www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

DSPIC30F4011
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ThePohorc
Član
Član

Pridružen-a: Sre 01 Nov 2006 13:40
Aktiv.: 0.18
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 05, 2007 10:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Malo poglej Microchip forum.

Če imaš stari ICD2 programator je potrebno za programiranje DS-PIC-ev zamenjati dva SMD upora v ICD-ju. Potem je potrebno prirediti še programabilni kabl, da ni presluhov med linijami. Poskusi, če te kaj zeza v tej smeri...

http://forum.microchip.com/printable.aspx?m=40976

To je vsaj meni povzročalo težave...

Lp,
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
trully1
Član
Član

Pridružen-a: Pet 14 Nov 2003 20:20
Aktiv.: 0.91
Kraj: Železniki

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 05, 2007 5:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo

V službi imam vsakodnevno opravek z PICi tako z 16F, kot tudi z dsPICi (2010, 3011, 6010). Programiram jih izklučno z ICD2(original), vendar ga ni bilo treba nič predelovati. Kabel za programiranje pa res ne sme biti predolg, saj drugače ICD2 deluje nestabilno.
Do MPLAB v7.2 si lahko napajal procesor pri programiranju preko ICD2, vendar si moral imeti nanj priklopljeno dodatno napajanje. (v ''power'' zavihku si lahko obljukal napajanje iz programatorja), od te verzije naprej pa te možnosti več ni, zato imam še vedno inštalirano verzijo 7.2 Laughing.
Največ težav pri programiranju sem imel z nepravilnim priklopom procesorja na programator. Pomembno je tudi da so vsi VDD pini in VSS pini povezani skupaj. Prav tako morata biti povezana AVDD in AVSS na ustrezen potencial. Med VDD in MCLR priklučkom pa mora biti upor od 4k7 do 10k (po navodilih).
Sam vsa vezja projetiram tako, da imam ločeno napajanje 5V za procesor in 5V za ostalo vezje, ki ju potem pri normalnem delovanju povežem z jumperjem. S tem se izognem preveliki tokovni porabi med programiranjem.

LP Matjaž
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
tiger
Član
Član

Pridružen-a: Čet 05 Feb 2004 0:22
Aktiv.: 4.90

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 05, 2007 10:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hi

Končno sem sprogramiral DSPIC30F4011. Pa to ni res, kako je zakomplicirano pri teh picih. Pri AVRjih je vse enostavno za programiranje. Pri rešitvi problema mi je pomagal THE POHORC, ki mi je dal link mikročipovega foruma, kjer se spopadajo z problemi. Bom skopiral kar originalni tekst, da bo lahko še kdo drug to uredil in se ne bo mučil z tem programiranjem, kot sem se jaz. Evil or Very Mad

Olin Lathrop -> RE: Programming dsPIC30F2010 with MPLAB ICD 2 (Jun. 9, 2004 5:40:26 AM)

Z28, you misunderstand the purpose of the capacitors and resistor.

The problem is that when the target chip drives the PGD line, those fast edges can couple back onto the PGC line. The target chip therefore sees extra clocks that the programmer did not produce, and gets out of sync. The effect is aggrevated by the PGC and PGD lines being next to each other in the cable ICD2 cable. The whole effect happens within the propagation time of the signals from the target system to the programmer and back. There is therefore absolutely nothing that can be done at the programmer end of the cable to solve this problem. The solution must be on the target end. This also means it is independent of programmer. I have done considerable testing on this, and was the person to orginally report it to Microchip. I have also occasionally mentioned it here.

The solution is to put 22-47pF on the PGD and PGC lines to ground a short distance from the target chip. In addition, put a 100ohm resistor in the PGD line between the target chip and the cap. I've been doing this on all new designs for a few months now, and haven't had a single problem with the ICD2 and various other programmers.

The resistor and cap on the PGD line low pass filter the PGD signal when it is driven by the target chip. This reduces the high frequencies that can couple onto the PGC line. The cap on the PGC line gives it a lower impedence at high frequencies, thereby making it less suceptible to coupled noise.

LP

Daj drugič uporabi kakšno očem bolj prijazno barvo! aly.
Nazaj na vrh
ThePohorc
Član
Član

Pridružen-a: Sre 01 Nov 2006 13:40
Aktiv.: 0.18
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 11, 2007 2:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tiger,

Pa ti sedaj uspe vedno sprogramirati dsPIC-a ali imaš še "kdaj pa kdaj" težave?

Lp,

Pohorc
Nazaj na vrh
tiger
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 11, 2007 7:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hi

Sedaj ni problem z programiranjem DSPICev in tudi ostalih PICev, ko sem napravil filter. Ta filter reši prej naštete težave ( dolžina kabla, spreminjanje vrednosti uporov na programatorju,...)
Hvala THE POHORC za namig Very Happy .

LP
Nazaj na vrh
dave
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Čet 24 Feb 2005 13:34
Aktiv.: 0.03

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 13, 2007 7:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mene pa zanima če bi kdo vedel kje v Slo se da nabavit tegale dsPIC30F4011 , prek spleta nekako nebi nabavljal, ker hočejo kreditno - pa sem še mal nezaupljiv, pa me zato zanima, če kdo ve ali kaka trgovinca prodaja tudi dsPIC kontrolerje.

Tale mi je padel v uč ker popolnoma izponjuje moje zahteve.

Hvala za vse morebitne info.

LP, Dave
Nazaj na vrh
silica
Član
Član

Pridružen-a: Ned 29 Avg 2004 20:01
Aktiv.: 1.52
Kraj: Logatec

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 14, 2007 12:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ce ze res ne mores brez tega OX , potem poizkusi pri http://www.elbacomp.si/
Pa da ne bos nasedel da ima to kaksne veze z DSPji Brick wall

lp Tomaz

VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.06
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 14, 2007 1:11 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

dave je napisal/a:

In to so ?

tiger
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 14, 2007 9:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hi

DS_PICe se lahko dobi, kot sample pri http://www.irelectronic.si/.

LP
Nazaj na vrh
dave
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Čet 24 Feb 2005 13:34
Aktiv.: 0.03

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 15, 2007 3:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

VolkD je napisal/a:
dave je napisal/a:

In to so ?

npr. : 16bit , * , / , PWM , števec za enkoder , poznavanje PICov ,... delam regulator za AC servo motor

hvala za naslova, bom preveril, sicer pa kar pričakujem da bo cena povsem drugačna kot je recmo direkt na WWW ampak ... bom vesel že samo če ga dobim

lp,d
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni