|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
damek Član

Pridružen-a: Sre 03 Jan 2007 17:55 Prispevkov: 146 Aktiv.: 0.65 Kraj: Prekmurje
|
Objavljeno: Sre Mar 14, 2007 10:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
No, vseeno sem si vzel čas in poslikal zadevo.
Mogoče mi boste s tem še bolj pomagali. Mogoče narisali na to kako bi naj drugače naredil ali nevem..
Hvala!!
LP, damek
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
1.36 MB |
Pogledana: |
11 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robertos Član

Pridružen-a: Sre 11 Avg 2004 11:31 Prispevkov: 792 Aktiv.: 3.34 Kraj: Vuhred JN76OO
|
Objavljeno: Pet Mar 16, 2007 10:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Osebno montiram pri takšnih ali podobnih izvedbah, motor navpično spodaj v prostoru (odprtini), nato pa z malo daljšo šipko povežem na zgornji del vzvoda, ki štrli navpično ven na ročni gumb, s tem se originalna šipka ne more zvijat, ter potrebuje manjši hod, kot mesto kamor si ga ti montiral. Najpomembnejše je, da se os motorja ne zvija levo desno. Še to, če ga boš montiral na mesto, kamor sem ti predlagal, ga moraš preizkusit najperj brez, nato z nameščeno tapeto.
Čeprav menim, da bi moral delovat tudi na tem mestu, kjer si ga montiral, potrebno bo malo vaje z nastavitvami, šipke.
_________________ Cheerio baj frm S58S Robert !
http://www.kapunar.eu |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.88 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Sob Mar 17, 2007 12:11 am Naslov sporočila: |
|
|
Kot je videti iz slike je motor malo pod original šibko, kar pa posledično original šibko ob delovanja motorčka upogiba navzgor ali pa navzdol. Poskusi na levi strani original šibke nekaj cm vstran od šibke motorčka dodati skoznik za šibko, kar bo preprečilo, da bi se šibka zvijala gor ali dol.
_________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damek Član

|
Objavljeno: Sob Mar 17, 2007 9:36 am Naslov sporočila: |
|
|
robertos
Tudi to sem že poskusil....dati motorček navpično, vendar tudi tam ni odklenilo/zaklenilo....ko gre motorček navznoter ne izvede tega kar bi mogel.....ko pa gre navzven pa naredi.
Mogoče je tudi to problem, da se kako ključavnica zatika in je bolj trdna?? Bi jo moral malo pošpricat?
Ja, vem pa tudi to...da mogoče nisem ravno dobro zgibal te šipe in je lahko takoj problem.
Hvala za nasvete!!
LP, damek
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damek Član

|
Objavljeno: Sob Mar 17, 2007 9:38 am Naslov sporočila: |
|
|
robertos....če si že montiral, ali montiraš te motorčke
Potem sigurno imaš kakšne slike, a ne??
Bi jih lahko prilepil tukaj??
Bilo bi mi zelo v pomoč, ker bi imel potem prikazano res delovanje tega.
LP, damek
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robertos Član

Pridružen-a: Sre 11 Avg 2004 11:31 Prispevkov: 792 Aktiv.: 3.34 Kraj: Vuhred JN76OO
|
Objavljeno: Sob Mar 17, 2007 6:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
damek je napisal/a: |
robertos....če si že montiral, ali montiraš te motorčke
Potem sigurno imaš kakšne slike, a ne??
Bi jih lahko prilepil tukaj??
Bilo bi mi zelo v pomoč, ker bi imel potem prikazano res delovanje tega.
LP, damek |
Žal ne montiram motorčkov doma, ampak samo v nove avtomobile, na originalnem Volkswagen servisu, kjer pa ni dovoljeno fotografiranje in izdajanje drugih informacij.
Lepo ti je napisal
Iztok je napisal/a: |
Pri montaži teh motorčkov je precej pomembno usklajevanje obeh hodov. Če je motorček previsoko ti bo delovalo odklepanje in bo problem pri zaklepanju ... ali obratno.
|
Zato poskusi, če ti normalno odklepa, prestavljat šipko (spoj med obema šipkama), toliko časa, da bo nehal odklepat, nato pa jo malo vrneš nazaj. In še nekaj moraš upoštevat, če so vrata odprta, se nikakor ne bodo dala zaklenit, ker to preprečuje ključavnica. V takem primeru. če želiš preizkušat pri odprtih vratih, moraš obvezno z izvijačem prej notranji del potisnit nazaj, enako kot se zgodi, ko vrata zapreš. (ne zakleneš- zapreš) Šele, ko je mehanizem ključavnice v enakem položaju- stanju, kot takrat, ko so vrata zaprta, lahko deluje motorček, drugače pa ne.
Kolikor gledam tvojo fotografijo sem skoraj prepričan, da bi motorček moral zaklenit in odklenit, razen nekaj me zanima, ali si preveril, da gre steklo normalno odpret, da se ne nasede kje na motorček, žice motorja itd..
_________________ Cheerio baj frm S58S Robert !
http://www.kapunar.eu |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damek Član

|
Objavljeno: Ned Mar 18, 2007 8:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, bom nekako moral poskušati tole premikati gor in dol tako, da bo delovalo.
Steklo ima mesto, sem poskusil tole...ker je tisto vodilo precej stran od motorčka, torej za tole ni problem.
Kaj pa tole.....a mora biti motorček lepo vodoravno z palico, na katero ga vežem, ali je dobro tudi tako....da priloženo palico zgibam tako, da bo pasalo?
Lahko pride do kakšnih popačenj, če zgibam tisto palico, če ni motorček vodoravno s tisim??
LP, damek
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
invisible Član

Pridružen-a: Čet 04 Nov 2004 21:27 Prispevkov: 60 Aktiv.: 0.25 Kraj: Lj
|
Objavljeno: Sre Mar 21, 2007 11:02 am Naslov sporočila: |
|
|
Ne vem če si že rešil problem, amapak kolikor vidim s tvoje slikce se mi zdi da je problem v zvijanju vzvoda. Ko ga motorček potegne je vredu, ko pa ga potisne da bi ga zaklenil se verjeto ves vzvod za malenkost ukrivi navzgor. Čim bolj skrajšaj vzvode pa pazi da bodo čimbolj vzpoedni.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni