|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
lojzek3211 Član

Pridružen-a: Ned 04 Nov 2012 19:51 Prispevkov: 196 Aktiv.: 1.27
|
Objavljeno: Sob Jun 20, 2020 1:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Je uspelo.
Se že hladimo.
Hvala
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bostjang Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29 Prispevkov: 3476 Aktiv.: 14.64 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Sob Jul 04, 2020 9:18 am Naslov sporočila: |
|
|
robert je napisal/a: |
Torej - med zunanjo in notranjo enoto potrebuješ samo 5 žilni kabel.
Faza,nula,ozemljitev in dve "komandi"(W in S).
Kot sem že prej napisal so na zunanji enoti priključki L in 1(L) ter N in 1(N) pobrikani, kar je vidno iz nalepke na zunanji enoti in iz priložene slike (modra in rdeča žica skozi feritni obroček).
|
Pravzaprav le 4 žilni kabel (PE, N, W in S). Stalne faze ni. W pa ni komanda, temveč faza, ki pride preko releja v notranji enoti. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Rs84 Neznanec

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2014 16:41 Prispevkov: 6 Aktiv.: 0.04
|
Objavljeno: Sob Feb 12, 2022 9:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imam eno vprašanje glede priklopa zunanje inverter klime.
Uporabil bom samo zunanjo enoto, katera bo s plinom priključena na izmenjevalec plin/voda.
Zanima me električni priklop. Standard je stalno napajanje povezava napajanja na notranjo enoto in 2 komandi.
Pri on/off klimi vem da je ena faza kompresor, druga ventilator tretja pa ventil za gretje.
Kaj pa pri inverterski kaj pomenijo oznake W in S? Kako priključim zuanjo enoto, da mi bo delovala za gretje izmenjevalca?
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14679 Aktiv.: 61.79
|
Objavljeno: Ned Feb 13, 2022 12:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Rs84 je napisal/a: |
Imam eno vprašanje glede priklopa zunanje inverter klime.
Uporabil bom samo zunanjo enoto, katera bo s plinom priključena na izmenjevalec plin/voda.
Zanima me električni priklop. Standard je stalno napajanje povezava napajanja na notranjo enoto in 2 komandi.
Pri on/off klimi vem da je ena faza kompresor, druga ventilator tretja pa ventil za gretje.
Kaj pa pri inverterski kaj pomenijo oznake W in S? Kako priključim zuanjo enoto, da mi bo delovala za gretje izmenjevalca?
lp |
Ne bo šlo tako enostavno. Zunanja in notranja enota namreč komunicirata po nekem protokolu.
Tukaj je bilo nekaj govora o tem. Tisti moj projek je trenutno na pavzi. Kolega je namreč dobil nek namenski vmesnik tako da je zadeva nekako "speljala". _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
c4 Neznanec

Pridružen-a: Pet 18 Jul 2008 11:36 Prispevkov: 6 Aktiv.: 0.03 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Sep 19, 2023 2:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
robert je napisal/a: |
Bom pa iz službe pripeljal eno vakumsko črpalko ali dve, ki povleče 500 m^3/h in na 0,1 mbar (v priponki). Samo moram zreducirati iz fi 50mm na 6mm in začasno povečati priključno moč v hiši
No resno - starejši kompresorji hladilnika ustvarjajo odličen vakum samo še priključek moram pogledati kakšen je na klimi (pozabil).
Novejši modeli in kompresorji klim ustvarjajo precej slabši vakum - preizkušeno kot vakumirka za laminiranje karbona.
Koliko se bom s tem ukvarjal - če napravim eno (dve za kvalitetno orodje) je cela investicija povrnjena.
Za eno porabim dolgo popoldne ali soboto - čisto na easy.
Vrtalnike imam torej rabim samo kronski sveder za preboj. Če vzamem kvalitetno krono fi 60mm (beton-kamen) je max. 70€ - uporabna tudi za kakšno dozo vnaprej.
Orodje "za trobente" sem že zgoraj omenil, da je 20-30€.
Potem rabim orodje za krivljenje (bender) dobiš od 70€ dalje - vzmeti ne bi uporabljal za krivljenje.
Namenske izolirane cevi so par €.
Čez prst slabih 200€ in vse orodje ostane kot novo
Nekaj bom sicer izgubil pri DDV cca 100€ na kvalitetno klimo.
Če pride montirat mojster bo cena preko 300€ - zakaj ?
Ker imam kamnit zid cca 60cm in v osnovno montažo je vključena samo opeka do 40cm.
Ker bo zunanja enota na 4m višine (pri tašči na 6m) in bo tako ali tako stal na mojih H-profilih (grušt) in to potem pritisnil v ceno
Skratka lepo izkoriščen sobota in še nekaj novega orodja pri hiši.
Pa tudi za roštilj zvečer bo kaj ostalo  |
Kako kaj klima montersko delo? Si nabavil orodje?
Sam sem istih misli kot ti takrat, pa se priporočam za kakšen nasvet glede orodja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni