www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

nakup: foto Panasonic
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
RGorazd
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57
Aktiv.: 7.22
Kraj: Ig

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 30, 2007 7:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem imel zadnjič na mojemu ta Canonov 100mm Macro in je res impresiven, vendar je špartanska rešitev Raynox DCR250 (cca 50€ v Mixiju) ter en teleobjektiv ali zoom objektiv z goriščnico od 100-200mm. Slike so preizkušeno zelo dobre. Ne tako kot z Canonovim makro objetivom, a vendar je velika razlika med 10 in 100 tisočaki.

LP Gorazd

._|
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.68
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 30, 2007 7:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

reber...kaj naj rečem, razen da se 100% strinjam s tabo!
Tudi jaz bi kljub vsemu priporočal S3, ali pa malce počaka in pride ven S5 (zakaj so S4 izpustili, ne ve noben). Če mene (in mnoge druge) vprašaš je ročno ostrenje na kompaktih samo obljubljena dežela, ki je ni. Vedi namreč da gledaš v LCD ki je za take stvari dosti premalo natančen. Zato rabiš živo sliko. Prepusti ostrenje elektroniki, pri S3 odlično opravlja svoj posel. Ročni zoom pa ---pri S3 imaš dvostopenjsko hitrost zooma tako da nič ne pogrešaš ročno.
Jaz osebno ne bi gledal na te stvari ampak predvsem na kvaliteto slike, mogoče kakšen ISO (kvaliteto pri največjem), kvaliteto (in hitrost) avtomatike (tukaj je S3 zelo hiter). Take stvari ti same po sebi ne koristijo če imaš na koncu zmazek namesto slike (pretirano rečeno - in tu ne mislim noben specifični model, ampak splošno).

Dobro premisli...

aja---borisz...jaz bi rekel takole: te slabosti (kot je rekel reber - če to sploh so) so cena ki jo plačaš za vse to, kar aly hoče in za kvaliteto izdelka. Vsaka dobra stvar ima žal tudi slabe.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.08
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 30, 2007 8:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam LZ5 hotel sem ga, ker je majhen, ima dober opticni zoom ter stabilizator slike. Z njim sem ZELO zadovoljen. Imel sem priliko slikati tudi z canonom C2 in C3. Res dobra aparata, ampak se za njiju nisem odlocil, ker sta prevelika ter preteska.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 30, 2007 8:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ja, tudi to je ena izmed stvarikjer se moraš odločit ali majhnost ali kvaliteta. Žal ne moremo obojega Sad Saj če si zadovoljen z njim, potem ne potrebuješ več. Ustaviš se tam, ko si zadovoljen (razen če nisi nikoli... Sad )
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70642.16

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 30, 2007 9:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 30, 2007 9:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pravilno. Vsak ima pravico do svojega mnenja in izbire. Saj ravno zato v bistvu je toliko različnih modelov.. in hvala bogu da so, da se lahko odločimo in izberemo pravega, a ne? Jaz sem bil zelo zadovoljen z mojim S1, nato s S2. Potem je pač prišel čas ko mi ni bil več "tisto pravo". Pojem "kvalitetna fotka" je zelo različen pri različni ljudeh...tako je enim recimo popolnoma dovolj slika iz mobitela, jaz pa recimo na telefonu nimam fotoaparata ker je taka slika zame pač nesprejemljiva...
Nazaj na vrh
mitjaf
Član
Član

Pridružen-a: Pet 10 Jun 2005 12:19
Aktiv.: 0.09
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 30, 2007 10:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam uporabljam Canon S3, po mojem mnenju je to še edini taki kompaktni fotoaparat, ki v primerjavi z SLR-i ni tako glomazen in težek, slike pa so odlične. Za uporabo vseh funkcij, ki jih ponuja pa je treba včasih tudi po navodilih malo pobrskat. Tudi cena se mi zdi sprejemljiva glede na kvaliteto.
Nazaj na vrh
sebastiant
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Jul 2006 11:43
Aktiv.: 7.86
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 31, 2007 7:34 am    Naslov sporočila:  Nikon D80 Odgovori s citatom

Vidim, da vas je kar nekaj ljubiteljev fotografije.
Imam Nikon D80 in me zanima vaše mnenje o njem in če ste že delali z njim.

aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.61
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 01, 2007 1:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Torej odločitev je padla. Panasonic FZ50 obvezno. Hvala Borisz, za posojo na test.

Sem istočasno primerjal Fuji S9600 in Panasonic FZ50. Ugotovitve:
Panasonic LUMIX DMC-FZ50 ima boljše:
- zoom je 12x (Fuji 10.7x)
- ima dober optični stabilizator slike (Fuji ima samo en kao digitalni, ki ne dela dobro)
- pri isti iso vrednosti in zaslonki ima krajši čas osvetlitve - manj stresena slika
- ob dolgih ekspozicijah naredi še en enako dolg posnetek z zaprto zaslonko (samo šum) in to odšteje od original posnetka. rezultati so dobri.
- podpira navaden TTL flash - 2 kontakta, 1/0 (Fuji ga ne sproži)
- objektiv se ob zoomiranju ne premika noter in ven, torej ne potegne toliko svinjarije s sabo noter
- LCD je vrtljiv okrog in okrog

Fujifilm FinePix S9600 ima boljše:
- 4x navadne AA baterije (lahko >2500mAh (Fuji ima Liion, 700mAh, treba dokupit rezervno)
- dodaten mini okrogel konektorček za flash pod objektivom
- krajši objektiv
- 2 tipa kartic: XD, CF (Panasonic samo SD)
- daljinski sprožilec na zajlo in vijak
- standarden Mini-USB priključek (Panasonic ma kar en svoj konektor)
- slike shranjuje tudi v RAW zapisu, poleg JPEG

Hitrosti DL nisem testiral, ker nisem imel dobre kartice.
Testnih fotk nimam pri roki, prilimam ob priliki.

P.S.
Canon S3 se skrije pred tema aparatoma. Ni sploh v tej kategoriji. Tisto je navaden kompakt, to pa so križanci med DSLRji in kompakti.

P.S.2.
Drugič se prosim držite teme in vprašanja. Hvala.

Nazadnje urejal/a aly Sob Jun 02, 2007 12:57 pm; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70642.16

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 01, 2007 1:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.61
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 02, 2007 12:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še ena zanimivost - velikost CCD senzorja. Od tega je odvisna kvaliteta slike, predvsem pa šumno razmerje pri visokih ISO vrednostih.

Canon S3: 1/2.5" (10mm diagonale)
Fuji S9600: 1/1.6" (15,6mm diagonale)
Panasonic FZ50: 1/1.8" (13,9mm diagonale)

Večji kot je senzor, boljše je S/N razmerje pri večjih ISO nastavitvah.
Originalni članek o tej tematiki je tukaj na DPreview.

protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 02, 2007 1:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ja, res. In prav nizek šum pri večjih ISO je bil eden glavnih razlogov da sem s kompakta prešel na dSLR. Canon 30D je pristal pri meni ne ker bi favoriziral Canon, ampak ker se je v 14 dneh raziskovanja pred nakupom izkazalo da ima ta med vsemi modeli za ta denar najmanj šuma.
(je pa velik, štorast...)

BTW...primerjava med S3 in fz50 je bila res malo neumestna, saj smo primerjali banane in krompir Sad ...se zgodi Confused
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni