www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kabelski internet preko mreže
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.52
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 28, 2004 8:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tole zadnje glede odziva na ping in maska je povsem logično. Pač skrivajo svoje omrežje. Sam bi nastavitve na tem (prva kartica, ki je priključena na modem) pustil take kot so. Le ICS bi poskusil vključit, vse ostalo pa se da porihtat v okviru lokalne mreže. No, našel sem tudi to Embarassed : poglej tukaj . Stvar bi morala delati.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
mhd
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2003 20:51
Aktiv.: 0.54
Kraj: M. Sobota

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 28, 2004 9:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne gre za zaklepanje na MAC, ampak je MAC potreben za DHCP dodeljevanje IP naslova. Tako pač deluje kabelsko omrežje, od tod tudi čudna maska. Več od tega pa nimam pojma. ICS bi po moje vseeno moral delati.

Lp Mitja
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 62.17
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 12, 2004 9:34 pm    Naslov sporočila: icon_great  Odgovori s citatom

Stvar sva prejle z Milanom spravila v "pogon" Točnega vzroka, da prej ni šlo ne vem. Stvar je sedaj nastavljena kot je bilo napisano zgoraj. Opazil pa sem eno zanimivost. Na drugem PC-ju mora (Win98-) mora biti vpisan DNS in to od ponudnika interneta. Ko sva namreč stvar nastavila (obnovila že nastavljene nastavitve) je "začel" drugi pc "pingat" nazven. Explorer ni deloval (razen, če sem vpisal IP) V DNS nastavitvah pa je bil vpisan DNS od Siola. Na kar sem DNS-je izbrisal. Še vedno ni šlo na net. (torej jih ne "pobere" s prvega PC-ja ?) Na kar sem vpisal dns-je od ponudnika kabla mislim, da Arnes-ove. Sedaj stvar deluje kot je treba. Sam imam doma vpisane Siol-ove DNS-je hodim pa preko klicne linije na Voljo. Stvar deluje.
fbifbi
Član
Član

Pridružen-a: Pon 05 Jul 2004 12:17
Aktiv.: 0.55
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 06, 2004 12:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

pod lastnosmi Local Area Connection nastavš omrežje na klic!
[slovenščina je zame španska vas] pa slišal da se da z dvema mrežnima karticama narediti v xp-jih programski ruter in to bi moral delat
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.90
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 15, 2005 10:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

še en zeloo zapoznel ogdovor... a mogoče komu koristi.

Jaz imam v serverju 2 mrežni kartici.
Ena mrežna gre na router, druga na moj PC preko x-over kabla.
Na obeh teče WinXP z vklopljenim FireWall-om.

Na serverju sem naredil samo Network Brigde med obema karticama (noben ICS ali kaj podobnega). Tako sta obe kartici enakovredni (vseeno kaj kam priključim). Promet teče po LAN-u v vse smeri in internet dela povsem ok.
V bistvu se taka povezava obnaša kot da bi bila oba PCja priključena direktno na router!

Network bridge se nastavi tako, da greš v Control Panel -> Network Connections
označiš obe kartici hkrati, klikneš z desno in daš v meniju Bridge ukaz. Počakaš par sekund in Voila! deluje.

LP, aly.

Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 17, 2005 1:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aly,

Mogoče imaš idejo kako najenstavneje skonfigurirati naslednjo konfiguracijo.

Sedaj imam dva računalnika v lokalnem omrežju nekako takole.

klicni dostop<---W98 (192.168.0.1) <----> XP samodejni IP

Stvar mi deluje brez problema.

Sedaj sem dodal v PC z xp vlan kartico:
klicni dostop<---W98 (192.168.0.1) <----> XP samodejni IP +VLAN (samodejni IP) <........>accces point (fiksni ip) <----> W98 fiksni ip

Z računalnika z XP -ji vidim celo omrežje in vse dela kot je treba. Računalnika z W98 se ne vidita niti pingata. Omrežja LAN+Vlan na računalniku z XP-ji "nočeta" v bridge.

Djurodrljaca
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Dec 2003 16:31
Aktiv.: 1.67
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 17, 2005 2:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa če bi probal dati vse kartice in AP v isto IP območje (npr. 192.168.0.1, 192.168.0.2, 192.168.0.3, 192.168.0.4, 192.168.0.5).
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
aly
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 17, 2005 4:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hja... težko tule kaj rečem...
Če ne daš v bridge potem je nekako logično da se druga dva ne vidita med sabo. Ker sta to fizično dve ločeni omrežji.
Zakaj pa se ne da narediti bridge pa res ne vem. z wlan-om žal še nisem delal.

Imam pa drugo idejo. Če imaš access point, to je če se ne motim škatlica z anteno in z lan kablom? Če je tako, potem daj na XP računalnik 2 navadni mrežni kartici in naredi bridge. Na eno od njiju priključiš AP. Wlan kartico pa daš na tretji PC z w98...
Tako nekako:

klicni <---W98 <--LAN--> XP(bridge) <--LAN--> AP <~~~~> Wlan + W98

to bi po moje moralo delovati B.P.
Samo kot opomba...
Jaz imam pri vseh fiksne IP naslove v enem rangu (zadnja cifra se spreminja). Če se kakšen pa priključi "dinamično" pa zanj poskrbi dhcp server v routerju ki deluje na istem območju.

LP, aly.

Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 17, 2005 7:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko bo na lokaciji kjer se sedaj nahaja acces point možen ADSL dostop bom itak kupil še en acces point. Le ta ima itak vgrajen vsaj 4 portni hub. Na tak način se bom izognil vseh težav.
aly
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 17, 2005 11:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

samo majhen popravek v izrazoslovju...
HUB = neke vrste "hrbtenica", neumna naprava ki pošilja vse signale (pakete) vsem.
SWITCH = pametna naprava, ki pošlje posamezni paket le tistemu, ki mu je namenjen, ne pa vsem. S tem ne obremenjuje osatalih delov omrežja.
Ker so switchi ratali že zelo poceni, hub-ov sploh ne izdelujejo več.

LP, aly.

Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 18, 2005 6:14 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

aly je napisal/a:
samo majhen popravek v izrazoslovju...
HUB = neke vrste "hrbtenica", neumna naprava ki pošilja vse signale (pakete) vsem.
SWITCH = pametna naprava, ki pošlje posamezni paket le tistemu, ki mu je namenjen, ne pa vsem. S tem ne obremenjuje osatalih delov omrežja.
Ker so switchi ratali že zelo poceni, hub-ov sploh ne izdelujejo več.

LP, aly.

Aly drži, a govora je o acces pointu, ki omogoča priklop 4 računalnikov. Koliko sem imel opravka s tovrstnimi napravami tudi recimo z ruterji, vsaj v dokumentaciji piše da je vgrajen 4porten hub. Je HUB ali SWICH ne vem. Vem pa, da ni opazne razlike v delovanju takega z malo porti. Že nekaj časa nazaj sem v službi zaradi pomanjkanja portov zamenjal en 8 portni hub v večjim swichem. Na ta swich je priključen tudi moj služebeni PC. Kake razlike v brzini nisem opazil. Torej morebiti bi bilo to opazno pri velikem pretoku podatkov na vseh portih. Vrjamem, pa da je razlika opazna med hubi in swichi, ki imajo veliko število portov.

Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 18, 2005 10:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Včeraj sem se še malo zafrkaval z "bridgom" a zadeve nikakor nisem spravil k sebi.
Ni mi čisto jasno kako le ta deluje.
Poskusil sem vsemogoče. Prvotno sem imel na Wlan kartici nastavljeno avtomatsko dodeljevanje IP-ja. Na acces pointu je vključen DHCP ter le ta dodeljuje IP. Kasneje sem kakor LAN in VLAN kartici dodelil fiksni IP v območju katerega ima tudi acces point. Prav tako sem ročno dodelil IP bridgu. Če sem dal v "most" VLAN in LAN je povezava na VLAN-u padla. Z računalnika sem lahko pingal le "bridge"

aly
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 18, 2005 11:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hm..
meni se bridge obnaša kot ena sama mrežna povezava, ne kot 3 ločene!
Tako ima računalnik z 2 mrežnima v bridge lahko en sam IP naslov....
Do kartic lahko sedaj dostopam samo kot do fizičnih naprav (hardver) brez višje-nivojskih nastavitev. Edina nastavitev je izbira hitrosti (10/100M) za posamezno kartico.
Bridge povezava pa nima hardverskih nastavitev, ampak samo višjenivojske.
Če dam na obeh povezavah (kartica & most) properties, dobim tole:

Mrežna kartica pa sploh nima "status" opcije. Samo bridge jo ima. (brez mosta ima pa vsaka mrežna to opcijo)

imam winXP-professional, če je mogoče tu ključ...

LP, aly.

Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 18, 2005 12:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Res kartici povezani v bridge sta brez lastnosti. Lastnosti za nju lahko spreminjaš v samih lastnostih "mosta". Bridge se izleda potem obnaša kot ena kartica. Žal je meni povezava na VLAN-u "padla" ko sem ga dal v bridge. Kot sem napisal. Poskusil sem vsemogoče. Preden sem dal kartici v bridge sem jima dodelil isto ip skupino za vsak slučaj. Ampak povezava za VLAN je "padla" Bridgu sem dodelil tudi fiksen ip. Lahko sem ga pingal. Ni šlo pa pingat omrežja v LAN, ki je ostal niti acces pointa (ki je padel)
aly
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 18, 2005 12:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

žal... nimam več idej... update driverja za wlan?
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 458 dni