|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Bozo Član

Pridružen-a: Čet 08 Jan 2004 9:21 Prispevkov: 660 Aktiv.: 2.78 Kraj: Lendava, Trimlini
|
Objavljeno: Tor Jun 12, 2007 12:24 am Naslov sporočila: |
|
|
Zgodilo se je "Ni operacijskega sistema", disk sem priklopil na drug računalnik kot slave in z programom GetDataBack uspel prebrat podatke ampak verzija programa ki je na raspolago ne podpira kopiranja na varno, isto naredi OnTrackDataRecovery, z ostalimi nisem uspel nič naredit. Zanima me ali ima kdo verzijo da podpira kopiranje ali kakšen drug program da omogoči povratek izgubljenega.
Operacijski sistem je Win ME.
LP
Božo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.65 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Tor Jun 12, 2007 8:54 am Naslov sporočila: |
|
|
Ali navaden copy ne deluje? Načeloma je potrebno samo kopiranje uporabniških podatkih, ki se standardno nahajajo na My Documents. Kopiranje celega sistema ni smiselno, ker je očitno defekten.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bozo Član

Pridružen-a: Čet 08 Jan 2004 9:21 Prispevkov: 660 Aktiv.: 2.78 Kraj: Lendava, Trimlini
|
Objavljeno: Tor Jun 12, 2007 10:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Navaden copy ne deluje, oziroma nič ne moreš naredit, vpraša te samo ali želiš disk formatirat. Z omenjenimi programi po skoraj osmih urah se datoteke dajo odpret ampak se ne dajo kopirat ker je program free ali trial verzija, kopiranje je potrebno opravit znotraj omenjenega programa.
LP
Božo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 15.96
|
Objavljeno: Tor Jun 12, 2007 10:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bozo je napisal/a: |
... po skoraj osmih urah se datoteke dajo odpret ... |
Tole je verjetno povezano s toplotnim raztezkom plošč v disku. Disk je bil pregret. So odpovedali hladilni ventilatorji od diska?
Diski imajo temperaturno kompenzacijo, ki prilagaja položaj glav premeru plošč. Ko temperatura naraste preko delovnega območja, so posledice težko popravljive.
Glave pišejo med sledmi... pojavijo se "bad sectorji",...
Konkretnega predloga žal nimam...
LP,
Igor _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.90 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Tor Jun 12, 2007 10:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na disku je verjetno poškodovana struktura zapisa. Z ustreznimi programi se da večino tega spravit v uporabno obliko. Legalne verzije tovrstnih programov omogočajo potem prepis na drug disk in posledično reševanje podatkov.
Če je stanje vsaj pribižno tako kot sem opisal se lahko z diskom javiš pri meni. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5537 Aktiv.: 24.03 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Tor Jun 12, 2007 10:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam sem "celo" verzijo GetDataBack for NTFS dobil na muli.
LP, Grega
p.s. Če jo ne uspeš dobiti, me PMjaj... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bozo Član

|
Objavljeno: Sre Jun 13, 2007 1:37 am Naslov sporočila: |
|
|
Disk ni bil pregret. Na njem je okoli 26 GB podatkov za rešit in branje s programom za reševanje traja toliko časa.
Volk hvala za ponudbo mal si predaleč, bom probal kakšen program dobit.
Rabim pa za FAT 32.
LP
Božo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.43 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Sre Jun 13, 2007 7:58 am Naslov sporočila: |
|
|
Božo. poglej si cene reševanja podatkov, pa boš videl da pot do Divače je zanemarljiva. Iz Novega mesta do tja vozi celo vlak, če nimaš avta. Nekje imam en program, samo moram poiskat. Je bil pa kupljen v Torrent spletni trgovini. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.65 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Sre Jun 13, 2007 8:58 am Naslov sporočila: |
|
|
Poizkus reševanja podatkov verjetno deluje počasi zato, ker zaradi napake prihaja do retryev pri branju v skoraj neskončnost. 26 gigabajtov ni veliko in bi moralo biti rešeno takoj. Poizkusi zamenjati elektroniko diska z drugo, od delujočega diska, ki pa mora biti popolnoma enak model, kot je pokvarjeni.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.67 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Sre Jun 13, 2007 9:14 am Naslov sporočila: |
|
|
pri takih reševanjih se (lahko) pojavi tudi problem izbrisanih datotek...namreč enkrat sem tudi jaz "hotel" združiti dve particiji v eno (Partition Magic) obe sta bili non-boot. No, po restartu je nekaj delal, potem javil eno napako in šel v winse.-.-.- pa ni bilo ne ene ne druge particije. Reševanje z nevemkaterimi programi (pozabil) mi je dalo veliko aktualnih datotek, pa tudi veliko tistih, ki sem jih že izbrisal in so bile v bistvu že delno povožene z drugimi(imel sem recimo 3-5 verzij določenih datotek z istim imenom). Sledilo je odpiranje vsake datoteke posebej in preverjanje če se sploh odpre in če je to to (to je tisto kar vzame največ časa)...veliko je bilo pokvarjenih. No, nekaj sem uspel rešit in nekaj sem se uspel naučit...BACKUP in še dvakrat BACKUP!!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bozo Član

|
Objavljeno: Čet Jun 14, 2007 3:40 am Naslov sporočila: |
|
|
BACUP, ja saj vem. Na enem računalniku so mi pri zagonu nagajali vxd-ji in sem se odločil da ga restavriram. Podatke sem prenesel na drugega. Prvega sem restavriral in ugotovil da so krivci gonilniki za novi HP-jev tiskalnik (5160).
Zagnal sem drugi računalnik da vrnem tiste podatke nazaj, po nalaganju je napisal da je prišlo do napake in je potreben restart. Po restartu pa "Ni operacijskega sistema" in zdaj sem tam kot sem, kar je razvidno iz prejšnjih postov. No to se vse ni zgodilo v enem dnevu ampak v enem tednu, delal sem pač ko sem imel čas. Zdaj sem še v iskanju programa za FAT 32, ja upam da bo čez nekaj časa vse počasi nazaj. Kdo pa lahko predvidi da se bo takrat to zgdilo kar se je (Murphy). Razen tega tisti disk ni imel več kot 100 obratovalnih ur in je skupaj z računalnikom služil samo za take primere kot sem ga uporabil.
Pravijo "hudič hodi srat na kup", zdaj vidim da je to res.
LP
Božo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.67 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Čet Jun 14, 2007 3:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
jap...meni je disk crknil dvakrat, obakrat po cca 3 mesecih - in seveda obakrat je šlo vse v p.m.---(to je bila tista slavna IBM serija s serijsko napako ).
Po tem sem si ustvaril RAID zrcalno polje... in vse dokumente imam vedno na drugi particiji.
BTW..a si poskusil obnoviti Master Boot Record ? naj drugi povedo natančno kako to gre - mislim da moraš v DOS (z win xp setup cdjem bootaš in--- ne vem če ni recovery console) in tam mbrfix ali nekaj podobnega...ne more škodit, lahko da imaš samo MBR pokvarjen... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni