avtu poročam.

oversc0re
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Sep 2005 15:20
Aktiv.: 1.94
Kraj: Radomlje

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 25, 2006 11:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še slika mojega pretvornika.

Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 26, 2006 8:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

oversc0re,
Tale je simpatičen - koliko tokovno zmore?

oversc0re
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 26, 2006 9:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, res ni velik. Obremenit sem ga uspel samo s 4A, ker nimam manjših 100W uporov. Pri 4A se je komaj dobro pogrel Wink Po podatkih webbencha je nazivna obremenitev 6A pri 15V in cca 5A pri 20V. Jaz ga uporabljam namesto notebookovega 15V/7A brez težav.

Lp, M@ic

Jani
Član
Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 22:48
Aktiv.: 1.98
Kraj: Bela krajina

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 23, 2006 5:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni!
oversc0re, zanima me koliko si dal za lm3478 in kakšen je nabavni čas (če ga nimajo na zalogi). Lepo bi te tudi prosil, če pripneš film za tiskanino. Saj ne da sem len, vendar nebi rad izumljal tolple vode, če je že ta segreta. Smile
Hvala in LP
Nazaj na vrh
oversc0re
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 23, 2006 6:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Cene za LM se ne spomnim, sigurno je bil < 1000SIT. Čakal sem ga pa kakšnih 14 dni. Sem gledal, da ga trenutno ni na zalogi, tako da bi jih bilo potrebno povprašat, v kolikšnem času se ga da dobit. Piše pa na Nationalovih straneh, da jih prodajajo v Arrow verigi del česa je tudi ljubljanski IR. Klic tja bi morda povedal kaj več. Tiv pripnem, ko pridem domov.

Lp, M@ic

rimci
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Apr 2003 19:01
Aktiv.: 1.95
Kraj: Prekmurje

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 22, 2006 10:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni.
Tudi sam moram narediti en tak napajalnik pa me zanima:
Silvo kako se je tvoj napajalnik obnesel in kako je bilo z nabavo materiala. Lahko pripneš načrt? Pa še to, si mogoče izdelal kakšno ploščico več in bi se jo dalo odkupit?

oversc0re tvoj napajalnik se mi dopade zaradi majhnosti. Ali lahko pripneš tiskanino in ali si mogoče tudi ti izdelal kakšno ploščico viška?

lp
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 22, 2006 3:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Rimci,

Ves material dobiš v HTE. Le dušilko boš moral naviti. (Sam sem našel ustrezno na nekem zelo starem napajalniku) Napajalnik dela kot je treba.
Načrt je bil objavljen v letošnji januarski številki Elektorja. Ker ni šlo za free projekt, načrta zaradi kršenja avtorskih pravic raje ne pripenjam na forum.

kovse
Član
Član

Pridružen-a: Ned 29 Feb 2004 12:48
Aktiv.: 0.17
Kraj: sL.kONJICE

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 26, 2006 9:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

pred časom sem si naredil avtopolnilec za notesnik z uporabo 8 čipov od texas instruments ( PT5049) http://focus.ti.com/docs/prod/folders/print/pt5049.html

Uporabil sem 8 vzporedno vezanih čipov, saj 1 čip izda izhodno moč 10W. Pri tem se čipi kr grejejo, ampak v 1 letni uporabi napajalnika še kar delujejo
najlepše pri teh čipih je da ti jih pošljejo domov povsem zastonj kot sample Twisted Evil
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.07
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 26, 2006 11:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Uporabil sem 8 vzporedno vezanih čipov

Se ti zdi to tehnično dobra rešitev ?

kovse
Član
Član

Pridružen-a: Ned 29 Feb 2004 12:48
Aktiv.: 0.17
Kraj: sL.kONJICE

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 26, 2006 11:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ne Wink ampak ker je laptop že malo bolj star, čipi so bli zastonj sem pač sprobal ker sem ga nujno rabil. V glavnem dela še vse OK, kot napajalnik kot laptop, do 80W kolikor pač porabi .
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni