www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

GPS na telefonu
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Navigacija in sledenje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
osmica
Član
Član

Pridružen-a: Sob 22 Maj 2004 21:16
Aktiv.: 1.59
Kraj: savinjska

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 04, 2007 7:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Koliko časa vam držijo batarije na telefonih? Meni jo zelo hitro požere uro .. (drugače mi drži teden).
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
matijap
Član
Član

Pridružen-a: Sob 05 Jun 2004 23:24
Aktiv.: 0.97
Kraj: Žirovnica, LJ

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 04, 2007 9:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V avtu svojo nokio N70 priklopim na polnilec, na biciklu pa takrat, ko navigacije ne potrebujem, pošljem program MapView GPS v ozadje. Seveda se baterija nekaj prej izprazni, a se mi sploh ne zdi kritično. Res pa je, da je TomTom precej bolj požrešen kot MapView.
Nazaj na vrh
Roadracer
Član
Član

Pridružen-a: Ned 16 Okt 2005 18:41
Aktiv.: 2.04
Kraj: LJ/Litija

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 05, 2007 5:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Iztok je napisal/a:
In kaj ti Garmin XT nudi več od verzije QUE razen nekaj 3D fines? Smile

Ja če govorimo o navigaciji na telefonu symbian potem ni druge izbire kot to za Garmin. Drugače je pa Que čisto uredu.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.13
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 21, 2007 9:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da malo obrisem prah Smile
Zanima me, kateri program ima najbolj natancne karte za slovenijo. Imam pa telefon sonyericson P1i ? symbian OP....

osmica
Član
Član

Pridružen-a: Sob 22 Maj 2004 21:16
Aktiv.: 1.59
Kraj: savinjska

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 23, 2007 7:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam TomTom mislim da je 5. V določenih primerih je presenetljivo točn v določenih pa zamenjani kraji ( 2X že ugotovilto napako).
Nazaj na vrh
zodiac13
Član
Član

Pridružen-a: Sre 01 Avg 2007 14:22
Aktiv.: 0.21
Kraj: Lj-Bežigrad

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 25, 2007 3:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

SimonS je napisal/a:
Da malo obrisem prah Smile
Zanima me, kateri program ima najbolj natancne karte za slovenijo. Imam pa telefon sonyericson P1i ? symbian OP....

Trenutno AdriaRoute in AdriaTopo ----> karti delujeta na Garmin sistemih...
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 21.00
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 25, 2007 4:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na N95 to izgleda takole: http://www.youtube.com/watch?v=GUcgTkeIrgo
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
napetost
Član
Član

Pridružen-a: Pet 29 Dec 2006 19:52
Aktiv.: 4.01
Kraj: koroška

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 16, 2008 10:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Je že kaj novega na tem področju?
Katere karte lahko naložim na Nokia N95. Mislim na adriarute ali kaj podobnega.
Vodenje naj bi bilo v slovenskem jeziku.

ule
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32
Aktiv.: 6.68
Kraj: Babno Polje

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 16, 2008 11:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na nokii N73 imam naloženega garmina mobile XT ter adria route in pa smartcom GPS za topografske karte. Koliko zdrži baterija z garminom žal ne vem, ker nisem uspel še nevem kako dolgo testirati. Smartcom GPS pa mi je nazadnje delal slabe 4ure, baterijo sem pa polnil šele po dveh dneh od uporabe le tega.
Nazaj na vrh
bluel
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Apr 2008 20:11
Aktiv.: 0.38
Kraj: Kreplje

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 17, 2008 2:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glede nokie N95 in pa tudi E90. Lahko povem da navigavcija dela vredu.
Sistem uporablja Nokia Maps, ki potegn mape z neta. Rabi pač podatkovno povezavo. Za to plačas samo prenos podatkov. Za navigacijo pa moraš plačati, ne vem koliko je cena. Tudi v tem primeru rabiš povezavo, da pobere podatke z neta.
Nisem se vozil, po zadnjih spremembah po Sloveniji, tako da nimam podatka ažurnosti.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo AIM - AOL Instant - naslov Yahoo Messenger - naslov
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.62
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 17, 2008 7:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

TomTom na HTCju dela prav super. Mapa sicer res ni popolna, a se da živeti.
S prižgano navigacijo pri cca. 50%-100% svetilnosti baterija zdrži nekaj več kot dve uri.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Pobesneli
Član
Član

Pridružen-a: Sre 02 Jan 2008 1:24
Aktiv.: 5.04
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 17, 2008 11:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz uporabljam Garmin XT in sicer z kombinacijo telefona eriscon M600i + bluetooth GPS.

baterija mi pa zdrži le slabo uro.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.80
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 18, 2008 11:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nokia N95 - na njej deluje Garmin Mobile XT. mape naložiš po želji - adriaroute, SLOtopo (ki pa ni rutabilna), Europe 2008, vse to nalagaš preko PC-ja s programom mapsource. Preveč naenkrat ni dobro nalagati da zadeva ne deluje prepočasi...Se zgodi vsake toliko časa da Garmin ven vrže (pri izračunu poti, iskanju itd) pa ni krize. baterijo pa kuri, ja. Moraš kar imeti priključenega na avtopolnilec (če si v avtu, seveda).
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
dragoon
Član
Član

Pridružen-a: Čet 03 Maj 2007 21:51
Aktiv.: 2.05
Kraj: Trojane

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 29, 2008 11:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

tole je že probal kdo? tukaj so navodila za snemanje kart iz googlemaps in podobnih. na google maps si enostavno označiš območje in nastaviš zoom, s programom enostavno potegneš karte na PC, iz pcja naložiš u telefon.
je pa programček v javi (J2ME) za vse ki ne marate/mo nokie ..Very Happy
v kratkem preizkusim in poročam!

LEDuser
Član
Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 12:06
Aktiv.: 5.27
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 30, 2008 11:05 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz za navigacijo na svojem HP dlančniku uporabljam Garmin MobileXT (AdriaRoute, CN Europe 2008-) in pa MioMap 6. In mislim da je garmin s svojo adria route popolnoma neuporaben! Najbolj me moti počasnost celega sistema potem so tu še razni bug-i v softwaru in poleg vsega tega pa ti v kompletu napak podarijo (z doplačilom) še popolnoma brezvezno karto adria route ki najde 10 istih hišnih številk poleg tega pa ni nobena točna (vse pripeljejo okoli 100m ali več stran od hiše). Da ne bo kakšnih čudnih pogledov uporabljam AdriaRoute v2.0 in pa posodobljen Garmin MobileXT.
Kar se pa tiče drugih GPS programov kot je MioMap (oz. i-GO) pa moram reči da sem izredno zadovoljen. Sistem je hiter, odziven pri zoom IN/OUT se obnaša neverjetno hitro ima pa eno majhno napakico to pa je da Slovenija ni "bogvekaj" pokrita, je pa res da nimam posodobljene karte.
Moj zaključek je: če se le da in če je možno ne uporabljajte AdriaRoute (Garmin) temveč kupite katerokoli drugo karto in GPS. Pri garminu se plača samo firmo ne pa kvalitete.

PS: naj še enkrat povem da je to samo moje mnenje!

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Navigacija in sledenje Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni