www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Offtopic - tema spindle
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Testni forum, brisano, smeti, offtopic
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.91
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 04, 2016 9:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Povezavo sem navedel jaz. V odgovor na vprašanje avtorja tega sporočila. Moje sporočilo nima nobene veze z društvom oz. z kako skupno nabavo. Še več - od nekje sredine novembra je moj IP na s5tech.net blokiran. (ok sedaj sem probal deluje) tako da tam nisem bil od tedaj. Tako, da dogajanja v društvu ne poznam. No se istočasno zahvaljujem za blokado. Sem sicer "izgubljen" čas porabil za bolj koristne zadeve.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jerjur
Član
Član

Pridružen-a: Čet 06 Maj 2010 22:09
Aktiv.: 2.49
Kraj: Žiri

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 04, 2016 10:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo,
Tisto z IPjem ti ne verjamem, osalo pa itak nima nobenega smisla.
Kaj je za koga pametno pa k sreči tudi vsak sam odloča.

Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.56
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 04, 2016 10:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jerjur je napisal/a:
...Ne vem če se ima smisel spuščati v debato s tabo. Na tvojem mediju, ki ga s pridom izkoriščaš za vsiljevanje svojega mnenja in rušenje društvenih aktivnosti...........
Tole je napisano bolj na pamet ali po domače "rekla kazala", kajti na tem forumu se že dolgo časa nič ne piše o Društvu, še manj o njegovih projektih (beri nakupih) in rušenju Društvenih aktivnosti.
Ne vem kje si to našel, če sem mogoče kaj spregledal, bi te prosil, da mi daš povezavo na to rušenje.
Če so pa tebi strici, ki so bili najbolj zaslužni za to kar se je zgodilo (razlog je pa seveda v denarju), povedali o tem rušenju, potem to zagotovo drži, kot je držala številka ohišij pri Društvenem nakupu mini CNCja,
za katerega smo, razen posvečenih, šele na skupščini Društva izvedeli, da je bilo poleg znanega števila naročnikov še nekaj deset kosov, ki so jih plačali skriti naročniki.
Le kdo so to bili?

Torej, če se nek naš forumaš sprašuje, od kje taka cena, bi mu lahko na to odgovoril na enostaven način, brez zlivanja gnojnice.
Enostavno bi napisal, mene so prišli toliko, dal sem jih po isti ceni naprej in konec debate.
Odreagiral pa si po znanem reku, ko mački na rep stopiš.......

Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 04, 2016 11:02 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jerjur je napisal/a:
Silvo,
Tisto z IPjem ti ne verjamem, osalo pa itak nima nobenega smisla.
Kaj je za koga pametno pa k sreči tudi vsak sam odloča.

Tole ti verjetno lako potrdijo admini tam. Trenutno sem v službi. Mislim, da sem doma shranil printscreen. Ob obisku foruma sem dobil obvestilo nekaj v stilu "Vaš IP je za stalno blokiran kontaktirajte administratorja. " Domnevam sicer, da sem padel v kako skupino IP-jev, ki so bili blokirani zaradi kakih drugih zadev. Moj službeni IP ve zagotovo Volk, kati posredoval sem mu ga, ko je zagnal forum. Tako da lahko preveri mojo aktivnost in jo tudi javno objavi, če je bila.

MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.36
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 04, 2016 11:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Težava z IP-ji je bila povsem nenamerna in ne osebna. Več nas je bilo takih, ki smo imeli blokiran dostop. Razlog je tičal v block listi dotičnega foruma. Telekomovi dinamični IP-ji so po nekem ključu padli v ta bazen blokiranih IP-jev. Po opozorilu je bila težava odstranjena.
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 04, 2016 11:20 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MarkoM je napisal/a:
Težava z IP-ji je bila povsem nenamerna in ne osebna. Več nas je bilo takih, ki smo imeli blokiran dostop. Razlog je tičal v block listi dotičnega foruma. Telekomovi dinamični IP-ji so po nekem ključu padli v ta bazen blokiranih IP-jev. Po opozorilu je bila težava odstranjena.

Ja kot sem napisal zgoraj - bo verjetno držalo. Sicer ne vem po kakem ključu sedaj Siol menja IP-je včasih jih je na 24h - sedaj jih bolj po redko. Doma imam namreč postavljene kamere, ki mi ob menjavi IP-ja spročijo le tega na email. Sem sedaj gledal log. Od novembra do sedaj so zabeležene tri spremembe. IP novembra je bil 109.182.261.6

jerjur
Član
Član

Pridružen-a: Čet 06 Maj 2010 22:09
Aktiv.: 2.49
Kraj: Žiri

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 04, 2016 11:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaka57 je napisal/a:
Odreagiral pa si po znanem reku, ko mački na rep stopiš.......

Jaka,
Zopet imamo srečo da si lahko o vsem ustvarimo svoje lastno mnenje in drugega lahko jemljemo samo na znanje, kot jaz sedaj jemljem tvojega.

Sicer pa ne cvilim, samo obrazložil sem stvari zakaj je bil izveden skupinski nakup spindlov, ker me je nekdo direktno obdolžil da goljufam.

Pa da se ne bomo narobe razumeli ta obrazložitev ni namenjena vam ki sedaj nekaj "cvilite" pa nimate nič pri stvari. Vi svoje legitimno mnenje imate. Domači ljudje vas nategujemo Nemci vas pa ne. Ampak tistim, ki so se pridružili skupinskemu nakupu in bi jih vaše posplošeno in izkrivljeno mnenje lahko zavedlo k "po mojem mnenju" slabšemu nakupu.

Da ponovim še enkrat mogoče bolj direktno.
Zato da niso bili vsi prepuščeni preprodajalcem na ebayu. ampak so dobili motor in frekvenčni z pravimi parametri, ki vsi še vedno delujejo in opozorjeni so bili na napake, ki jih lahko storijo in na njihove posledice, Pa saj ti to najbolje veš.

Če pa "cvilite" samo za to, da jemlete moj čas in čas tistih ki iščejo na forumu resne informacije, ste pa dosegli svoj namen.

frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.42
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 04, 2016 9:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jerjur je napisal/a:
Ne vem če se ima smisel spuščati v debato s tabo. Na tvojem mediju, ki ga s pridom izkoriščaš za vsiljevanje svojega mnenja in rušenje društvenih aktivnosti.

Glede smisla spuščanja v debato ... presodi sam. Ostalo pa ... skoraj nevredno komentarja. Po tvojem mnenju bi moral biti lepo tiho, ker v nasprotnem primeru vsiljujem svoje mnenje? "Društvene aktivnosti" si pa ti privlekel sem. Debatiraj o njih na društvenih forumih kolikor te je volja, pa ti obljubim, da se tam zagotovo ne bom niti oglasil.

jerjur je napisal/a:
Moče:
Zaradi udobja
Zaradi nepoznavanja motorne tehnike
Zaradi izkušenj nekaterih z nabavo preko ebaja
Zaradi računa
Zaradi možnosti uveljavljanja garancije
Zaradi možnosti tožbe na sodišču v kolikor bi šlo za prevaro

Zelo možni vzroki, tvoje trditve vzdržijo ... tukaj deliva enako mnenje.

jerjur je napisal/a:
Zato ker mogoče meni zaupajo ker sem z znanjem in izkušnjami marsikom v preteklosti na tvojem forumu pomagal

Seveda, tole je pa verjetno poglavitni razlog - žal nekajkrat grdo izkoriščen (tole zadnje ne leti nate, pač pa na nekatere "društvene aktivnosti", ki jih tako zavzeto braniš).
Ne vem pa čemu ti gre "moj" forum tako v nos, da tole ponavljaš kot papagaj? Ga želiš? Ni problema ... samo zaveži se, da bo naslednjih x let vsaj tako nevtralen, kot je bil do danes.

jerjur je napisal/a:
... Ker tista cena, ki jo ti na tvojem mediju oglašuješ ni končna cena in je zavajajoča.

Pokaži mi, na kaj se nanaša tvoja trditev o mojem oglaševanju kakršne koli cene. Ti gre v nos, ker se ne cenzurira tisto, kar ti ni po volji? Pripravi in objavi argumentiran test (primerjavo) tvojega super-duper motorja s tem (po tvoji presoji "klumpom") na katerega kaže informacija in argumentirano prikaži prednosti, zaradi katerih je tvoj predlog ustreznejši. Obljubim, da niti besede ne bom cenzuriral.

Da ne bo očitkov na moje poseganje v temo, prosim enega od moderatorjev, da temo razdeli po svoji presoji in izreže ven ves offtopic.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.56
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 05, 2016 10:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jerjur je napisal/a:
........Če pa "cvilite" samo za to, da jemlete moj čas in čas tistih ki iščejo na forumu resne informacije, ste pa dosegli svoj namen.
Ko mački na rep stopiš zamijavka. Tako gre menda ta rek.
Zopet napačno, časa ti ne jemljemo mi ampak si ga jemlješ sam.
Ni mi jasno zakaj takoj ogenj v strehi, če nekdo ne razmišlja oz. se ne obnaša, kot se obnaša celotna čreda oz. kot želi pastir, da se ta čreda obnaša Brick wall .

Kaj je pri tem, zračno hlajenem spindlu, zavajajoče?

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Testni forum, brisano, smeti, offtopic Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni