|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.59 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Tor Dec 26, 2006 4:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Noče delat... Ne vem kaj bi lahko v vezju narobe naredil, ampak wigglerja enostavno noben program ne zazna. Niti OCDRemote niti OpenOCD. _________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
strobos Član

Pridružen-a: Sre 24 Sep 2003 12:19 Prispevkov: 726 Aktiv.: 3.06 Kraj: Brežice
|
Objavljeno: Tor Dec 26, 2006 7:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
NeoTO je napisal/a: |
Kot sem že omenil v drugi temi, je kriva izbira 'Erase flash used by HEX' v Flash Magicu... |
Jaz pa imam to obkljukano, pa mi stvar dela. Če nisem tega obkljukal, mi je flash magic dajal neko opozorilo, da naj to obkljukam. Je torej boljše, da to ni obkljukano?
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

|
Objavljeno: Tor Dec 26, 2006 8:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če tebi deluje, potem zgleda ne bo to problem...
Sklepal sem, da je to, ker je takoj po programiranju s tem obkljukanim, bootloader se meni prenehal odzivati. _________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

|
Objavljeno: Tor Dec 26, 2006 9:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
....
Hja... Sem ugotovil napako... zgonjen kabel in ni bilo kontakta za ISP signal (Glitch, prav si imel!)... in to že od začetka. Zgleda se ob napačni tabeli vektorjev avtomatsko požene bootloader (kar mi je delalo, dokler nisem vpisal pravilne s pomočjo tiste izbire...
Se opravičujem za posmetene teme... _________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Glitch Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40 Prispevkov: 1477 Aktiv.: 6.31
|
Objavljeno: Tor Dec 26, 2006 11:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
A ha! Sem vedel, da ne mores kar tako povozit bootloaderja. Ce je pa to slucajno mozno, potem pa nevem no. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.52
|
Objavljeno: Sre Dec 27, 2006 12:17 am Naslov sporočila: |
|
|
Glitch je napisal/a: |
A ha! Sem vedel, da ne mores kar tako povozit bootloaderja. Ce je pa to slucajno mozno, potem pa nevem no. |
S FlashMagicom je to povsem mozno, ce program dejansko zaseda sektorje, kjer se sicer nahaja bootloader. Ponavadi poskrbi za to prevajalnik, a ce bi se nekdo eksplicitno potrudil ali pa bi program napisal v assemblerju, bi hipoteticno lahko pregazil tudi sektor, kjer se nahaja bootloader (ce bi bil program dovolj velik ali namerno napisan tako, da bi bil raztegnjen tudi cez blok, kjer je bootloader). _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
strobos Član

|
Objavljeno: Sre Dec 27, 2006 12:59 am Naslov sporočila: |
|
|
Torej kaj je zdaj boljše? Imeti tisto obkljukano ali ne?
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

|
Objavljeno: Sre Dec 27, 2006 1:25 am Naslov sporočila: |
|
|
@Strobos: vedi kaj pocne tvoj program - ce je sprogramiran tako, da prepise lokacijo, kjer se nahaja bootloader, potem bos imel tezave, ce ga prepises in se ob tem zanasas da bo drugic za reprogramiranje bootloader se vedno tam.
Ce tvoj program tiste lokacije nikoli ne pipa, potem je izbira dobra, saj pbrise selektivno samo sktorje, kjer se bo tvoj program nahajal, vse ostalo (recimo bootloader ) pa pusti pri miru. _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
strobos Član

|
Objavljeno: Sre Dec 27, 2006 1:32 am Naslov sporočila: |
|
|
Verjetno programi napisani v Keil uVision in podobnih naj ne bi izbrisali bootloaderja ali se je že tudi to komu zgodilo?
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

|
Objavljeno: Sre Dec 27, 2006 1:38 am Naslov sporočila: |
|
|
Za LPC900 se trudijo, da ne bi izbrisali bootloaderja; najbrz je za LPC2000 enako. To je odvisno od tistega assembly fileta, ki ga vkljuci na zacetku in katerega lahko preveris kadarkoli. Lokacija bootloaderja je napisana v datasheetu. _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Glitch Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40 Prispevkov: 1477 Aktiv.: 6.31
|
Objavljeno: Sre Dec 27, 2006 2:43 am Naslov sporočila: |
|
|
Sokrat je napisal/a: |
Glitch je napisal/a: |
S FlashMagicom je to povsem mozno, ce program dejansko zaseda sektorje, kjer se sicer nahaja bootloader. Ponavadi poskrbi za to prevajalnik, a ce bi se nekdo eksplicitno potrudil ali pa bi program napisal v assemblerju, bi hipoteticno lahko pregazil tudi sektor, kjer se nahaja bootloader (ce bi bil program dovolj velik ali namerno napisan tako, da bi bil raztegnjen tudi cez blok, kjer je bootloader). |
Prevajalnik nima pri tem absolutno nicesar in prav je tako. Naloga prevajalnika je prevajanje kode in ne preverjanje kje se nahaja bootloader in podobno.
Nalogo preverjanja mora imeti izkljucno aplikacija, ki vpisuje podatke v flash. Tako nalogo ima lahko tudi tvoj lasten program v kontrolerju, ce uporablja algoritme za vpisovanje v flash. Datasheet in user manual nisem bral tako podrobno, vendar to nalogo bi lahko imel (oz. bi jo moral) imeti tudi procesor sam. ARMi omogocajo kontrolo branja in vpisovanja podatkov iz in na dolocene pomnilniske lokacije. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BorutS Član

Pridružen-a: Pet 09 Jun 2006 16:25 Prispevkov: 107 Aktiv.: 0.46 Kraj: Cerklje na Gorenjskem
|
Objavljeno: Pon Feb 05, 2007 8:17 am Naslov sporočila: |
|
|
Misli da so bojazni, da bi pobrisali bootloader-ja povsem odveč. Sicer ne poznam FlashMagic, vendar Bootloader, ki se uporablja pri FlashMagic-u sam sebe ne zna zbrisat!!! Da se ga sicer pobrisat, vendar bi morali program naložiti v ram in iz tam brisati flash. Kako to narediti, pa kolikor vem Philips (NXP) še ni dal podatkov. Obstaja možnost nadgradnje bootloaderja (na internetu so navodila), vendar ne prporočam tega početja, če to ni nujno. V primeru da bi prekinili nadgradnjo v kritični fazi, s dejensko lahko zgodi da povozimo bootloader.
LP
Borut |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04 Prispevkov: 16777193 Aktiv.: 70657.31
|
Objavljeno: Pon Feb 05, 2007 8:46 am Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trot Član

Pridružen-a: Čet 18 Jan 2007 20:25 Prispevkov: 1282 Aktiv.: 5.71 Kraj: glej fogl
|
Objavljeno: Pon Feb 05, 2007 9:23 am Naslov sporočila: |
|
|
Katera je to? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BorutS Član

Pridružen-a: Pet 09 Jun 2006 16:25 Prispevkov: 107 Aktiv.: 0.46 Kraj: Cerklje na Gorenjskem
|
Objavljeno: Pon Feb 05, 2007 5:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi mene zanima katera kljukica je to. Sedaj že kar nekaj časa ukvarjam z flash magic-om pa mi ne uspe pobrisat bootloaderja ?!?
LP
Borut |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 6 dni