www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Rumena lučka za motor na Dewoo Kalosu
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Spajky
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jun 2010 0:05
Aktiv.: 6.01
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 06, 2016 7:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bolje pogledat v navodila in to naredit samo z varovalkami za ECU (pri meni so 3), da ti slučajno ne zbluzi postaj na avtoradiu ali ti ga zaklene (koda) ... Jest moram počakat vsaj pol ure, da se sigurno autokomp resetira. Zgine tudi mapa vožnje za zadnjih enih 50km in se ECU uči na novo (Fiat Punto) ...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
elson2k
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09
Aktiv.: 8.71
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 06, 2016 8:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najprej preverit vse kontakte in varovalke/releje. Ta lučka pomeni napako NEKJE na motorni elektroniki ali elektirčnih sistemih, povezanih s temi.

Lahko je alternator, v taklih primerih pa največkrat senzor odmične gredi. Ne boš verjel, lahko tudi kakšen kabel prebija, kakšna vžigalna tuljava crkuje in vsega boga.

Preden greš v menjavo vsega tega, daj pojdi do nekoga ki je elektronik/avtoelektrik in mu dela logika normalno, ne pa takega ki ugotavlja napako s poskušanjem, ti pa plačuj ko budala.

Par dni nazaj sem imel enako težavo; avto (dizel) kar naenkrat ni več vžgal. Vergla ko nor, ne vžge. Snamem dovodno cev za gorivo - suha! Ok. Kličem avtomehanika - najprej se je zadrl v telefon da so dize (vbrizgalne šobe), potem visokotlačna pumpa, da so stroški v stotinah evrov itd. Ko sem ga malo postavil na realna tla in dopovedal da motor ne dobi goriva, je stežka izdavil da bi pa mogoče bila lahko težava pomožna (nizkotlačna ali delivery) črpalka ki nafto le "dostavi" do visokotlačne, tista jo pa stisne in vbrizgne.

No, izkazalo se je da je preperel en kabel do te črpalke, zamenjan kabel, strošek nekaj € in avto spet dela. Mamu jim, kako hitro sanjajo o dizah pa VT pumpi...

Skratka - do nekoga ki ve kaj je elektronika in zna uporabit multimeter, pa bo našel napako. Jaz sem že pol avtov svojim kolegom popravil za pivo. Ne vsega, ko je šlo za težave z elektriko pa precej.

Mogoče bi pa jaz moral bit avtoelektrik.... Te avtomehanike/fotre "stare šole" ko gre za elektroniko je čas malo povozil očitno.

edit: upam da ne bo kakšen forumaški "foter" ponorel - izkušnje s temi v moji okolici ko gre za avtoeletriko so nenormalno kilave Mr. Green

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni