|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.65 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Tor Feb 06, 2007 4:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri nekaterih biosih se da napis: "press F2 (del) for setup" izklopiti. To prepreči skušnjave nevednim radovednežem. Največji hudiči ( , , , ,.... ) in škodljivci so navijalci računalnikov.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.51
|
Objavljeno: Tor Feb 06, 2007 5:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
igo je napisal/a: |
Z zaklenjenim BIOSom bi se v celoti strinjal, če bi bil dostop do vrstnega reda zagona, dosegljv s tipko. Tako, kot je <Delete> za dostop v BIOS, <F8> za dostop do varnega,... zagona, bi morala biti ena tipka za dostop do menuja: nalaganje iz USB, CD, Floppy, Harddisk, Network, ... . In svet bi bil lepši .
Obstaja kakšen tak "predelan" autoexec.com(bat) ali boot.ini?
|
Tudi za to skrbi BIOS. Odvisno od proizvajalca in verzije BIOSa je, kako prides do takega menija, ponavadi pa je tipka ali kombinacija tipk omenjena na prvi strani, ki se prikaze pri zagonu. Pri meni je recimo tipka F12 za izbiranje medija, s katerega se zazene sistem. _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gloinoid Neznanec

Pridružen-a: Tor 30 Jan 2007 21:59 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.00
|
Objavljeno: Tor Feb 06, 2007 7:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
meni windows ni vsec |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
noname Član

Pridružen-a: Tor 28 Nov 2006 19:10 Prispevkov: 222 Aktiv.: 0.98 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Tor Feb 06, 2007 8:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri ASUSovi matični plošči imam to, sicer ne vem napamet katera tipka vendar vem če pri zagonu eno tipko stisnem mi piše Select boot device: , ...
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.83 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Tor Feb 06, 2007 10:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Saj, če imaš novi računalnik, verjetno sploh nimaš floopy diska (disketnik) več, tako da rač. vedno pogleda za intalacijske prenosljive diske v cd disk oz. dvd.
Če ne pa poskusi tisto nalepko previdno odstraniti iz ene strani, da se ne odtrga, nekatere se lahko, jaz sem na mojem rač. že lahko. Sprva je niti nisem imel, pa mi je ob zamenjavi cd-player-ja dodal na pokrov. _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni