|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
shorto Neznanec

Pridružen-a: Sre 09 Avg 2006 21:26 Prispevkov: 5 Aktiv.: 0.02
|
Objavljeno: Ned Dec 17, 2006 3:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja [slovenščina je zame španska vas] se tudi meni zdi 40min malo preveč, ubistvu pridem iz LJ-Center v Celje in se še vedno ne piha topli zrak, sem šel k mehaniku in jen rekel, da ima 3/4 starejših kii, že standardno slabo ventilacijo in bi mi pomagala le klima, katero se mi pa ne splača kupovat, saj bi dal za njo več kot za auto me je pa tole dokaj "naudušilo", tako da če se nebo kdo javil za kako domačo izdelavo bom vrjetnje kupil tole. Drugače pa tisto za šipe, kot je nekdo omenil, meni ne pomaga kaj preveč sem kupil tisto, ki imajo na petrolu, pa je skordajda vseeno a uporabim ali ne samo malo manj "trdovratna" je rosa na šipah .
P.S. ma kdo izkušnje z online šopingom preko Conrada? Ker sem poklical v tega v BTC-ju in se je samo čukasto spraševal o čem govorim sem mu povedal še kat. št. in tudi ni vedel zakaj se gre, tak da bi moral tole naročiti preko spleta.
Hvala vsem za odgovore! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.57
|
Objavljeno: Ned Dec 17, 2006 4:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ta ni v BTC - ce kliknes na "O podjetju Conrad" na strani, kamor kaze link, bos izvedel kako in kaj (bolj na dnu opisa). _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko11 Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 17:47 Prispevkov: 893 Aktiv.: 3.77 Kraj: Dobrepolje
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.23 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Dec 17, 2006 11:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bolj všeč, kot zgornja, mi je tale povezava.
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.95 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Ned Dec 17, 2006 11:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imam kaloriferček iz Conrada. Kot je napisal Iztok ".. ki bi malo pomagali..."
Preveč ne pričakuj od njega... _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 21.00 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pon Dec 18, 2006 12:17 am Naslov sporočila: |
|
|
Od tega kaloriferčka res ne moreš pričakovat drugega kot odroševanje dela prednjega stekla ... zato sem napisal malo.
120W je res malo v primerjavi z originalnim ogrevanjem s pomočjo toplote motorja, ki je približno enakovredno vsaj dvema kilowatoma ...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
shorto Neznanec

Pridružen-a: Sre 09 Avg 2006 21:26 Prispevkov: 5 Aktiv.: 0.02
|
Objavljeno: Pon Dec 18, 2006 1:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
sepravi preprosto povedano bo sedaj tole vsaj malo šipe odmrznilo ali ne?  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
podboj Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48 Prispevkov: 1251 Aktiv.: 5.28 Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Dec 18, 2006 3:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
shorto je napisal/a: |
Odmrznilo ne bo, odrosilo pa, a jaz bom zaenkrat vseeno ostal pri navadni cunji, se mi zdi veliko bolj učinkovita |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
janez03 Član

Pridružen-a: Čet 02 Sep 2004 9:43 Prispevkov: 143 Aktiv.: 0.60 Kraj: tržič
|
Objavljeno: Pon Dec 18, 2006 3:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
shorto je napisal/a: |
Nekaj let nazaj - zjutraj pred šesto uro - ženska gre ob desnem robu cestišča v službo, za njo pripelje os. avto in jo zbije do smrti. Imel je zamrznjene šipe in jo je spregledal!!!!!!!!.
Uredi originalno gretje torej: Zamenjaj termostat (zdravo tudi za avto), notranje očisti grelec kabine in tudi zunanje čiščenje grelca ni odveč. (Z leti se lamele zamašijo z mešanico razne nesnage in vlage).
Če je avto parkiran na prostem pomaga prekrivanje šipe z recimo kartonom, da se na njej ne nabira zmrzal. Med vožnjo pomaga sprej - odmrzovalec stekel, da steklo ponovno ne zamrzuje na zunanji strani . Vendar vse ne pomaga dosti, če šipe ne ogrevaš temeljito z notranje strani.
L.p.; Janez |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
CarpeDiem Član

Pridružen-a: Pon 16 Feb 2004 17:24 Prispevkov: 333 Aktiv.: 1.41 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Pon Dec 18, 2006 5:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa če bi tale Conradov kaloriferček v avtu vklapil 10 min pred mojim prihodom v avto. S pravi 10 min pred odhodom v službo. Ob tem bi za varnost meril napetost na akumulatorju. Da se nebi zgodilo, da potem relativno pogret avto nebi več vžgal. Bi bila igrača uporabna? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sulc Član

Pridružen-a: Pet 28 Jan 2005 20:34 Prispevkov: 473 Aktiv.: 2.00
|
Objavljeno: Pon Dec 18, 2006 9:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz kar avto zalaufam 5-10 minut prej. _________________ LP Aljaž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.07 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pon Dec 18, 2006 9:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Najboljša, a žal ne najcenejša rešitev je seveda garaža!
No moja je žal polna elektronske krame, tako da je avto - revež ubogi - na dvorišču. Imam pa srečo, da se šipe odtajajo že po dveh treh minutah. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.88 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Pon Dec 18, 2006 10:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nekateri novi avtomobili imajo ogrevana tudi sprednja stekla (enako kot zadnja), le da so grelne žičke tako majhne, da se jih ne vidi s prostim očesom, mogoče od blizu bi kaj opazili.
Jaz tudi avto vžgem 10 min prej, toliko da kavico spijem in se še malo uredim in je avto že malo zagret, tudi zamrznjena šipa se že odtali. _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elektronik84 Član

Pridružen-a: Pet 07 Jan 2005 18:28 Prispevkov: 236 Aktiv.: 1.00
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.23 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Dec 22, 2006 12:34 am Naslov sporočila: |
|
|
Malenkost manj zanimivo je to, da se napaja iz omrežne napetosti.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni