|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.65 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pon Jul 09, 2007 8:48 am Naslov sporočila: |
|
|
V času nevihte izključuj router iz napajanja. Ob malo boljšem udarcu strele ti ga bo pokvarilo, vključno z zaščito (belkin). Na splošno je dobro pobrati tudi ethernet kable iz opreme. Ti delujejo kot antene in zbirajo in prenašajo elektrošoke.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 11.97 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Pon Jul 09, 2007 2:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kar me je presenetilo, je "politika staršev".
Po tem principu, bi moral biti sam že kakšnih 25 let mrtev.
Sem pa samo "zastrupljen".
Polje pada še vedno s kvadratom razdalje.
Upam, da starši absolutno ne uporabljajo GSM aparatov.
Jaz sploh ne uporabljam več routerja. Sinope zaenkrat dobro poskrbi za vse moje wired in ne-wired komunikacije. _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.59 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Pon Jul 09, 2007 3:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
mucek4 je napisal/a: |
Potem je najboljša rešitev zate, da WiredLAN-u nastaviš fiksne IP-je v drugem subnetu kot je to na wireless in ne vpišeš prehoda in DNS strežnikov. |
To imam že od začetka, pa ne dela.... Ravno zato se oglašam. Boš prišel enkrat lučke pogledat, pa bomo še tole zrihtali?  _________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

|
Objavljeno: Tor Jul 10, 2007 9:21 am Naslov sporočila: |
|
|
Vista RULZ!
Sem šel še v Visto nastavljat wireless kartico ... Lepo je, ko te sistem opozori, da trenutna konfiguracija ne bo delovala, da dve omrežji predstavljata redundanco in morebitni problemi bodo nastali zaradi dveh različnih gateway-ev. Če na LAN vmesnik vpišem samo IP naslov in subnet masko, dela vse BP! _________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bostjang Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29 Prispevkov: 3476 Aktiv.: 14.64 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Tor Jul 10, 2007 9:36 am Naslov sporočila: |
|
|
mucek4 je napisal/a: |
Potem je najboljša rešitev zate, da WiredLAN-u nastaviš fiksne IP-je v drugem subnetu kot je to na wireless in ne vpišeš prehoda in DNS strežnikov. |
Tole je tudi meni všeč, čudno, da ne dela. Tudi jaz sem mnenja, da je težava v metriki, kot je že mucek4 omenil. Pogledaš si jo lahko v ukazni vrstici z ukazom
. Tam vidiš, preko katerega mrežnega vmesnika in katerega prehoda gredo paketi na določeno omrežje oz. natančneje kakšna je cena posamezne poti. To je pač potrebno nastaviti kot želiš. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.60 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Tor Jul 10, 2007 9:51 am Naslov sporočila: |
|
|
NeoTO je napisal/a: |
...morebitni problemi bodo nastali zaradi dveh različnih gateway-ev. Če na LAN vmesnik vpišem samo IP naslov in subnet masko, dela vse BP! |
Nekaj takega sem ti jaz že nekaj postov nazaj napisal, da poskusi s spremembami gateway-a! _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

|
Objavljeno: Tor Jul 10, 2007 9:52 am Naslov sporočila: |
|
|
aly je napisal/a: |
NeoTO je napisal/a: |
...morebitni problemi bodo nastali zaradi dveh različnih gateway-ev. Če na LAN vmesnik vpišem samo IP naslov in subnet masko, dela vse BP! |
Nekaj takega sem ti jaz že nekaj postov nazaj napisal, da poskusi s spremembami gateway-a! |
Saj sem poskušal s spremembami... Ni mi pa na kraj pameti prišlo, da bi jih kar izbrisal...
Citiram: |
in ne vpišeš prehoda in DNS strežnikov. |
Ja, mucek4, tvoje sporočilo sem pa žal spregledal.. se opravičujem, se moram navadit malo bolj pozorno brat _________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.43 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Tor Jul 10, 2007 12:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Glavno je da dela. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni