|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
brezimenko Član

Pridružen-a: Tor 06 Jun 2017 12:09 Prispevkov: 559 Aktiv.: 5.72
|
Objavljeno: Pet Dec 24, 2021 4:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brusli je napisal/a: |
Na hidravliko jih montiraj.
Ko je preveč snega, se paneli obrnejo v navpično lego in sneg zdrsi dol.
Nato se pa postavijo nazaj v prvotno lego. |
To sem videl nekje v centru Idrijske vasi Vojsko. Zadeva mi je zanimiva saj, ko je noč ali pa oblačno, ravno tako, ko jih zasuje sneg, jih postavi skoraj povsem pokonci. Se pa sprašujem, da to verjetno ne upravlja hidravlka ampak linearni motorji z krmiljem zadaj. Ko sem sam omenjal telim, ki postavljajo sončne elektrarne niso hoteli nič slišat o tem, mora biti streha na objektu. No pol si pa imejte vašo elektrarno. _________________ Izgubil sem račun pod imenom kobranka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2564 Aktiv.: 12.40 Kraj: južnoprimorska
|
Objavljeno: Sob Dec 25, 2021 1:18 am Naslov sporočila: |
|
|
Bil je nek projekt Scrobby solar ampak se ni prijel preveč, če bi to poganjal med sneženjem da spotoma očisti bi verjetno šlo.
Čeprav, če je od panelov do tal več metrov, bi verjetno šel skozi tudi princip segreti z napajanjem panelov dokler ne zdrsne, ampak nekako dvomim da imajo raz-smerniki to vgrajeno.
Pri nas uporabljamo lokacijsko metodo . Poleti je burja in hladi panele spodaj za povečan izkoristek, pozimi sneg običajno ne zdrži več kot kak dan. _________________ Če nekaj deluje, razstavi in ugotovi zakaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4223 Aktiv.: 17.83 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Sob Dec 25, 2021 9:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
prei seltronu WDC imaš to pod :
- zaščita kolektorjev pred zmrzovanjem
(imam izklopljeno v cevi glikol , ker stalno vidim koliko je temperatura na kolektorjih in vedno malo uhaja tople vode mimo črpalke tako da zelo počasi kroži voda)
- lahko pa ročno poženeš črpalko
( temperaturnega šoka ne bo ker sončan odvzema in oddaja toploto na najnižjem delu bojlerja - tam je ponavadi okoli 10°C zvečer - zaradistalnega dotoka mrzle vode ) _________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni