|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
MOND Član

Pridružen-a: Sre 12 Okt 2005 20:05 Prispevkov: 623 Aktiv.: 2.63 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Feb 03, 2017 11:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če prav razumem, bo tale UPS precej predimenzioniran. Še najbolj bo obremenjen s kakšnim 1500W kavnim kuhalnikom ali sesalnikom podobne moči. Če le ne bo tovrstnih zadev več naenkrat priključenih...
Me pa zanima, ali je kdo pred nakupom pomislil, koliko energije bo porabil sesalnik za temeljito čiščenje...
Verjetno bo pametno med sesanjem imeti prižgan motor avtobusa. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Energetik-m Član

Pridružen-a: Pon 07 Dec 2009 19:16 Prispevkov: 1392 Aktiv.: 7.36 Kraj: Zagorje
|
Objavljeno: Sob Feb 04, 2017 10:34 am Naslov sporočila: |
|
|
Iztok š, še predobro sem dojel, kam pes taco moli. Če firmi ni treba plačati prevoda, več zasluži, verjetnost, da bodo plačali kazen, pa je precej majhna.
Prvi primer izdelka, ki mi pade na pamet:
Siemensov panel KTP600,
Siemensova kataloška cena je 707 eur. Če k temu dodaš DDV, je to 862,54 eur. In po tej ceni ga lahko dobiš v Sloveniji pri enem izmed prodajalcev te opreme. Elektronabava, Dankon, pa še kakšen bi se našel. TUKAJ pa ga prodajajo za 1139eur. Tako da jim še nekaj ostane za prevod navodil. _________________ lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok_S Član

Pridružen-a: Sre 13 Apr 2016 10:06 Prispevkov: 506 Aktiv.: 4.53 Kraj: Ljubljana, Trzin
|
Objavljeno: Sob Feb 04, 2017 7:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Energetik razloži mi kako bi torej ti uredil po točki zakona prevode za proizvode proizvajalca s katerim recimo sodeluješ, ga zastopaš ali kako drugače sodeluješ na slovenskem trgu za cca 2500 artiklov od katerih imajo večinoma vsi od 200 do 500 strani navodil in le redko prodaš po dva enaka proizvoda na leto. 95% proizvodov pa skoraj zagotovo nihče ne bo nikoli kupil. Povrhu vsega pa so uporabniški vmesniki v napravi intuitivne narave in so pisani le v glavnih svetovnih jezikih.
No sedaj pa mi prosim to razloži in lepo te prosim prihrani mi neumnosti v smislu zakon je jasen. Zakon nikoli ne more biti napisan pravično za vse primere, zato se ga tudi sprovajati ne more črno belo, kot si to nekateri napačno predstavljate. Za zadeve v katerih je zakon nejasen, nelogičen ali bi njegovo dosledno sprovajanje sprožilo druge morda še večje težave, obstajajo izjeme, če že ne v pisni obliki pa v smislu zdrave presoje razsodnih ljudi. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Energetik-m Član

Pridružen-a: Pon 07 Dec 2009 19:16 Prispevkov: 1392 Aktiv.: 7.36 Kraj: Zagorje
|
Objavljeno: Ned Feb 05, 2017 1:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Proizvod, ki rabi 500 strani navodil, ne stane 500 eur ampak vsaj desetkrat toliko. Pa zelo redko kakšnega prodaš potrošniku, to je fizični osebi v smislu zakona o varstvu potrošnikov.
Ampak tema se je začela zaradi izdelka, ki je rabil eno stran navodil, pa še ta je enaka za celo družino razsmernikov. _________________ lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni