www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Vezava Klime
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
lojzek3211
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Nov 2012 19:51
Aktiv.: 1.27

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 20, 2020 1:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Je uspelo.
Se že hladimo.

Hvala

Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bostjang
Član
Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Aktiv.: 14.64
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 04, 2020 9:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

robert je napisal/a:
Torej - med zunanjo in notranjo enoto potrebuješ samo 5 žilni kabel.
Faza,nula,ozemljitev in dve "komandi"(W in S).
Kot sem že prej napisal so na zunanji enoti priključki L in 1(L) ter N in 1(N) pobrikani, kar je vidno iz nalepke na zunanji enoti in iz priložene slike (modra in rdeča žica skozi feritni obroček).

Pravzaprav le 4 žilni kabel (PE, N, W in S). Stalne faze ni. W pa ni komanda, temveč faza, ki pride preko releja v notranji enoti.
Nazaj na vrh
Rs84
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2014 16:41
Aktiv.: 0.04

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 12, 2022 9:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam eno vprašanje glede priklopa zunanje inverter klime.
Uporabil bom samo zunanjo enoto, katera bo s plinom priključena na izmenjevalec plin/voda.
Zanima me električni priklop. Standard je stalno napajanje povezava napajanja na notranjo enoto in 2 komandi.

Pri on/off klimi vem da je ena faza kompresor, druga ventilator tretja pa ventil za gretje.

Kaj pa pri inverterski kaj pomenijo oznake W in S? Kako priključim zuanjo enoto, da mi bo delovala za gretje izmenjevalca?

lp
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.79

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 13, 2022 12:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Rs84 je napisal/a:
Imam eno vprašanje glede priklopa zunanje inverter klime.
Uporabil bom samo zunanjo enoto, katera bo s plinom priključena na izmenjevalec plin/voda.
Zanima me električni priklop. Standard je stalno napajanje povezava napajanja na notranjo enoto in 2 komandi.

Pri on/off klimi vem da je ena faza kompresor, druga ventilator tretja pa ventil za gretje.

Kaj pa pri inverterski kaj pomenijo oznake W in S? Kako priključim zuanjo enoto, da mi bo delovala za gretje izmenjevalca?

lp

Ne bo šlo tako enostavno. Zunanja in notranja enota namreč komunicirata po nekem protokolu.
Tukaj je bilo nekaj govora o tem. Tisti moj projek je trenutno na pavzi. Kolega je namreč dobil nek namenski vmesnik tako da je zadeva nekako "speljala".

c4
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 18 Jul 2008 11:36
Aktiv.: 0.03
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 19, 2023 2:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

robert je napisal/a:
Bom pa iz službe pripeljal eno vakumsko črpalko ali dve, ki povleče 500 m^3/h in na 0,1 mbar (v priponki). Samo moram zreducirati iz fi 50mm na 6mm in začasno povečati priključno moč v hiši Mr. Green

No resno - starejši kompresorji hladilnika ustvarjajo odličen vakum samo še priključek moram pogledati kakšen je na klimi (pozabil).
Novejši modeli in kompresorji klim ustvarjajo precej slabši vakum - preizkušeno kot vakumirka za laminiranje karbona. Wink

Koliko se bom s tem ukvarjal - če napravim eno (dve za kvalitetno orodje) je cela investicija povrnjena.
Za eno porabim dolgo popoldne ali soboto - čisto na easy.
Vrtalnike imam torej rabim samo kronski sveder za preboj. Če vzamem kvalitetno krono fi 60mm (beton-kamen) je max. 70€ - uporabna tudi za kakšno dozo vnaprej.

Orodje "za trobente" sem že zgoraj omenil, da je 20-30€.
Potem rabim orodje za krivljenje (bender) dobiš od 70€ dalje - vzmeti ne bi uporabljal za krivljenje.
Namenske izolirane cevi so par €.
Čez prst slabih 200€ in vse orodje ostane kot novo Wink
Nekaj bom sicer izgubil pri DDV cca 100€ na kvalitetno klimo.

Če pride montirat mojster bo cena preko 300€ - zakaj ?
Ker imam kamnit zid cca 60cm in v osnovno montažo je vključena samo opeka do 40cm.
Ker bo zunanja enota na 4m višine (pri tašči na 6m) in bo tako ali tako stal na mojih H-profilih (grušt) in to potem pritisnil v ceno Rolling Eyes

Skratka lepo izkoriščen sobota in še nekaj novega orodja pri hiši.
Pa tudi za roštilj zvečer bo kaj ostalo Dancing

Kako kaj klima montersko delo? Si nabavil orodje?
Sam sem istih misli kot ti takrat, pa se priporočam za kakšen nasvet glede orodja.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni