|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
noname Član

Pridružen-a: Tor 28 Nov 2006 19:10 Prispevkov: 222 Aktiv.: 0.98 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pon Mar 19, 2007 10:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Heh pa je sneg prinesel prve nevšečnosti , pravkar je za sekundo zmankalo elektrike toliko da je luč blinknila v sobi pa modem se je resetiral Heh
LP  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.83 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Pon Mar 19, 2007 11:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri nas so tudi problemi z elektriko, že cel večer nekaj žarnice blinkajo. V gozdovih se sliši pokanje vej. Snega je že kakih 20cm vendar je zelo moker...upam, da bo streha garaže zdržala, da ne bom moral kot predlani snega kidat s strehe zvečer ob 22. uri. _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.91 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pon Mar 19, 2007 11:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Umnik je napisal/a: |
Hudičevo lepo je zunaj, vendar bo ta sneg prinesel več slabega kot dobrega. Če ga do sedaj ni bilo, ga tudi sedaj ne bi bilo treba... |
Podpis! _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.43 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Pon Mar 19, 2007 11:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Silvo je napisal/a: |
Enako na koroškem. Do sedaj smo bili brez električnega toka. |
Na tej strani "hriba" je samo UPS nekajkrat preklopil zaradi nihanj. Večjih izpadov ni bilo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BluPhenix Član

Pridružen-a: Pet 05 Mar 2004 12:54 Prispevkov: 1018 Aktiv.: 4.29 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Tor Mar 20, 2007 12:49 am Naslov sporočila: |
|
|
Ob 18h pot v Koper, Kozina dež. Ob 22h pot nazaj domov, kozina ~5-10 cm.
Pred tunelom kastelec dežuje, po tunelu praktično ne vidiš ceste. Srečali 3 pluge na avtocesti. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.91 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Tor Mar 20, 2007 2:25 am Naslov sporočila: |
|
|
BluPhenix, si doma s Kozine ?
Ma daj vpiši v profil. Če bi prej vedel, bi se mogoče kdaj srečala. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robertos Član

Pridružen-a: Sre 11 Avg 2004 11:31 Prispevkov: 792 Aktiv.: 3.33 Kraj: Vuhred JN76OO
|
Objavljeno: Tor Mar 20, 2007 8:32 am Naslov sporočila: |
|
|
Ojla!
Pri nas doma cca 15cm snega, ki se vztrajno topi, trenutno še rahlo sneži. Drugače pa brez elektrike od včeraj zvečer, od 21h področje 20 X 20 km Kraji Vuhred, Svet Vid, Vuzenica, Anton, Orlica, Ribnica na Pohorju, Hudi Kot, Josipdol, Lehen, Podvelka. Izpad daljnovoda, poleg vseh lokalnih snegolomov itd. Skratka, danes, ko sem se zjutraj bril ob sveči, z žiletkami, sem se spomnil na tiste Jugoslovanske čase, ko so bile redukcije električne energija stalnica. Zanimivo, šele ko ni elektrike vidiš kako zelo smo odvisni od nje, ni vode, ker ne dela javno črpališče, gorilec na centralni ne dela, posledično ni kurjave- toplote itd. In še podatek v Ribnici na Pohorju 60cm snega, na cca 800nm.
Danes sem se počutil, kot bi se vrnil v rosno mladost za 30 let nazaj  _________________ Cheerio baj frm S58S Robert !
http://www.kapunar.eu |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Robbby Član

Pridružen-a: Sre 19 Nov 2003 14:01 Prispevkov: 105 Aktiv.: 0.44 Kraj: okolica Dravograda
|
Objavljeno: Tor Mar 20, 2007 8:51 am Naslov sporočila: |
|
|
Mi smo bolj bogati s snegom, ga imamo tudi ponekod do 50 cm, nekatere ceste zaprte zaradi podrtih dreves, večinoma pa oviran promet. Elektrike nimamo že od včeraj popoldne. Prava zima, taka kot bi morala biti decembra. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BluPhenix Član

Pridružen-a: Pet 05 Mar 2004 12:54 Prispevkov: 1018 Aktiv.: 4.29 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Tor Mar 20, 2007 10:28 am Naslov sporočila: |
|
|
VolkD, s Sežane. Sej sem bil zadnjič pri vas, sem prišel po ležeče ohišje za računalnik
PA na nestu sva se srečala.
JA ta z elektriko je precej huda. Na rtvslo.si piše, da je ogromno krajev bilo tudi po več ur brez. Včeraj s punco nisva mogla verjet, da se res voziva po takem 20. marca... a ni jutri prvi dan pomladi?  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sixkiller Član

Pridružen-a: Čet 28 Dec 2006 19:10 Prispevkov: 169 Aktiv.: 0.75 Kraj: Čatež / Trebnje
|
Objavljeno: Tor Mar 20, 2007 11:18 am Naslov sporočila: |
|
|
VolkD je napisal/a: |
BluPhenix, si doma s Kozine ?
Ma daj vpiši v profil. Če bi prej vedel, bi se mogoče kdaj srečala. |
Nevem zakaj je težko v profil vpisat s kje ste? Ali se eni bojite, da vas bo kdo poiskal
Pri nas na na 500m nadmorske višine ga je bilo ob 4.30 približn 40cm. Zmešana je mati narava mi smo ji pa pomagal. Je blo treba tega
LP ,trenutno iz Ljubljane (Dunajska), kjer močno sneži |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.60 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Tor Mar 20, 2007 11:21 am Naslov sporočila: |
|
|
Ah, takemu snegu pravijo bajtarski gnoj, čez 2 ali 3 dni ga po večini ne bo več, razen v kakšnih hribih in senčnih krajih. Pri nas je snega mogoče 20 ali 30cm, no, ga je bilo, ker je že zlezel skupaj, celo noč je teklo od streh, ker je bilo nekaj stopinj nad 0.
Zjutraj, ko sem peljal otroke v šolo, sem videl, da na veliko solijo kopno cesto zgleda da jim je preveč ostalo preko zime pa je treba porabit.
Ker je sneg zelo moker, dela veliko škode ... drevje, električni vodi, ...
Tudi pri nas zmanjka elektrike vsake toliko časa za pol sekunde, za nekaj sekund ali minut, najdaljši izpad se mi zdi da je bil 15 minut ali pol ure ... sem sredi noči vstal in šel ugasnit UPS od TV in računalnika v dnevni, ker mi je piskanje začelo najedat. Drugače pa prekinitve od včeraj popoldne, cel večer, celo noč in še sedaj dopoldne meče ven, tako da bi brez UPS-jev ne bi mogel nič delat. _________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
komuna32 Član

Pridružen-a: Sre 07 Feb 2007 9:05 Prispevkov: 74 Aktiv.: 0.33 Kraj: Pragersko
|
Objavljeno: Tor Mar 20, 2007 11:26 am Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni
Pri nas je danes okoli 5-10 cm snega, nadmorska višina pa je 260 m.
Samo sedaj spet rahlo sneži, temperatura pa je okoli 3 stop. celzija.
Sem pa iz okolice Slovenske Bistrice.
Pa tudi pričke gledam, kako letajo iz veje na vejo in se umikajo sneženju.
LP
Aleš _________________ Nikoli nikogar ne oropaj upanja;
morda je to vse, kar ima. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 15.97
|
Objavljeno: Tor Mar 20, 2007 12:33 pm Naslov sporočila: Re: Pa imamo sneg! |
|
|
frenki, noname, ElGrigon, Domenius, mucek4, kranjc, bostjan91, Kralj, Sokrat, trobida, Umnik, BluPhenix, robertos, Robbby, sixkiller, reber, komuna32
je napisal/a: |
Pa imamo sneg!
|
VolkD je napisal/a: |
Ja k meni itak pride vse z zamudo. Mogoče bom kaj deležen preko noči ? |
Pri nas še vedno ni snega. Ga še kje ni?
LP,
Igor _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

|
Objavljeno: Tor Mar 20, 2007 12:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Saj nisem rekel, da ne dobim, le z zamudo je. Kake 5 cm ga bo. Pa nekako imam občutek, da ste ga že izrabili, ker se mi ne zdi preveč nov. Kar nekam znucan se mi zdi. Jemlje ga kot za stavo. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Domenius Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15 Prispevkov: 1188 Aktiv.: 5.00 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Tor Mar 20, 2007 4:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi mi smo imeli čudne probleme z elektriko. Poleg nihanj in kratkih izpadov se je ena faza "pokvarila". Pol noči je bilo namreč v nekaterih vtičnicah 115V namesto 230. Tudi nekatere žarnice so svetile manj. Recimo da s 50% . _________________ It's electric! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni