|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.43 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Tor Jul 10, 2007 8:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
VolkD je napisal/a: |
...To ni ravno ne vem kako komplicirano, izvesti se da celo v Delfiju. |
Najdeš na googlu opensource za Windows in Linux. Za linux je paket Motion, za okna pa lahko pogledam. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Proteus Član

Pridružen-a: Sre 15 Jun 2005 10:03 Prispevkov: 1943 Aktiv.: 8.18
|
Objavljeno: Sre Jul 11, 2007 12:11 am Naslov sporočila: |
|
|
VolkD je napisal/a: |
To ni ravno ne vem kako komplicirano, izvesti se da celo v Delfiju. |
Ja v Delphiju je to naravnost nesramno enostavno.
Rabiš TWAIN vmesnik (običajno je na CD-ju, ki ga dobiš poleg kamere), potem pa z neta snameš kakšen n+1 freeware source za Delphi.
Source si nato prilagodiš za svoje lastne potrebe.
Preko tega lahko potem nadzoruješ tako fotoaparat, kakor tudi kamero.
Mimogrede, še varianta "oko čoška", ki preko timerja v Delphiju periodično slika z mojim Canonom (PowerShoot S50).
Obsega natančno in samo naslednjo kodo:
Koda: |
procedure TForm1.Timer1Timer(Sender: TObject);
begin
AppActivate('Shooting - RemoteCapture');
SendKeys('{F12}', False);
end;
|
Za zajemanje uporabljam originalen SW na način, da pač simuliram pritisk tipke F12, ki v originalnem SWju sproži slikanje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3363 Aktiv.: 14.17 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Sre Jul 11, 2007 7:17 am Naslov sporočila: Zakaj me strežnik ne obvešča o novih postih na mojo temo? |
|
|
Zakaj me strežnik ne obvešča o novih postih na mojo temo?
Tole sem odprl pred dnevi, in danes slučajno vidim, koliko odziva je bilo,
Hvala vsem, ki ste se odzvali.
Torej:
- mislim, da bi stalno napajanje nekako znal urediti, ker imam UCB priključek, preko katerega se zadeva da napajati od zunaj. Bolj me skrbi stikalo za proženje, ker ne vidim, da je to stikalo, oziroma, ali je to sploh preprosto stikalo.
- Ja, take naprave se dobe že narejene, to so mi povedali in tudi videl sem v katalogih, a so od 250 EUR dalje. Ker pa naj bi bila moja past 'zunaj', torej izpostavljena zunanjim vplivom, kamor spada tudi namerna sabotaža in demontaža (kraja), ne bi rad izpostavil veliko svojega denarja takem riziku.
- Verjetno bom s pomočjo koga, ki ima bolj fine prste kot jaz, in bolj ostre oči razdrl stikalo in probal vezati na kontakte kakega releja, potem pa bomo videli, kar bomo videli. V naslabšem slučaju ostanem brez fotoaparata vrednega 10.000Sit. (Mimogrede, tudi slike tega fotoaparata so ceni primerne.)
Pozdrav |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.43 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Sre Jul 11, 2007 7:22 am Naslov sporočila: |
|
|
Za pritiskanje tipk in simuliranje raznih stvari je odličen AutoHotKey. Sam ga uporabljam za avtomatizacijo procesov, recimo ko ti šefe na razvoju reče: "Vnesi 50 ponudb, da vidimo če smo odpravili hrošča z podvojenimi ključi." |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.66 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Sre Jul 11, 2007 8:53 am Naslov sporočila: |
|
|
Web kamera seveda ni problem. Problem pa je, ali lahko v bližini postaviš še PC (USB dela na manj kot 10 metrov razdalje) in 220 voltov za napajanje, da bo pobiral sliko. Web kamera ima probleme tudi z flashom, ker ga nima. Slikanje v mraku/temi odpade.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vlado Član

Pridružen-a: Sre 03 Mar 2004 21:35 Prispevkov: 563 Aktiv.: 2.37 Kraj: Ljubljana
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.62 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Pon Sep 17, 2007 1:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Proteus je napisal/a: |
Mimogrede, še varianta "oko čoška", ki preko timerja v Delphiju periodično slika z mojim Canonom (PowerShoot S50).
Obsega natančno in samo naslednjo kodo:
Koda: |
procedure TForm1.Timer1Timer(Sender: TObject);
begin
AppActivate('Shooting - RemoteCapture');
SendKeys('{F12}', False);
end;
|
Za zajemanje uporabljam originalen SW na način, da pač simuliram pritisk tipke F12, ki v originalnem SWju sproži slikanje. |
Žal meni zadeva ne deluje. Katere fajle imaš navedene med "USES"?
Ko gledam po helpu o teh dveh funkcijah, mi ponudi samo "Visual Basic .NET Reference" in "Microsoft Scripting Technologies" oz. "Windows Script Host".
Pri prevajanju pa zajamra: "[Pascal Error] Main.pas(1015): E2003 Undeclared identifier: 'AppActivate'"
 _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.66 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pon Sep 17, 2007 2:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če pogledaš help v delphiju, appactivate in sendkeys ne obstojata. To so uniti ali procedure od nekje drugje. Brez njih konkretni program ne bo deloval.
Za poganjanje programov je namenjen shellexecute (windows API).
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

|
Objavljeno: Tor Sep 18, 2007 6:47 am Naslov sporočila: |
|
|
Aly. Če bi rad simuliral tipke preveri zgoraj omenjeni program. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70668.48
|
Objavljeno: Tor Sep 18, 2007 8:37 am Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Proteus Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Proteus Član

|
Objavljeno: Tor Sep 18, 2007 9:31 am Naslov sporočila: |
|
|
Samo cena je malce ...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 4 dni