www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

unformat a: v WinXP
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Bozo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Jan 2004 9:21
Aktiv.: 2.78
Kraj: Lendava, Trimlini

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 12, 2007 12:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zgodilo se je "Ni operacijskega sistema", disk sem priklopil na drug računalnik kot slave in z programom GetDataBack uspel prebrat podatke ampak verzija programa ki je na raspolago ne podpira kopiranja na varno, isto naredi OnTrackDataRecovery, z ostalimi nisem uspel nič naredit. Zanima me ali ima kdo verzijo da podpira kopiranje ali kakšen drug program da omogoči povratek izgubljenega.
Operacijski sistem je Win ME.

LP
Božo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.65
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 12, 2007 8:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali navaden copy ne deluje? Načeloma je potrebno samo kopiranje uporabniških podatkih, ki se standardno nahajajo na My Documents. Kopiranje celega sistema ni smiselno, ker je očitno defekten.

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Bozo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 12, 2007 10:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Navaden copy ne deluje, oziroma nič ne moreš naredit, vpraša te samo ali želiš disk formatirat. Z omenjenimi programi po skoraj osmih urah se datoteke dajo odpret ampak se ne dajo kopirat ker je program free ali trial verzija, kopiranje je potrebno opravit znotraj omenjenega programa.

LP
Božo
Nazaj na vrh
igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 15.96

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 12, 2007 10:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bozo je napisal/a:
... po skoraj osmih urah se datoteke dajo odpret ...

Tole je verjetno povezano s toplotnim raztezkom plošč v disku. Disk je bil pregret. So odpovedali hladilni ventilatorji od diska?

Diski imajo temperaturno kompenzacijo, ki prilagaja položaj glav premeru plošč. Ko temperatura naraste preko delovnega območja, so posledice težko popravljive.
Glave pišejo med sledmi... pojavijo se "bad sectorji",...

Konkretnega predloga žal nimam...
LP,
Igor

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.90
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 12, 2007 10:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na disku je verjetno poškodovana struktura zapisa. Z ustreznimi programi se da večino tega spravit v uporabno obliko. Legalne verzije tovrstnih programov omogočajo potem prepis na drug disk in posledično reševanje podatkov.

Če je stanje vsaj pribižno tako kot sem opisal se lahko z diskom javiš pri meni.

mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.03
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 12, 2007 10:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam sem "celo" verzijo GetDataBack for NTFS dobil na muli.

LP, Grega
p.s. Če jo ne uspeš dobiti, me PMjaj...
Nazaj na vrh
Bozo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 13, 2007 1:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Disk ni bil pregret. Na njem je okoli 26 GB podatkov za rešit in branje s programom za reševanje traja toliko časa.
Volk hvala za ponudbo mal si predaleč, bom probal kakšen program dobit.
Rabim pa za FAT 32.
LP
Božo
Nazaj na vrh
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.43
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 13, 2007 7:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Božo. poglej si cene reševanja podatkov, pa boš videl da pot do Divače je zanemarljiva. Iz Novega mesta do tja vozi celo vlak, če nimaš avta. Nekje imam en program, samo moram poiskat. Je bil pa kupljen v Torrent spletni trgovini.
Nazaj na vrh
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.65
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 13, 2007 8:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poizkus reševanja podatkov verjetno deluje počasi zato, ker zaradi napake prihaja do retryev pri branju v skoraj neskončnost. 26 gigabajtov ni veliko in bi moralo biti rešeno takoj. Poizkusi zamenjati elektroniko diska z drugo, od delujočega diska, ki pa mora biti popolnoma enak model, kot je pokvarjeni.

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.67
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 13, 2007 9:14 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

pri takih reševanjih se (lahko) pojavi tudi problem izbrisanih datotek...namreč enkrat sem tudi jaz "hotel" združiti dve particiji v eno (Partition Magic) obe sta bili non-boot. No, po restartu je nekaj delal, potem javil eno napako in šel v winse.-.-.- pa ni bilo ne ene ne druge particije. Reševanje z nevemkaterimi programi (pozabil) mi je dalo veliko aktualnih datotek, pa tudi veliko tistih, ki sem jih že izbrisal in so bile v bistvu že delno povožene z drugimi(imel sem recimo 3-5 verzij določenih datotek z istim imenom). Sledilo je odpiranje vsake datoteke posebej in preverjanje če se sploh odpre in če je to to (to je tisto kar vzame največ časa)...veliko je bilo pokvarjenih. No, nekaj sem uspel rešit in nekaj sem se uspel naučit...BACKUP in še dvakrat BACKUP!!!
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bozo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 14, 2007 3:40 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

BACUP, ja saj vem. Na enem računalniku so mi pri zagonu nagajali vxd-ji in sem se odločil da ga restavriram. Podatke sem prenesel na drugega. Prvega sem restavriral in ugotovil da so krivci gonilniki za novi HP-jev tiskalnik (5160).
Zagnal sem drugi računalnik da vrnem tiste podatke nazaj, po nalaganju je napisal da je prišlo do napake in je potreben restart. Po restartu pa "Ni operacijskega sistema" in zdaj sem tam kot sem, kar je razvidno iz prejšnjih postov. No to se vse ni zgodilo v enem dnevu ampak v enem tednu, delal sem pač ko sem imel čas. Zdaj sem še v iskanju programa za FAT 32, ja upam da bo čez nekaj časa vse počasi nazaj. Kdo pa lahko predvidi da se bo takrat to zgdilo kar se je (Murphy). Razen tega tisti disk ni imel več kot 100 obratovalnih ur in je skupaj z računalnikom služil samo za take primere kot sem ga uporabil.

Pravijo "hudič hodi srat na kup", zdaj vidim da je to res.

LP
Božo
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.67
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 14, 2007 3:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jap...meni je disk crknil dvakrat, obakrat po cca 3 mesecih - in seveda obakrat je šlo vse v p.m.---(to je bila tista slavna IBM serija s serijsko napako Sad ).
Po tem sem si ustvaril RAID zrcalno polje... in vse dokumente imam vedno na drugi particiji.

BTW..a si poskusil obnoviti Master Boot Record ? naj drugi povedo natančno kako to gre - mislim da moraš v DOS (z win xp setup cdjem bootaš in--- ne vem če ni recovery console) in tam mbrfix ali nekaj podobnega...ne more škodit, lahko da imaš samo MBR pokvarjen...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 8 dni