|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
nostromo Član

Pridružen-a: Sob 24 Dec 2005 18:19 Prispevkov: 251 Aktiv.: 1.06 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jun 27, 2006 8:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sedaj sem popravil layout datoteko, tudi zgornjo stran in malo ploščico za SG3525....mogoče je ostal kak "pad" bolj čudno postavljen, ampak dokler ne naredimo enega delujočega, ne bomo vedeli.........
Apropo tuljav: Kaj nihče ne navija sam?? Sem mislil da bi lahko uporabil jedra iz PC napajalnikov ?? Se mi pa zdi da je nekdo enkrat Silvotu pripel link do strani kjer so formule za izdelavo tuljav...........
LP
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
carPSUpopravljen.rar |
Velikost datoteke: |
21.72 KB |
Downloadano: |
33 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nostromo Član

Pridružen-a: Sob 24 Dec 2005 18:19 Prispevkov: 251 Aktiv.: 1.06 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jun 27, 2006 8:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pa še mala ploščica za SG3525.......
ATX napajalnik mala ploščica |
|
 Download |
carPSU-mala-popravljen.rar |
13.92 KB |
27 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bostjang Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29 Prispevkov: 3469 Aktiv.: 14.65 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Sre Jun 28, 2006 9:35 am Naslov sporočila: |
|
|
Lahko se izdela fly-back pretvornik z večimi izhodi. Na sekundarni strani bi bil lahko enak kot v navadnem PC napajalniku, na primarni strani pa najbolje push-pull (dva MOSFET-a). Jedro, kot tudi vse sekundarne komponente, se lahko uporabi iz starega PC-jevega napajalnika.
S tem se tudi izgonemo nevarnim napetostim (230 V) in dvojnim pretvorbam energije.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gregich Neznanec

Pridružen-a: Pon 23 Okt 2006 20:44 Prispevkov: 4 Aktiv.: 0.02
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LENUH Član

Pridružen-a: Pon 06 Nov 2006 15:13 Prispevkov: 38 Aktiv.: 0.17 Kraj: vreme
|
Objavljeno: Čet Nov 09, 2006 5:31 pm Naslov sporočila: moja enostavna rešitev zame! |
|
|
Nekoč sem na hitro potreboval računalnik prav v avtomobilu in najhitrejšo..verjetno pa ne najugodnejšo in ne najcenešo...varijanto sem takrat našel v pretvorniku iz 12v na 220, ki sem ga priključil , kar na cigaretno vtičnico...bil sem sicer v dvomih , če mi bo tisti 300w pretvornik (switcher) hotel gnati mojega athlona 3000, 80gb disk in bil sem zaskrbljen glede na obliko izhodne napetosti, ki jo daje ta pretvornik na izhodu ( na pravokotni impulz je superponiran še en manjši pravokotni ali kvadratni impulz ) torej pretvornik ni sinusnega izhoda in v navodilih omenja izhodno napetost kot modificirano sinusno napetost, ki pa si žal ne zasluži niti tega izraza. In glej.... čudo sem si rekel...računalnik se je postavil , kar sem slišal že po škrebljanju diska...v strahu sem priključil še sony lcd 17 in tudi ta je lepo zasvetil z logotipom xp-ja...saj ne boste verjeli...tako delujoč sistem je iz akumulatorja sesal 16 amperov. Vem, da so bolj ekonomične in prijaznejše rešitve od moje a tisti trenutek sem stvar rešil na prav tak način brez dimnih posledic. Upam , da si boste znali izračunat koliko časa bi tak sistem delal na avtomobilski akumulator brez tega , da vozilo ni prižgano. Seveda je v praksi precej drugače kot v teoriji. Zadeva je malček nerodna , ker je priključna napetost 220 v in je treba v avto strpat še kak podaljšek. Paziti je treba na varnost ....torej ne priporočam tega početja.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.57
|
Objavljeno: Čet Nov 09, 2006 6:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ker racunalnik (vse za napajalnikom) tako ali tako deluje na enosmerno napetost in ne na izmenicno, bi bilo v takem primeru lazje narediti regulator za vse napetosti, ki jih racunalnik pricakuje od napajalnika (en switcher iz 12+V na 5V, ker bi sicer kuril ogromno po nepotrebnem, za nizje napetosti pa linearni regulatorji).
_________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s56iai Član

Pridružen-a: Sob 07 Okt 2006 19:22 Prispevkov: 19 Aktiv.: 0.08 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Čet Nov 09, 2006 8:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
hoj,
kolega je pred casom vgrajeval epio v avto in nabavil tale napajalnik: klik
prisel ga je stat okoli $100
vprasanje, ce ga ja smiselno narediti doma...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trobida Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13 Prispevkov: 1250 Aktiv.: 5.42 Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada
|
Objavljeno: Čet Nov 09, 2006 10:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja če bi PC v avtomobilu veliko uporabljal, se ti modul zgoraj definitivno splača kupiti .
_________________ Lp
Tomaž, S57KO |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
monaco Član

Pridružen-a: Sre 06 Jul 2005 21:12 Prispevkov: 254 Aktiv.: 1.07 Kraj: Koroška
|
Objavljeno: Pon Nov 20, 2006 3:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
V mnogih računalniških trgovinah se dobijo Trust notebook adapterji. Nastavljiva napetost do 20V. Preverjeno se dobro obnesejo. Cena pod 10k sit
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
CarpeDiem Član

Pridružen-a: Pon 16 Feb 2004 17:24 Prispevkov: 333 Aktiv.: 1.41 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Pon Nov 20, 2006 4:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Datasheet modela Notebook Power Adapter Car - Plane PW-1200p
Napajalnik samo eno izhodno napetost in je v osnovi mišljen za uporabo prenosnika. Si to priklopil na osnovno ploščo?
|
 Download |
14129-si-pm.pdf |
630.11 KB |
18 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni