|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
. Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04 Prispevkov: 16777193 Aktiv.: 70610.17
|
Objavljeno: Ned Okt 15, 2006 8:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cero Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 17:37 Prispevkov: 1179 Aktiv.: 4.96 Kraj: vipava
|
Objavljeno: Ned Okt 15, 2006 8:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Točno,že praj sem mislil povedati,da se kupuje tam kjer je ceneje,če bo to izven naše Slovenije pač bo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
webmartin Član

Pridružen-a: Sre 04 Feb 2004 16:19 Prispevkov: 375 Aktiv.: 1.58 Kraj: Zg. Polskava
|
Objavljeno: Pon Okt 16, 2006 9:04 am Naslov sporočila: |
|
|
pa poglejmo na to zadevo malce z druge strani; če pri vsakem kupljenem mediju plačamo "avtorske pravice" si jaz to razlagam tako, da je presnemavanje glazbe, programov....sedaj na nek način LEGALNO oz. dovoljeno.
Kaj pa bi na to rekla BSA?? _________________ Lep pozdrav,
webmartin |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bostjang Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29 Prispevkov: 3479 Aktiv.: 14.65 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Tor Okt 17, 2006 11:19 am Naslov sporočila: |
|
|
To niso objavljeni podatki. V uradnem listu so novejši.
Če slučajno kdo ne ve, do zdaj smo tudi imeli nekaj podobnega in nabrali (kdorkoli že) ca. 13 MSIT na leto. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Proteus Član

Pridružen-a: Sre 15 Jun 2005 10:03 Prispevkov: 1943 Aktiv.: 8.18
|
Objavljeno: Tor Okt 17, 2006 3:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Državljani smo že dolgo molzna krava razno raznih lobijev, ki so si preko zakonodaje uspeli priboriti privilegij molzenja lastnih državljanov.
Sam moram, zaradi nekaj travnikov, obvezno plačevati članarino kmetijsko gozdarski zbornici Sloveniji. Pri tem pa se niti slučajno ne strinjam s tistim za kar se oni zavzemajo, še več, delujejo popolnoma v nasprotju z mojimi interesi. Pa še marsikaj drugega bi se našlo.
To so stvari, ki neko državo naredijo prijazno ali pa neprijazno državljanom.
Naloga politike bi morala biti, da zagotavlja pogoje, ob katerih bi bili državljani ponosni na svojo državo. Žal politika zagotavlja pogoje kjer državljani predvsem gledamo, kako bi okrog prenesli svojo lastno državo.
Paradoksalno, bodo ta "davek" plačali predvsem tisti, ki resnično potrebujejo te medije za lastne stvaritve. Za shranjevanje lastnih del potrebuješ par CD-jev na mesec in zaradi tega ne bo nihče tekal v Avstrijo ali Italijo. Kdor pa rabi celo goro CD/DVD-jev za piratiziranje se bo pač obnašal tržno in nabavljal "osnovni material" največjemu dobičku primerno. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.64 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pet Okt 20, 2006 10:01 am Naslov sporočila: |
|
|
Zadeva je preprosta: pirati bodo podražili svoje storitve za 32 SIT po prodanem CD/DVDju "za vsakih začetih 90 minut snemalnega časa".
Glede na to, da se ogromno "softwera" in "glasbe" pretoči preko mreže, je čudno, da niso nadomestil uvedli tudi za modeme (analogne, kabelske, xDSL,...), internetne priključke, routerje, hube, stikala, .... in podobno opremo. Morda pa je to na vrsti v naslednji uredbi o nadomestilih.
Svinjsko je tudi tole:
b) nosilec, ki ni izključno namenjen reproduciranju avdio in/ali vizualnih del:
– podatkovni CD,
– podatkovni DVD,
– računalniški trdi disk,
– spominska kartica (na primer: CF, SD, SDHC),
– nosilec z integrirano spominsko enoto in predvajalnikom, ...
– drug podoben nosilec za vsakih začetih 1 GB zmogljivosti 8 SIT, vendar ne več kot 4000 SIT.
(http://www.uradni-list.si/1/ulonline.jsp?urlid=2006103&dhid=85104)
Neka prasica nas lahko obere do kosti.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.58 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Pet Okt 20, 2006 1:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
A disket pa ni?  _________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4771 Aktiv.: 20.08 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Pet Okt 20, 2006 5:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
He he, najboljse je bilo mnenje z strani rtvslo val202 (izjava tedna), kjer je en tip napisal.
Citiram: |
Zelo se veselim te uredbe, saj me sedaj nihce ne more preganjati zaradi 'nelegalnih' avtorskih vsebin, kajti z to uredbbo je vsebina na mojih pomnilniških medijih postala popolnoma legalna, ne glede na vsebino, saj sem z nakupom pomnilniškega medija plačal tudi avtorke pravice. In to neglede na to kdo si jih lasti
Naj živi internet in svobodna izmenjava. |
_________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 16.98 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Pet Okt 20, 2006 6:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja bi rekel da to drži. Sicer ne dobiš pravice za kopiranje, postane pa vsebina na ploščkih legalna. To pomeni, da bi bil v prekršku le če bi te dobili med peko
V glavnem sem si naredil nekaj zaloge za vsak primer. _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
KRAPman Član

Pridružen-a: Sre 23 Nov 2005 14:35 Prispevkov: 115 Aktiv.: 0.48 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pet Okt 20, 2006 6:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
SimonS je napisal/a: |
He he, najboljse je bilo mnenje z strani rtvslo val202 (izjava tedna), kjer je en tip napisal.
Citiram: |
Zelo se veselim te uredbe, saj me sedaj nihce ne more preganjati zaradi 'nelegalnih' avtorskih vsebin, kajti z to uredbbo je vsebina na mojih pomnilniških medijih postala popolnoma legalna, ne glede na vsebino, saj sem z nakupom pomnilniškega medija plačal tudi avtorke pravice. In to neglede na to kdo si jih lasti
Naj živi internet in svobodna izmenjava. |
|
Se pravi, da bo dovoljeno po zakonu kakorkoli uporabljati(zlorabljati) avtorsko zaščiteno vsebino?  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Djurodrljaca Član

Pridružen-a: Pet 19 Dec 2003 16:31 Prispevkov: 393 Aktiv.: 1.65 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Pet Okt 20, 2006 6:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne, to je še zmeraj nezakonito. S tem prispevkom kompenziraš "izgubo" avtorjev, ker se na te medije da posneti/prenesti zaščiteno vsebino.
Naslednja faza je plačevanje prispevka pri nakupu kondomov za denarno odškodnino posiljenim ženskam, ker se s kondomom lahko izvede posilstvo. Ta prispevek pa bo šel nekem društvu, ki bo večino denarja obdržal zase, torej po vzoru SAZAS.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Glitch Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40 Prispevkov: 1477 Aktiv.: 6.30
|
Objavljeno: Sob Okt 21, 2006 7:35 am Naslov sporočila: |
|
|
Zadeva je zelo fishy! Sicer pa fantje, ce mislite, da zakon ni pravicen, sprozite ustavno tožbo. Definitivno nimam kaj placevat komurkoli, ce uporabljam CD za podatke, fotografije, katerih avtor sem sam!
Lahko recem, da je neumno, ampak vseeno moram.
Ali je kdo kupil kaksno zalogo te dni. Jaz nisem, ker niti ne potrebujem. Zanima me le, ce bo res in kaksna je razlika v ceni. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.88 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Ned Okt 22, 2006 11:35 am Naslov sporočila: |
|
|
Osebno mislim, da je ta zakon škodliv za vse.
-Za avtorje, ker imajo sedaj ljudje (vsaj mislijo tako) moralno pravico piratiziranja.
-Za običajne porabnike, ker bodo plačevali nekaj, kar ne dobijo. Pirati, ki potrebujejo večje količine medijev, bodo namreč odšli v Evropo po cenejših nakupih. Spotoma bodo kupili še kup drugih stvari.
-Za slovensko trgovino, tako trgovino medijev, kot tudi drugo trgovino, le v manjši meri (glej drugo alinejo).
-Za ugled države, ker:
1.Očitno ni sposobna zaščititi avtorjev na primeren način.
2.Ker uničuje lastno trgovino z mediji
3.Ker ni sposobna predvideti ekonomskih tokov ob sprejetju takih ukrepov.
4.Ker se meša v Slovensko glazveno sceno in na nasilen način poskuša sfinansirati nekaj, kar vsi doma in v EU ugotavljamo, da ni dobro ! SAZAS je namreč združenje, ki bo glede na njihov pravilnik, tako pridobljena sredstva razdeljevalo je manjši skupini avtorjev. Vsa avtorstva drugih tipov (od tekstov in programske opreme pa vse so alternativnih umetniških kreacij) bodo tako zanemarjena.
5.Sproža resno polemiko ali se gre za nadomestilo avtorstva ali prikrit davek. Država, bi za kulturo lastnega naroda namreč morala skrbeti iz proračunskih sredstev. Bo Evropa ob primerjavi obdavčitev prebivalstva res tako naivna?
Če se bo kje zbiralo podpise za ukinitev tega tako škodljivega zakona, se takoj podpišem zraven. Kaj pa vi ? _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
daredevil Neznanec

Pridružen-a: Ned 13 Avg 2006 22:28 Prispevkov: 9 Aktiv.: 0.04
|
Objavljeno: Ned Okt 22, 2006 5:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam bi takoj podpisal, če bi bila možnost..
Ta po mojem mnenju spada v skupino zakonov, za katere velja, da omogočjo legalno krajo zasebnega premoženja! Ni edini zakon, ki je sprejet na tak način.. Pač, preveč riti meša meglo in jih je treba plačat.. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Domenius Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15 Prispevkov: 1188 Aktiv.: 5.00 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Tor Okt 24, 2006 7:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
In kakšne so kaj cene? Sem si naredil nekaj zaloge, pa se mi ne da spet hodit gledat.  _________________ It's electric! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni