www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Pa imamo sneg!
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
noname
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Nov 2006 19:10
Aktiv.: 0.98
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 19, 2007 10:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Heh pa je sneg prinesel prve nevšečnosti , pravkar je za sekundo zmankalo elektrike toliko da je luč blinknila v sobi pa modem se je resetiral Evil or Very Mad Heh

LP Wink
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.83
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 19, 2007 11:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri nas so tudi problemi z elektriko, že cel večer nekaj žarnice blinkajo. V gozdovih se sliši pokanje vej. Snega je že kakih 20cm vendar je zelo moker...upam, da bo streha garaže zdržala, da ne bom moral kot predlani snega kidat s strehe zvečer ob 22. uri.
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.91
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 19, 2007 11:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Umnik je napisal/a:
Hudičevo lepo je zunaj, vendar bo ta sneg prinesel več slabega kot dobrega. Če ga do sedaj ni bilo, ga tudi sedaj ne bi bilo treba...

Podpis!

mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.43
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 19, 2007 11:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo je napisal/a:
Enako na koroškem. Do sedaj smo bili brez električnega toka.

Na tej strani "hriba" je samo UPS nekajkrat preklopil zaradi nihanj. Večjih izpadov ni bilo.
Nazaj na vrh
BluPhenix
Član
Član

Pridružen-a: Pet 05 Mar 2004 12:54
Aktiv.: 4.29
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 20, 2007 12:49 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ob 18h pot v Koper, Kozina dež. Ob 22h pot nazaj domov, kozina ~5-10 cm. Shocked

Pred tunelom kastelec dežuje, po tunelu praktično ne vidiš ceste. Srečali 3 pluge na avtocesti.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
VolkD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 20, 2007 2:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

BluPhenix, si doma s Kozine ?

Ma daj vpiši v profil. Če bi prej vedel, bi se mogoče kdaj srečala.

robertos
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Avg 2004 11:31
Aktiv.: 3.33
Kraj: Vuhred JN76OO

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 20, 2007 8:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ojla!

Pri nas doma cca 15cm snega, ki se vztrajno topi, trenutno še rahlo sneži. Drugače pa brez elektrike od včeraj zvečer, od 21h področje 20 X 20 km Kraji Vuhred, Svet Vid, Vuzenica, Anton, Orlica, Ribnica na Pohorju, Hudi Kot, Josipdol, Lehen, Podvelka. Izpad daljnovoda, poleg vseh lokalnih snegolomov itd. Skratka, danes, ko sem se zjutraj bril ob sveči, z žiletkami, sem se spomnil na tiste Jugoslovanske čase, ko so bile redukcije električne energija stalnica. Zanimivo, šele ko ni elektrike vidiš kako zelo smo odvisni od nje, ni vode, ker ne dela javno črpališče, gorilec na centralni ne dela, posledično ni kurjave- toplote itd. In še podatek v Ribnici na Pohorju 60cm snega, na cca 800nm.
Danes sem se počutil, kot bi se vrnil v rosno mladost za 30 let nazaj Very Happy

Robbby
Član
Član

Pridružen-a: Sre 19 Nov 2003 14:01
Aktiv.: 0.44
Kraj: okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 20, 2007 8:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mi smo bolj bogati s snegom, ga imamo tudi ponekod do 50 cm, nekatere ceste zaprte zaradi podrtih dreves, večinoma pa oviran promet. Elektrike nimamo že od včeraj popoldne. Prava zima, taka kot bi morala biti decembra.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
BluPhenix
Član
Član

Pridružen-a: Pet 05 Mar 2004 12:54
Aktiv.: 4.29
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 20, 2007 10:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

VolkD, s Sežane. Sej sem bil zadnjič pri vas, sem prišel po ležeče ohišje za računalnik Wink

PA na nestu sva se srečala.

JA ta z elektriko je precej huda. Na rtvslo.si piše, da je ogromno krajev bilo tudi po več ur brez. Včeraj s punco nisva mogla verjet, da se res voziva po takem 20. marca... a ni jutri prvi dan pomladi? Confused
Nazaj na vrh
sixkiller
Član
Član

Pridružen-a: Čet 28 Dec 2006 19:10
Aktiv.: 0.75
Kraj: Čatež / Trebnje

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 20, 2007 11:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

VolkD je napisal/a:
BluPhenix, si doma s Kozine ?

Ma daj vpiši v profil. Če bi prej vedel, bi se mogoče kdaj srečala.

Nevem zakaj je težko v profil vpisat s kje ste? Ali se eni bojite, da vas bo kdo poiskal Laughing

Pri nas na na 500m nadmorske višine ga je bilo ob 4.30 približn 40cm. Zmešana je mati narava mi smo ji pa pomagal. Je blo treba tega Evil or Very Mad

LP ,trenutno iz Ljubljane (Dunajska), kjer močno sneži
Nazaj na vrh
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.60
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 20, 2007 11:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ah, takemu snegu pravijo bajtarski gnoj, čez 2 ali 3 dni ga po večini ne bo več, razen v kakšnih hribih in senčnih krajih. Pri nas je snega mogoče 20 ali 30cm, no, ga je bilo, ker je že zlezel skupaj, celo noč je teklo od streh, ker je bilo nekaj stopinj nad 0.
Zjutraj, ko sem peljal otroke v šolo, sem videl, da na veliko solijo kopno cesto Shocked zgleda da jim je preveč ostalo preko zime pa je treba porabit.
Ker je sneg zelo moker, dela veliko škode ... drevje, električni vodi, ...
Tudi pri nas zmanjka elektrike vsake toliko časa za pol sekunde, za nekaj sekund ali minut, najdaljši izpad se mi zdi da je bil 15 minut ali pol ure ... sem sredi noči vstal in šel ugasnit UPS od TV in računalnika v dnevni, ker mi je piskanje začelo najedat. Drugače pa prekinitve od včeraj popoldne, cel večer, celo noč in še sedaj dopoldne meče ven, tako da bi brez UPS-jev ne bi mogel nič delat.

komuna32
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Feb 2007 9:05
Aktiv.: 0.33
Kraj: Pragersko

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 20, 2007 11:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni

Pri nas je danes okoli 5-10 cm snega, nadmorska višina pa je 260 m.
Samo sedaj spet rahlo sneži, temperatura pa je okoli 3 stop. celzija.
Sem pa iz okolice Slovenske Bistrice.
Pa tudi pričke gledam, kako letajo iz veje na vejo in se umikajo sneženju.

LP
Aleš

igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 15.97

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 20, 2007 12:33 pm    Naslov sporočila:  Re: Pa imamo sneg! Odgovori s citatom

frenki, noname, ElGrigon, Domenius, mucek4, kranjc, bostjan91, Kralj, Sokrat, trobida, Umnik, BluPhenix, robertos, Robbby, sixkiller, reber, komuna32
je napisal/a:
Pa imamo sneg!

VolkD je napisal/a:
Ja k meni itak pride vse z zamudo. Mogoče bom kaj deležen preko noči ?
Confused Pri nas še vedno ni snega. Confused Ga še kje ni?
LP,
Igor

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
VolkD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 20, 2007 12:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj nisem rekel, da ne dobim, le z zamudo je. Kake 5 cm ga bo. Pa nekako imam občutek, da ste ga že izrabili, ker se mi ne zdi preveč nov. Kar nekam znucan se mi zdi. Jemlje ga kot za stavo.
Domenius
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15
Aktiv.: 5.00
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 20, 2007 4:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi mi smo imeli čudne probleme z elektriko. Poleg nihanj in kratkih izpadov se je ena faza "pokvarila". Pol noči je bilo namreč v nekaterih vtičnicah 115V namesto 230. Tudi nekatere žarnice so svetile manj. Recimo da s 50% Smile .
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni