|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
zoran Član

Pridružen-a: Ned 28 Nov 2004 14:44 Prispevkov: 550 Aktiv.: 2.32 Kraj: SG
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2742 Aktiv.: 13.22 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Sob Avg 24, 2024 6:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zanimivo je tudi to, da Slovenske železnice zaračunajo različen dodatek za prevoz kolesa.
https://potniski.sz.si/dobro-je-vedeti/s-kolesom-na-vlak/
Citiram: |
Cena za prevoz kolesa je 1,50 evra,
za prevoz električnega pa 3,00 evre. |
Ali je 100 % višja cena v bistvu zavarovanje za primer požara? Ali je samo večja masa kolesa problem?
Mogoče bodo kdaj v prihodnosti zaračunali tudi vozovnico glede na maso potnika.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
grega09 Član

Pridružen-a: Pet 24 Okt 2014 11:17 Prispevkov: 499 Aktiv.: 3.85
|
Objavljeno: Sob Avg 24, 2024 8:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tale je krut:
https://youtu.be/Hu6xOM6tuzo
Saj ne da bi rad širil kakšno paniko, samo vseeno ni intuitivno kako se tole lahko vžge...
Čudno mi je sicer, da se nič iz dvigala ne pokadi, ko ga najdejo. No, vsaj vidi se ne. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.95 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Ned Avg 25, 2024 9:14 am Naslov sporočila: |
|
|
Nisem vsega bral..
s55m je napisal/a: |
....
(O popravljanju te baterije za skiro, pa ne bom izgubljal besed. To je dobesedno "voznja v SLO po levi!") |
Res...
Letos sem bil čez mejo v sosednji Avstriji kjer imajo vsako leto gasilci in reševalci predstavitev. Med drugim je bil tudi prikaz gašenja baterij. Bili so tudi prikazi najpogostejših vzrokov požara na bateriji. (previsoka napetost polnjenja, kratek stik pregretje...)
Ena iz med demostracij je bila tudi požar zaradi pregretja. En baterijski pak (mislim da od električnega kolesa) so greli na električnem grelcu. Začetni požar močna eksplozija s plamenom. Poskusili so gasiti z gasilnim aparatom a ga niso pogasili. Pak so potem potopili v vodo. Žal nimam posnetkov, ker sem imel prazen telefon. Morda tole prebere Robertos, (mislim da je nekaj posnel) pa kaj priloži.
...
Pred leti sem popravljal en mini MP3 predvajalnik. Napajnje je bilo baterisko. Baterija velikosti vrečke kavinega sladkorja. Pri sestavljanju sem nekako poškodoval baterijo. (kaj točno je bilo ne vem, ker je vse zgorelo) Skratka, ko sem stisnil ohišje se je začelo kaditi in je že gorelo. Najprej sem vse pohodil. Potem sem prijel s kleščami in vrgel ven.
Še en primer. Tudi tu ne vem točno kaj se je zgodilo. Baterija od sesalca. Imel sem jo odprto. Nekaj sem meril na elektroniki. Očitno sem naredil nekje kratek stik. Najprej je rahko počilo potem pa se je začelo kaditi iz nje. Končala je v kupu snega...
Skratka z baterijami ni šale. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6732 Aktiv.: 28.42 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Čet Avg 29, 2024 3:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tale požar je pa precej svež ... baje prejšnji teden v Kranju.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
1dva3 Član

Pridružen-a: Pet 26 Jul 2024 11:19 Prispevkov: 542 Aktiv.: 50.19
|
Objavljeno: Pet Avg 30, 2024 12:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lepe baterije lepo gorijo  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 491 dni