|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
mateik Član

Pridružen-a: Sob 06 Avg 2022 18:31 Prispevkov: 261 Aktiv.: 7.50 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Jun 28, 2024 11:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vrtec je cca 800€ za prvo obdobje, drugo obdobje je cca 600€.
30% da občina v najhujšem primeru.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Energetik-m Član

Pridružen-a: Pon 07 Dec 2009 19:16 Prispevkov: 1392 Aktiv.: 7.37 Kraj: Zagorje
|
Objavljeno: Sob Jun 29, 2024 6:53 am Naslov sporočila: |
|
|
2013 sem dal odpoved in odprl S.P. Glavna dejavnost projektiranje. Sedaj imam polovico posla z izdelavo elektro omar za SE od 100kW dalje, del posla je čisto projektiranje, manjši del meritve predvsem za zahtevne objekte, del je krmiljenje strojev, nekaj vzdrževanja, pa takole bolj za dušo enkrat na leto kakšno elektronsko vezje. Pa kar gre. Po tem, ko mi je 2014 nekdo ostal dolžan večji znesek, vedno preverim bonitetno za nove stranke.
Imeti moraš več področij dela in potem izbiraš, kaj boš delal.
_________________ lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4769 Aktiv.: 20.13 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Ned Jun 30, 2024 6:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tako gre to v tujini https://si.bloombergadria.com/ostalo/davki/59878/kako-so-normiranci-obdavceni-v-sosednjih-drzavah/news
Jaz z 60k letnega prometa ne morem plačati delavcev pa tudi brezsmiselno je bremzati prodajo.
Če država misli, da bo dobila denarja... v mojem primeru ne. Dobila bo dva brezposelna in 0€ od mene.
Sicer pa. Če imaš več denarja ga posledilčno tudi več zapraviš (in plačaš DDV za izdelke in storitve) Če denarja nimaš pač ne kupuješ, ali kupiš poceni kitajski šrot. Od tega pa država nima nič.
Če bo ta zakon sprejet bom pač prodal firmo in delal naprej na črno.
Vsi vemo, kam gre (preveč) denarja iz pobranih davkov. Prvo naj pomedejo pred svojim pragom, pa bo denarja več kot dovolj brez višanja davkov!
_________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
grega09 Član

Pridružen-a: Pet 24 Okt 2014 11:17 Prispevkov: 499 Aktiv.: 3.85
|
Objavljeno: Ned Jun 30, 2024 10:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Klasični začaran krog. Davki morajo biti ravno pravi, ne previsoki in ne prenizki. Verjetno je vsem jasno zakaj. Jaz imam še vedno rad kanalizacijo, vodovod, ceste, zdravstveni sistem sva z ženo pri porodih dveh otrok že kar lepo uporabila in nimam večjih pripomb, itd. Seveda bi bilo lahko vse bolje.
Primer je obnova javnega WC-ja tule pri meni v kraju. 150.000€ in vsega skupaj mogoče 50 m2. Pa še hvalijo se s to številko. To pa je hudo...
Drugače pa - a ne bi najprej preizkusil delati nekaj, kar ustvarja vsaj neko vrednost za svet. Maržarjev vas je že tako zadosti in vse skupaj nič, samo preprodaja robe sem in tja, pa brez zamere. Potem bo mogoče tudi davke lažje plačati...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Igor K Član

Pridružen-a: Sob 05 Feb 2022 10:37 Prispevkov: 129 Aktiv.: 3.16
|
Objavljeno: Pon Jul 01, 2024 1:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tako gre to v tujini, ja.
Samo ne vem če si razumel prispevek, ker nikjer ni manj obdavčeno kot pri nas.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

|
Objavljeno: Pon Jul 01, 2024 3:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Igor K je napisal/a: |
Tako gre to v tujini, ja.
Samo ne vem če si razumel prispevek, ker nikjer ni manj obdavčeno kot pri nas. |
Omejitec 60k letnega prometa !!!! S tem ne morem plačati delavcev !!!
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Proteus Član

Pridružen-a: Sre 15 Jun 2005 10:03 Prispevkov: 1943 Aktiv.: 8.20
|
Objavljeno: Pon Jul 01, 2024 6:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Slovenci smo svetovni rekorderji v plačilu davkov, takoj za Švedsko.
In kaj dobimo za ta denar? ... daleč, daleč, daleč najmanj v celotni EU!
- namesto avtocest parkirišča,
- zdravstveni sitem poskrbi, da je zdravljenje nepotrebno ker prej umreš, kot pa prideš na vrsto,
- javna uprava v kolapsu,
- itd...
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
106.7 KB |
Pogledana: |
49 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

|
Objavljeno: Pon Jul 01, 2024 7:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
grega09 je napisal/a: |
Drugače pa - a ne bi najprej preizkusil delati nekaj, kar ustvarja vsaj neko vrednost za svet. Maržarjev vas je že tako zadosti in vse skupaj nič, samo preprodaja robe sem in tja, pa brez zamere. Potem bo mogoče tudi davke lažje plačati... |
Brez zamere, ampak vseeno. Jaz imam lasten razvoj in izdelujem / prodajam lastne izdelke.
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
grega09 Član

Pridružen-a: Pet 24 Okt 2014 11:17 Prispevkov: 499 Aktiv.: 3.85
|
Objavljeno: Pon Jul 01, 2024 9:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja no, potem se pa opravičujem. V drugi objavi na prejšnji strani si napisal, da imaš trgovino... Če prodajaš svoje izdelke, potem je problem nekje drugje, to bi moralo iti. Če ne drugega, se je treba malo o financah izobraziti in kakšno reči z računovodjo, kot so ti že tu omenili. Pač klasična davčna optimizacija, ki se jo boš lažje šel s klasičnim d.o.o-jem.
V glavnem ne razmišljati, kako šparati - Slovenci smo tudi v tem neki rekorderji. To ti tako zamegli um, da nimaš časa razmisliti, kako bi bolj enostavno zaslužil tistih 100 jurjev... Vsi pa na kupone za popuste štartajo.
Če si normirano obliko posla prerastel, si jo pač prerastel, sprijazni se s tem.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Igor K Član

Pridružen-a: Sob 05 Feb 2022 10:37 Prispevkov: 129 Aktiv.: 3.16
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
144300 Član

Pridružen-a: Sre 27 Jan 2010 22:14 Prispevkov: 725 Aktiv.: 3.87 Kraj: Zelena dolina
|
Objavljeno: Tor Jul 02, 2024 5:43 am Naslov sporočila: |
|
|
Pozanimaj se , opcija ti je da S.P. zapreš, odpreš d.o.o. .......poleg dela je težko poznat še z vidika davčne optimizacije, tu se posveti v začetku ,ampak se bo dalo ..................
_________________ NI ANTENA VSE,JE PA OGROMNO. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2742 Aktiv.: 13.22 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Tor Jul 02, 2024 9:37 am Naslov sporočila: |
|
|
Proteus je napisal/a: |
- zdravstveni sitem poskrbi, da je zdravljenje nepotrebno ker prej umreš, kot pa prideš na vrsto,
- itd... |
Preseli se v Bolgarijo, če ti tu ni kaj všeč.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
144300 Član

Pridružen-a: Sre 27 Jan 2010 22:14 Prispevkov: 725 Aktiv.: 3.87 Kraj: Zelena dolina
|
Objavljeno: Tor Jul 02, 2024 10:04 am Naslov sporočila: |
|
|
qwertz je napisal/a: |
- itd... |
Preseli se v Bolgarijo, če ti tu ni kaj všeč. |
Mogoče bo ta ,ki je tukaj član in veliko aktiven na tem forumu povedal kako je iz prve roke imet dejavnost v Bolgariji ....
Bolgarke so pa tudi v redu .........
_________________ NI ANTENA VSE,JE PA OGROMNO. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tretjic Član

Pridružen-a: Čet 24 Sep 2009 1:19 Prispevkov: 437 Aktiv.: 2.28 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Tor Jul 02, 2024 10:08 am Naslov sporočila: |
|
|
Slovenci smo svetovni rekorderji v plačilu davkov, |
smo 16. najbolj konkurenčna država kar se tiče davkov |
Hhhhhhh, s statistiko je vedno tako, vedno lahko prikažeš točno tisto, kar želiš. Sploh še, če te statistike ne razlagaš podrobno...
Kakorkoli že, verjetno v SLO živimo tisti, ki sam tukaj zdi OK. In tisti, ki se jim ne zdi tako, so se odselili (ali pa so samo neumni).
Jaz sem tudi razmišljal o tujini...ampak glede na dane razmere je izračun pokazal, da bi rabil vsaj 5x višje dohodke, da bi lahko ohranil standard, kot ga imam tukaj (+še veliko drugih nefinančnih negativnih vplivov)...in toliko ugodna pa tujina spet ni bila...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Proteus Član

Pridružen-a: Sre 15 Jun 2005 10:03 Prispevkov: 1943 Aktiv.: 8.20
|
Objavljeno: Tor Jul 02, 2024 10:47 am Naslov sporočila: |
|
|
@Proteus, ne nismo, smo 16. najbolj konkurenčna država kar se tiče davkov
|
Igor K; zelo pomaga, če sploh razumeš kaj si pripel in o kakšnih davkih govorimo.
Če ne ločiš med seboj posameznih davkov, to res ni moj problem.
qwertz je napisal/a: |
Preseli se v Bolgarijo, če ti tu ni kaj všeč. |
Ja qwertz, argument, da naj se izselimo, če nam kaj ne paše poznam že iz bivše YU, ko smo Slovenci dobivali takšne nasvete iz Srbije. Mentaliteta pač.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni