www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

WIN 10 ne zazna CD enote
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
s53al
Član
Član

Pridružen-a: Pon 18 Okt 2010 19:44
Aktiv.: 6.29
Kraj: Bela krajina

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 02, 2024 9:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mucek je napisal/a:
s56al
Ce to delas kot intelektualni izziv, potem ok.
Ce ne - svoj trud cenis prepoceni.

Samo mojih 5 centov ...

Lp, G

To drugo bo Confused

@a.vidmar nisem še zamenjal. Danes mi je možakar prinesel še CR 2032, obenem sem mu pa vse razložil (koliko je razumel nevem), da je zadeva, kot je že napisal Dušan stara in v.j. potrošna. Ko sem mu pa pokazal svoj sistem Shocked
Oni so tisto zastarelo imeli prej nekje v LJ v bloku, sedaj imajo nelaj novejega. Skrbnik je menda on. To staro zadevo bi pa imel na vikendu blizu mene.

@airwolf, kartica sem dal noter že pred posodobitvijo. Tudi po posodobitvi driverov ni.
Probam ročno in napiše, da jih ne najde. Sumim, da driveri za WIN 10 ne obstajajo Question
Če se da po sliki kaj pogruntat, kaj bi to bilo?

Če pa cd dam v enoto, zagrabi le instalacijski XP, ostalo nič. Vsaj USB deluje.

To je pa slika kartice, ki napiše, da driverov ni in koda napake 28.

20241102_185217on.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  323.97 KB
 Pogledana:  17 krat

20241102_185217on.jpg

bostjang
Član
Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Aktiv.: 14.64
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 03, 2024 11:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče bo CD/DVD pogon najlažje preizkusiti v drugem PC. Druga možnost je drug OS, npr. kakšen Live Linux.
Mogoče bere samo CD, DVD pa ne.

Za video kartico, ti je pa že airwolf napisal. Jaz bi isto priporočil.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Ravne
Član
Član

Pridružen-a: Sre 22 Maj 2019 22:02
Aktiv.: 2.61

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 03, 2024 1:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

s53al je napisal/a:

Morda bi tale driver odgovarjal?
Nazaj na vrh
brezimenko
Član
Član

Pridružen-a: Tor 06 Jun 2017 12:09
Aktiv.: 5.71

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 03, 2024 1:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz si v primeru, ko ne vem kje oz. kaj poiskati od gonilnikov pomagam kar z Driver Boosterjem oz. alternativami. Zaenkrat še ni bilo iziva, ki mi jih nebi izpolnili.
s53al
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 03, 2024 2:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

bostjang je napisal/a:
Mogoče bo CD/DVD pogon najlažje preizkusiti v drugem PC. Druga možnost je drug OS, npr. kakšen Live Linux.
Mogoče bere samo CD, DVD pa ne.

Za video kartico, ti je pa že airwolf napisal. Jaz bi isto priporočil.

Bere tudi DVD, ker XP kot sem sprobaval je na DVD- ju. Na Linux se zaenkrat ne spoznam.

@Ravne, brezimenko, hvala za namig za drivere, sprobam zvečer in javim.

Tu je pa še druga stran kartice.

IMG_4757.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.48 MB
 Pogledana:  8 krat

IMG_4757.JPG

DusanK
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46
Aktiv.: 12.88
Kraj: Medvode - med vodami

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 03, 2024 2:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ravne je napisal/a:
s53al je napisal/a:

Morda bi tale driver odgovarjal?

Takim in podobnim stranem ala driverifentifier/driverupdate, se izognem kot hudič križa.
Sicer pa hitri test pokaže mojo minimalno previdnost, ki jo priporočam vsem.

Virustotal prikaže stran sumljivo, kaj šele, če preneseš datoteko, bodisi ki jo sumljiva stran ponuja v obliki "DVR Capture 1st.zip" ali "driveridentifier.exe". Slednjega MS antivirus takoj pošlje v karanteno, brez pametovanja.
Saj lahko, da temu setup programu delam krivico, vendar neznanim gonilnikom jaz enostavno ne zaupam.

Če Windowsudate in furmani na strani proizvajalca ne zadostujejo ali oživijo napravo z njihovim (pospisanim in verificiranim) gonilnikom, da nedelujoča ali neznana naprava oživi, potem jo zavrzi ali posodobi sistem tako SW kot HW in gremo dalje.

Virustotal_MS_defender.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.15 MB
 Pogledana:  13 krat

Virustotal_MS_defender.jpg

s53al
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 04, 2024 3:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Počasi se bliža zaključek.
Nisem še sprobal omenjenih driverov, a verjetno jih bom. Nimam kaj z*****t.
Dobil sem tistega, ki je vgradil(prodal) kartico, a se ne spominja kaj dosti... Lahko pa pogleda a nebo poceni. Vse jasno. Medtem sem našel zelo podobno kartico https://www.ebay.com/itm/334746791758

Se da kaj podobnega dobit pri nas, nekaj sem gledal pa....?

DusanK
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46
Aktiv.: 12.88
Kraj: Medvode - med vodami

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 04, 2024 9:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Je zdaj problem v CD/DVD enoti ali tej video (DVR?) kartici ali oboje?

Je ta pci video kartica sploh kdaj delovala v Win10 sistemu? Da ni bil prej inštaliran XP sistem, tam je delovala, nekdo pa je čez inštaliral Win10 in zdaj enostavno ni "furmanov"/gonilnikov zanjo.

VEN_1131 označuje Philips Semiconductors, DEV_7146 pa čip Philips SAA7146.
https://devicehunt.com/view/type/pci/vendor/1131/device/7146
Primer za isti VEN/DEV nakazuje, da je bil gonilnik na voljo samo za dinozaver sisteme: WinXP (32bit), Win200 in Win NT4.0.
https://oemdrivers.com/graphics-philips-saa7146-driver

s53al
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 04, 2024 11:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pustimo CD enoto, sem že zgoraj napisal. Za silo je USB. Možakar mi ne ve povedat kaj je bilo prej na tistem disku, ki je "umrl" (to je bila naša debata preko ZS). Najverjetneje XP. Potem mi je prinesel drugo škatlo z naloženem WIN 10. Tega sem nadgradil, kot sem že napisal. Sedaj pa mislim, da nisem več nič pozabil napisat Smile
Probal bom naložit XP in drivere iz linka, ki si jih pripel in mogoče bo.

brezimenko
Član
Član

Pridružen-a: Tor 06 Jun 2017 12:09
Aktiv.: 5.71

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 05, 2024 9:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj ti pokaže Snappy Driver Installer? Jaz sem kakšen krat poskusil inštalirat gonilnike, ki niso bili već pisani za novejši sistem. Običajno je delalo ne pa vedno. Kakšen krat zadostuje iz skupka datotek od gonilnikov samo .inf datoteka. Nanje klikneš z desno tipko miške in ti med opcijami ponudi tudi namesti. Če je bolj zahteven gonilnik si moreš pomagati z združljivostnim načinom.
bostjang
Član
Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Aktiv.: 14.64
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 05, 2024 12:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa program za zajem slik? Mogoče ne bi bilo slabo preizkusiti, če ta deluje na Win 10, preden se nanj tlači gonilnike.
Nazaj na vrh
s53al
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 06, 2024 1:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če bi vedel, za kaj točno se gre sploh te teme najverjetneje nebi bilo. Na kratko - želeli so da bi dobili eno takico in zelo ostro sliko na razdalji cca. 15m. Tega pa z temi starimi kamerami + 15 let, bi bilo težko. Pa niti IR več ne deluje.
Rač. je še vedno pri meni, mogoče ob priliki sprobam kaj ste mi še svetovali.

In končno so dojeli, da je kakšen NVR za cca. 500€ za njih.

Vsem, ki ste mi pomagali se pa najlepše zahvaljujem.
HVALA.

Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 33.07
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 06, 2024 1:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

s53al je napisal/a:
... Na kratko - želeli so da bi dobili eno takico in zelo ostro sliko na razdalji cca. 15m...[/b]
Kaj je to "takica"?

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
s53al
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 06, 2024 1:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Branez je napisal/a:
s53al je napisal/a:
... Na kratko - želeli so da bi dobili eno takico in zelo ostro sliko na razdalji cca. 15m...[/b]
Kaj je to "takica"?

Popravljam, tatica ali oseba, ki krade. V tem primeru - krade rože. Upam, da je sedaj razumljivo.

s53al
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 17, 2024 4:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še to. Danes sem jim zmontiral snemalnik DAHUA XVR5108HS-I3 PENTA-BRID SNEMALNIK WizSense in 15. let stare kamere. No ja, za silo je.
gDMSS aplikacija očitno več ne deluje, zato sem jim na telefona namestil Easyviwer pro. Na raćunalnik sem jim namestil še Smart PSS. Vesela kot radio...

Za plačilo sta mi ponudila starega dinozavra iz zgornjih postov. OK. naslednjič bo drugače.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 491 dni