|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Spajky Član

Pridružen-a: Ned 27 Jun 2010 0:05 Prispevkov: 1095 Aktiv.: 6.01 Kraj: Obala
|
Objavljeno: Sob Feb 06, 2016 7:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bolje pogledat v navodila in to naredit samo z varovalkami za ECU (pri meni so 3), da ti slučajno ne zbluzi postaj na avtoradiu ali ti ga zaklene (koda) ... Jest moram počakat vsaj pol ure, da se sigurno autokomp resetira. Zgine tudi mapa vožnje za zadnjih enih 50km in se ECU uči na novo (Fiat Punto) ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elson2k Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09 Prispevkov: 1660 Aktiv.: 8.71 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Sob Feb 06, 2016 8:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Najprej preverit vse kontakte in varovalke/releje. Ta lučka pomeni napako NEKJE na motorni elektroniki ali elektirčnih sistemih, povezanih s temi.
Lahko je alternator, v taklih primerih pa največkrat senzor odmične gredi. Ne boš verjel, lahko tudi kakšen kabel prebija, kakšna vžigalna tuljava crkuje in vsega boga.
Preden greš v menjavo vsega tega, daj pojdi do nekoga ki je elektronik/avtoelektrik in mu dela logika normalno, ne pa takega ki ugotavlja napako s poskušanjem, ti pa plačuj ko budala.
Par dni nazaj sem imel enako težavo; avto (dizel) kar naenkrat ni več vžgal. Vergla ko nor, ne vžge. Snamem dovodno cev za gorivo - suha! Ok. Kličem avtomehanika - najprej se je zadrl v telefon da so dize (vbrizgalne šobe), potem visokotlačna pumpa, da so stroški v stotinah evrov itd. Ko sem ga malo postavil na realna tla in dopovedal da motor ne dobi goriva, je stežka izdavil da bi pa mogoče bila lahko težava pomožna (nizkotlačna ali delivery) črpalka ki nafto le "dostavi" do visokotlačne, tista jo pa stisne in vbrizgne.
No, izkazalo se je da je preperel en kabel do te črpalke, zamenjan kabel, strošek nekaj € in avto spet dela. Mamu jim, kako hitro sanjajo o dizah pa VT pumpi...
Skratka - do nekoga ki ve kaj je elektronika in zna uporabit multimeter, pa bo našel napako. Jaz sem že pol avtov svojim kolegom popravil za pivo. Ne vsega, ko je šlo za težave z elektriko pa precej.
Mogoče bi pa jaz moral bit avtoelektrik.... Te avtomehanike/fotre "stare šole" ko gre za elektroniko je čas malo povozil očitno.
edit: upam da ne bo kakšen forumaški "foter" ponorel - izkušnje s temi v moji okolici ko gre za avtoeletriko so nenormalno kilave  _________________ As every cat owner knows, nobody owns a cat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni