|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.99 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Tor Sep 15, 2015 11:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem nekaj strokovnjaka in bi lahko napisal "vzameš 25W / 240V žarnico in jo priklopiš med ... pa vidiš FID ..."
Pa ne bom! Tukaj ne govorimo o 12V lučkah za v avto kjer je največ kar lahko skuriš kakšna varovalka ali žica. Govor je o 240V napajanja v mobilnem objektu okrog katerega ponavadi hodimo bosi in še mokri - ubijalska kombinacija.
In ne hodimo samo mi ampak tudi OTROCI. Zato je treba te stvari pregledat, testirat in premerit s strani poznavalca in tako preprečit morebitno tragedijo.
Ne vem kako bi se počutil kakšen Janez ali Lojz, če bi prišlo do nesreče in bi "laik" rekel: "Saj sem preizkusil tako kot so mi svetovali poznavalci iz tega in tega foruma ... za test po njihovem nasvetu sem uporabil celo napravo, ki ima na sebi oznako kvadrata v kvadratu in ni nič žgečkalo ..."
Zato "strokovnjaki" malo premislite o teži in posledicah svojih nasvetov preden klatite neumnosti!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Lojz Član

Pridružen-a: Pet 11 Apr 2003 8:31 Prispevkov: 668 Aktiv.: 2.82 Kraj: Koroška
|
Objavljeno: Sre Sep 16, 2015 12:59 am Naslov sporočila: |
|
|
Iztok je napisal/a: |
Jaz sem nekaj strokovnjaka in bi lahko napisal "vzameš 25W / 240V žarnico in jo priklopiš med ... pa vidiš FID ..." |
Lahko bi napisal marsikaj, pač nisi, vendar si se sedaj name spravil.
Še zadnjič v tej temi:
@Temty - Lepo prosim ne me ubogat, ker klatim neumnosti in delim nestrokovne nasvete.
Tebi Iztok, strokovnjaku, se pa globoko zahvaljujem za čas, ki si ga porabil za moj poduk. _________________ LP
Lojz |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.99 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sre Sep 16, 2015 10:55 am Naslov sporočila: |
|
|
Moj namen ni bil spravljanje na nikogar, ampak preprečitev morebitne nesreče.
Če si zato užaljen - sorry ... bolje, da si užaljen ti kot pa, da se zgodi kakšna tragedija  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Temty Neznanec

Pridružen-a: Sob 12 Sep 2015 19:23 Prispevkov: 4 Aktiv.: 0.03
|
Objavljeno: Sre Sep 16, 2015 10:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
U kakšna vojna je ratala v bistvu nisem toliko neumn, da bi šel preizkušat stvari, ki jih niti v teoriji ne obvladam...sem iskal, kot je bilo omenjeno ideje, nisem pa tudi toliko neumen, da nobene stvari nebi razumel . V glavnem avto peljem čez vikend na testiranje do električarja in potem poročam.
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni