|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
silica Član

Pridružen-a: Ned 29 Avg 2004 20:01 Prispevkov: 360 Aktiv.: 1.52 Kraj: Logatec
|
Objavljeno: Pet Jun 30, 2006 1:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Se nekaj glede laganja in nakladanja o projektih pri narocanju samplov:
v tistem trenutku ko se email in ime fireme ne ujemata, je to tipicni
znak, da se vzorci narocajo za privatno uporabo. Posebej pa ce je emil
od hotmaila, email.si ali kaj drugega, je zgodbe konec in od samo dobre volje
cliveka na drugi strani je odvisno da ti poslje vzorce. Lokalno pa so
vse firme ki se ukvarjajo z elektroniko poznane in se da vecino stvari preveriti
po telefonu.
LP Tomaz _________________ Za www.quectel.com |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.88 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pet Jun 30, 2006 1:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
silica je napisal/a: |
Lokalno pa so vse firme ki se ukvarjajo z elektroniko poznane in se da vecino stvari preveriti
po telefonu. |
Ni nujno. Lahko se gre za razvoj, ki je pravzaprav "fuš", a se kasneje sprevrže v serijo. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
silica Član

Pridružen-a: Ned 29 Avg 2004 20:01 Prispevkov: 360 Aktiv.: 1.52 Kraj: Logatec
|
Objavljeno: Pet Jun 30, 2006 1:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zato pa jaz poizkusam biti aktiven na tem forumu
vendar sta v 3 letih bila pri recimo Philipsu samo dva taksna primera
in se ta dva ne prevelika. V vsakem primeru pa to pride distribuciji,
pa se suportirati ti ni potrebno.
LP Tomaz _________________ Za www.quectel.com |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.42 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Pet Jun 30, 2006 4:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem za podjetje vpisal firmo od mojega frenda, ki mu preko študenta pomagam... Vlečenje kablov, etc, in email imam tudi pri tisti firmi. Sem naročil, pa bom poročal koliko časa bodo potrebovali za dostavo.
silica je napisal/a: |
...Lokalno pa so
vse firme ki se ukvarjajo z elektroniko poznane in se da vecino stvari preveriti
po telefonu. |
Pa to se dejansko preverja? Ker fantje so nekaj postov nazaj rekli, da ker nekaj napišeš.
Pa email tudi? V prejšnji temi, ki ste jo zaklenili sem vprašal ali je možno, da PICke pošilja slovensko podjetje, ker sta bili na spisku 2 slovesnki podjetji... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
egomez Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49 Prispevkov: 517 Aktiv.: 2.18 Kraj: Ljubljana/Sežana
|
Objavljeno: Pet Jun 30, 2006 10:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz napišem v polje kjer zahtevajo ime firme to, da sem študent. Pa do sedaj sem vedno dobil vzorce.
Projekt pa opišem tako, kot sem si ga zamislil. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Lagrange Član

Pridružen-a: Pet 10 Okt 2003 10:07 Prispevkov: 164 Aktiv.: 0.69 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Jul 01, 2006 12:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz imam podobno situacijo.
Nimam podjetja, delam preko ss ali pa pogodbeno (na zadnje je ratala manjsa serija) in je prekleto tezko dobiti vzorce. Sem tudi sam ugotovil, da je vcasih potrebno malo lagati, pa ce je lepo ali ne.
Mi pa nikakor ne pride na pamet, da bi vzorce preprodajal.
Ni pa toliko problem o ceni vzorcev, kot v tem, da jih po par kosov nimas nikjer dobiti.
Pohvalil bi Silico ker mi je resnicno hitro in brez komplikacij zrihtal vzorce lpc - jev, ko sem jih potreboval.
Takrat je bilo vse skupaj se toliko zmesano, da sem mu pozabil poslati vsaj kako zahvalo po emajlu. No sedaj sem izkoristil priliko in to opravil javno... reklama gor ali dol...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14679 Aktiv.: 61.78
|
Objavljeno: Sob Jul 01, 2006 12:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi sam se bi zahvalil Tomažu (Silici), ki me je nekoč rešil z zagate tako, da mi je priskrbel vzorce.
Secer sem poskus prodaje raznega čipovja za katere sem skoraj prepričan, da so bili dobljeni kot vzorci zasledil tudi tukaj na forumu.
Osebno naročam tisto, kar bom zagotovo porabil, ter se ne da kupit pri nas v kaki trgovini z elektroniko. Lahko zagotovim, da sem vsaj 80% vzorcev koristno porabil. (nekaj primerov rabe sem tudi pripel na forum - Imam še nekaj pic-ev z hardwerskim USB-jem katerih se še nisem uspel lotit) _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.50
|
Objavljeno: Sob Jul 01, 2006 11:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za manjse kolicine (manjse kot masovna proizvodnja, ki bi upravicila namensko narocilo) je mozno veliko stvari dobiti preko Digikeya in podobnih firm, sploh ce imas kaksnega kolega v tujini, ki lahko stvari prepakira in odposlje k nam (uvozne dajatve ). Cene so precej nizje kot nakupi pri nasih posrednikih za velike firme (Franell, itd.), je pa res nekoliko nerodno, ce bi moral kar naprej nekoga cukati za rokav ... obcasno pa pride prav. Sploh znanci iz opensource "sveta" radi pomagajo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
oversc0re Član

Pridružen-a: Tor 13 Sep 2005 15:20 Prispevkov: 460 Aktiv.: 1.94 Kraj: Radomlje
|
Objavljeno: Sob Jul 01, 2006 11:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sokrat: Kakšna "tujina" pa je najbolj primerna?
Hvala in lp, Matic _________________ The most exciting phrase to hear in science, the one that heralds new discoveries, is not 'Eureka!' but 'That's funny ...'
Isaac Asimov (1920 - 1992) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.50
|
Objavljeno: Ned Jul 02, 2006 11:08 am Naslov sporočila: |
|
|
Znotraj EU bi bilo seveda najboljse - zaresne drzave EU imajo bolj razumne meje za uvozne dajatve, zato tam ni problemov in stroskov s tem, se eno posiljanje pa stane vsega skupaj par evrov. Za ~$100 lahko nabavis precej krame, pri nas si pa z $25 (v kar mora biti vsteta tudi postnina !) zelo hitro prek meje, potem pa placas 30+% po nepotrebnem, kar naredi prej ugodne cene precej manj ugodne.
V mojem primeru je sicer pomagal clovek iz ZDA, a za privatne posiljke (ki jih je mozno razdeliti na vec manjsih ustrezne vrednosti) nasa carina ne komplicira (= nima osnove za zaracunavanje dajatev). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni