www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

predlagam anketo o nakupovanju/plačevanju preko interneta
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Ankete
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  

Plačujem preko interneta...
kreditna kartica (visa, eurocard,...)
29%
 29%  [ 28 ]
PayPal
19%
 19%  [ 19 ]
Moneta (z mobitelom)
6%
 6%  [ 6 ]
direktna bančna transakcija (v tujino)
22%
 22%  [ 22 ]
drugo........
21%
 21%  [ 21 ]
Skupaj glasov : 96

Avtor Sporočilo
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.71
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 10, 2007 3:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Microchip me je za novo leto obral do kosti. Naročil sem en nekaj stvari. Ena pošiljka je prišla v dveh dneh (Velika Britanija). Druga je prišla v štirih dneh (Malezija). Za pic10f22 je bilo potrebno počakati, da jih v tovarni naredijo. En teden, iz Kitajske. Seveda je bilo potrebno plačati vsako pošiljko posebej. Skupaj 34 euro. Material je tako stal skoraj toliko, kot bi bil v HTE, če bi karkoli od tega sploh imeli.

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70830.97

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 25, 2007 10:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
s55m
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07
Aktiv.: 12.01
Kraj: Plovdiv-Bolgarija

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 25, 2007 11:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Plačila preko spleta, kar se moje uporabe tiče:

moneybookers, če ne gre ta, potem paypal, če je tudi to nemogoče bidpay in zadnja možnost mastercard in visa...
Popolnoma enake izkušnje kot Maretove.
Nazaj na vrh
vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.18
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 26, 2007 12:04 am    Naslov sporočila:  Ali lahko rečemo Odgovori s citatom

Ali lahko torej rečemo, da še nihhče od nas nima negativnih izkušenj z kreditno kartico, ni nikoli bila obremenjena z zneskom, ki ne bi bil naročen?

Vsaj tako izgleda po odgovorih, da so govorice bolj strašilo za bojazljivce kot sem jaz..
Nazaj na vrh
s55m
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07
Aktiv.: 12.01
Kraj: Plovdiv-Bolgarija

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 26, 2007 1:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Več kot nas bo, manj možnosti bo, da bo nepridiprav izbral prav tebe Smile
Nazaj na vrh
vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.18
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 26, 2007 8:30 am    Naslov sporočila:  narobe! Odgovori s citatom

Narobe!

Več ko nas bo, več bo tudi nepridipravov.
Nazaj na vrh
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.72
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 26, 2007 10:47 am    Naslov sporočila:  Re: Ali lahko rečemo Odgovori s citatom

vilko je napisal/a:
Ali lahko torej rečemo, da še nihhče od nas nima negativnih izkušenj z kreditno kartico, ni nikoli bila obremenjena z zneskom, ki ne bi bil naročen?

Nič takega se mi še ni zgodilo. Zaenkrat redno plačujem s kreditno kartico samo za nakup domen (neka ameriška firma). Vedno pa preverim, če je stran zavarovana - kodirana - ključavnica narisana spodaj v robu brskalnika.

Proteus
Član
Član

Pridružen-a: Sre 15 Jun 2005 10:03
Aktiv.: 8.20

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 26, 2007 11:27 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poglej Vilko, povprečno v Sloveniji vsak dan umre na cesti en Slovenec.

Ko se zjutraj usedemo v avto si lahko mirne duše rečem: "kdo je danes na vrst?".

Si kdaj pomislil, da se zaradi tega nebi vozil z avtomobilom?

Slovenci vsak dan kupujemo s karticami in v povprečju naredimo več denarnih transakcij, kot pa voženj z avtomobili. Kljub temu ne poznam statistike, ki bi potrjevala, da je bilo letno preko kartic oškodovanih vsaj toliko ljudi, kot pa jih umre na naših cestah. Poudaril pa bi: oškodovanih, ne pa mrtvih.

Če bi imel možnost izbire ali končaš pod kolesi ali te kdo ogoljufa preko bančne kartice, kaj bi izbral?

Nadalje, da ne omenim, da se vsakodnevno dogajajo tudi prometne nesreče, kjer gre samo za materialno škodo, ki je običajno bistveno višja od povprečne kraje na kartici. Pred dnevi mi je na parkirnem prostoru nekdo poškodoval vrata avtomobila. Verjetno je pri odpiranju svojih butnil v moja. Popravilo majhne praske in vdolbine >300EU. Da se ti to zgodi na parkirnem prostoru nekje v Ljubljani je verjetnost neverjetno visoka. Jaz v povprečju letno "pokasiram" vsaj eno tako porcijo. Dokler je avto nov in kasko zavarovan pač popravim, kasneje pa se take bojne rane na avtu nabirajo.

Bom zaradi tega kaj manj uporabljal avto ali se zaradi tega kako drugače obremenjeval? Niti slučajno, škoda živcev.

In zakaj bi se sedaj obremenjeval zaradi kreditne kartice, kjer so riziki bistveno manjši?
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.07
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 26, 2007 2:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Proteus, se podpišem !
egomez
Član
Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49
Aktiv.: 2.18
Kraj: Ljubljana/Sežana

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 28, 2007 3:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa kar se tiče stroškov, katera varianta je najugodnejša za plačevanje v tujino?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.71
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 29, 2007 10:27 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

egomez je napisal/a:
Kaj pa kar se tiče stroškov, katera varianta je najugodnejša za plačevanje v tujino?

Kreditna kartica. Banke dodajo provizijo za bančna nakazila.

Nekateri proizvajalci za manjša naročila zaračunavajo manipulativne stroške (handling fee). Primer: Microchip za naročila pod 50 eu zaračuna 5 eu za handling. Včasih se splača naročiti malo več.

Jur
Nazaj na vrh
WebMajstr
Član
Član

Pridružen-a: Sre 01 Nov 2006 22:55
Aktiv.: 0.37
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 21, 2007 11:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

plačeval preko paypal na ebayu... enkrat me je en tip nategnu, vendar sem pri paypalu zahteval vrnitev denarja in sem ga tudi dobil, brez da bi moral izdelek poslati nazaj...

s kreditno kartico direktno sem plačeval tudi v ameriko za sedaj dvema firmama.

zadnjič sem celo uporabil moneybookers z nakazilom na njihov račun...

Torej, plačeval sem že veliko, preko neta plačal že cca 300-400k bivših tolarjev.

razen tistega goljufanja na ebayu, ki se je zame dobro izteklo, ni bilo nobene zlorabe.

egomez
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 22, 2007 12:01 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pri Paypal in Moneybookers je bistvo samo to, da daš samo njim številko kreditne kartice in potem oni opravljajo nakupe? Ali je še kakšna ugodnost? Koliko pa si oni zaračunajo za to uslugo?

Za paypal sem prebral, da ti ostali ne morejo preko njega nakazovati denarja(v Slovenijo mislim). Kot Slovenec pa lahko plačuješ preko njih. To mi zgleda kot da imaš na voljo samo pol ponudbe. V čem je fora, da ni omogočeno vse ali pač nič?
Nazaj na vrh
egomez
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 22, 2007 12:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa še nekaj o kreditnih karticah. V cenikih vidim samo koliko je letna članarina in dvigi na bankomatih in pri bančnih okencih.
Pri plačevanju v trgovini oz. na internetu pa ti nič provizije ne vzamejo oz. jim to plača trgovina?

Torej je edini strošek ki ga oseba ima slabih 20EUR letne članarine?
Nazaj na vrh
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.62
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 22, 2007 5:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

WebMajstr: bi lahko razložil kaj je bilo in kako si to rešil?

Ja, letna članarina je za kreditne kartice, provizijo nakupov pa krije trgovina, tako da banke dobro služijo s temi transakcijami.
Nimam kreditne kartice, ampak resno razmišljam, da bi jo nabavil, ker določene stvari enostavno ne moreš kupit brez nje.
Najbolj varno in zanesljivo bi bilo, če bi denar sam nakazal na račun, če bi bile zadeve urejene tako. Na tak način ne bi mogel nihče zlorabiti številk.
Po Sloveniji tak način plačevanja prakticiram z nekaterimi trgovinami, ki nimajo maloprodaje in gotovine ne sprejemajo, oziroma bi jo lahko in jo potem sami položili na račun, zato je bolj enostavno, če to storim sam. Seveda gre to na predračun, oziroma s trgovinami, kjer se že poznamo, da material zaupajo v naprej.
Kaj pa direktna bančna transakcija v tujino, kako gre to? verjetno se to povsod ne da plačati na ta način?

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Ankete Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni