www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

PC v avtu - vgradnja in prilagoditve
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
nostromo
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Dec 2005 18:19
Aktiv.: 1.06
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 27, 2006 8:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sedaj sem popravil layout datoteko, tudi zgornjo stran in malo ploščico za SG3525....mogoče je ostal kak "pad" bolj čudno postavljen, ampak dokler ne naredimo enega delujočega, ne bomo vedeli.........

Apropo tuljav: Kaj nihče ne navija sam?? Sem mislil da bi lahko uporabil jedra iz PC napajalnikov ?? Se mi pa zdi da je nekdo enkrat Silvotu pripel link do strani kjer so formule za izdelavo tuljav...........

LP

carPSUpopravljen.rar
 Opis:
ATX napajalnik za avto

Download
 Ime datoteke:  carPSUpopravljen.rar
 Velikost datoteke:  21.72 KB
 Downloadano:  33 krat

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
nostromo
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Dec 2005 18:19
Aktiv.: 1.06
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 27, 2006 8:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa še mala ploščica za SG3525.......

carPSU-mala-popravljen.rar
 Opis:
ATX napajalnik mala ploščica

Download
 Ime datoteke:  carPSU-mala-popravljen.rar
 Velikost datoteke:  13.92 KB
 Downloadano:  27 krat

Nazaj na vrh
bostjang
Član
Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Aktiv.: 14.65
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 28, 2006 9:35 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko se izdela fly-back pretvornik z večimi izhodi. Na sekundarni strani bi bil lahko enak kot v navadnem PC napajalniku, na primarni strani pa najbolje push-pull (dva MOSFET-a). Jedro, kot tudi vse sekundarne komponente, se lahko uporabi iz starega PC-jevega napajalnika.
S tem se tudi izgonemo nevarnim napetostim (230 V) in dvojnim pretvorbam energije.
Nazaj na vrh
gregich
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pon 23 Okt 2006 20:44
Aktiv.: 0.02

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 23, 2006 8:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

še ena povezava do take teme na www.slo-tech.com:
slotech
Nazaj na vrh
LENUH
Član
Član

Pridružen-a: Pon 06 Nov 2006 15:13
Aktiv.: 0.17
Kraj: vreme

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 09, 2006 5:31 pm    Naslov sporočila:  moja enostavna rešitev zame! Odgovori s citatom

Nekoč sem na hitro potreboval računalnik prav v avtomobilu in najhitrejšo..verjetno pa ne najugodnejšo in ne najcenešo...varijanto sem takrat našel v pretvorniku iz 12v na 220, ki sem ga priključil , kar na cigaretno vtičnico...bil sem sicer v dvomih , če mi bo tisti 300w pretvornik (switcher) hotel gnati mojega athlona 3000, 80gb disk in bil sem zaskrbljen glede na obliko izhodne napetosti, ki jo daje ta pretvornik na izhodu ( na pravokotni impulz je superponiran še en manjši pravokotni ali kvadratni impulz ) torej pretvornik ni sinusnega izhoda in v navodilih omenja izhodno napetost kot modificirano sinusno napetost, ki pa si žal ne zasluži niti tega izraza. In glej.... čudo sem si rekel...računalnik se je postavil , kar sem slišal že po škrebljanju diska...v strahu sem priključil še sony lcd 17 in tudi ta je lepo zasvetil z logotipom xp-ja...saj ne boste verjeli...tako delujoč sistem je iz akumulatorja sesal 16 amperov. Vem, da so bolj ekonomične in prijaznejše rešitve od moje a tisti trenutek sem stvar rešil na prav tak način brez dimnih posledic. Upam , da si boste znali izračunat koliko časa bi tak sistem delal na avtomobilski akumulator brez tega , da vozilo ni prižgano. Seveda je v praksi precej drugače kot v teoriji. Zadeva je malček nerodna , ker je priključna napetost 220 v in je treba v avto strpat še kak podaljšek. Paziti je treba na varnost ....torej ne priporočam tega početja.
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.57

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 09, 2006 6:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ker racunalnik (vse za napajalnikom) tako ali tako deluje na enosmerno napetost in ne na izmenicno, bi bilo v takem primeru lazje narediti regulator za vse napetosti, ki jih racunalnik pricakuje od napajalnika (en switcher iz 12+V na 5V, ker bi sicer kuril ogromno po nepotrebnem, za nizje napetosti pa linearni regulatorji).
s56iai
Član
Član

Pridružen-a: Sob 07 Okt 2006 19:22
Aktiv.: 0.08
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 09, 2006 8:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hoj,
kolega je pred casom vgrajeval epio v avto in nabavil tale napajalnik: klik

prisel ga je stat okoli $100
vprasanje, ce ga ja smiselno narediti doma...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
trobida
Član
Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13
Aktiv.: 5.42
Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 09, 2006 10:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja če bi PC v avtomobilu veliko uporabljal, se ti modul zgoraj definitivno splača kupiti Wink .

Tomaž, S57KO
Nazaj na vrh
monaco
Član
Član

Pridružen-a: Sre 06 Jul 2005 21:12
Aktiv.: 1.07
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 20, 2006 3:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V mnogih računalniških trgovinah se dobijo Trust notebook adapterji. Nastavljiva napetost do 20V. Preverjeno se dobro obnesejo. Cena pod 10k sit Wink
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
CarpeDiem
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Feb 2004 17:24
Aktiv.: 1.41
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 20, 2006 4:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Datasheet modela Notebook Power Adapter Car - Plane PW-1200p

Napajalnik samo eno izhodno napetost in je v osnovi mišljen za uporabo prenosnika. Si to priklopil na osnovno ploščo?

14129-si-pm.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  14129-si-pm.pdf
 Velikost datoteke:  630.11 KB
 Downloadano:  18 krat

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni