www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Začetek in osnove AVR-jev
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.05
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 16, 2007 6:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

dragoon, se v popolnosti strinjam s teboj.
NacMan
Član
Član

Pridružen-a: Čet 12 Jul 2007 20:01
Aktiv.: 0.14
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 16, 2007 6:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

o tem sem že razmišljal in recimo da se odločim za programiranje v c-ju kateri program izbrat: Codevision, avr studio 4 ali win avr

Še to me zanima zdaj [slovenščina je zame španska vas] uporabljal bascom avr in sem .hex datoteko odprl s ponyprog in z njim zapekel v at-ja pa me zanima če bo postopek pri zgoraj naštetih programih enak?

Drugače pa stk200 že dela Very Happy Sem se že z LCD-jem igral malo levo.. malo desno... Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
VolkD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 16, 2007 11:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za začetek bo CodeVisionAvr zelo primeren, saj ima izredno dopadljivega čarovnika. Programiraš lahko seveda še naprej z ponyprog.
tadej.ko2
Član
Član

Pridružen-a: Sre 17 Okt 2007 18:26
Aktiv.: 0.35
Kraj: sveta trojica

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 26, 2007 5:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ali gre Vista pa CodeVision skupaj?
pri meni se cvavr sploh noče zagnat..
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
VolkD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 27, 2007 10:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

tadej.ko2 je napisal/a:
ali gre Vista pa CodeVision skupaj?
pri meni se cvavr sploh noče zagnat..

Pri meni Vista ne gre skupaj z takooooo mnogo stvarmi, da sem končno ugotovil, da ne gre skupaj niti z menoj !

CarpeDiem
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Feb 2004 17:24
Aktiv.: 1.41
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 28, 2007 12:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa tole?

http://www.codevision.gr/Download/Download_en.html

> Please download and install this program if you wish to run CodevisionAVR under Microsoft Windows Vista 32bit
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
tadej.ko2
Član
Član

Pridružen-a: Sre 17 Okt 2007 18:26
Aktiv.: 0.35
Kraj: sveta trojica

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 30, 2007 12:52 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

CodeVisionAVR C Compiler has stopped working (again)
ni pomagal :/
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
dkone
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53
Aktiv.: 9.51
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 30, 2007 10:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vrzi Visto dol pa XP naloži, potem ti bo delalo vse in te ne bo zafrkavalo. Tako si boš vsaj nekaj časa prihranil, kot pa se matral z Visto.
Pobesneli
Član
Član

Pridružen-a: Sre 02 Jan 2008 1:24
Aktiv.: 5.03
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 27, 2008 7:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da ne odpiram nove teme

Imam samo nekaj vprašanj.No rad bi sprogramiral Atmega8.Odločil sem se da naredim programator iz tega linka KLIK
Zanima pa me to...A atmega potrebuje kristal med programiranjem ali ne?
Nazaj na vrh
Domenius
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15
Aktiv.: 5.01
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 27, 2008 7:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Odvisno. Novi (neuporabljeni) mikrokontrolerji po navadi delujejo z notranjim taktom, če ga imajo. Poizkusi najprej brez, če ne deluje dodaj kristal. Ne bo nič narobe, ne moreš nič zakurit, razen če kaj napačno povežeš. Če še vedno ne deluje je težava nekje drugje.
__Grega__
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sre 14 Okt 2009 21:29
Aktiv.: 0.03
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 14, 2009 9:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Sem čisto nov v teh mikrokontrolerjih.

Imam nekaj malega znanja C-jezika in atmelov ATtiny 2313 mikrokontroler na ploščici s:
4 tipkami, vezanimi na porte PD6-9
quarc s taktom 4MHz na PD4-5
in 8 LED diod na PD0(RXD) in PD0(TXD) ter od PB2 do PB7

zraven še imam programator na LPT portu.

Prosil bi vas, če mi lahko poveste katero programsko opremo potrebujem za programiranje in program spravit na mikrokontroler.

Hvala že v naprej

Jan
Član
Član

Pridružen-a: Sob 10 Jun 2006 14:19
Aktiv.: 1.35
Kraj: Dolenjska

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 14, 2009 9:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za programiranje AVR-jev imaš več možnosti. Ena je AVR Studio od Atmela (brezplačen program). Z njim lahko pišeš v assemblerju, za C rabiš posebej kompiler, npr. WinAvr, tudi brezplačen. Eden izmed plačljivih programov pa je CodeVision.

Za prenos programa je odvisno kateri programator imaš.

lp
Jan
Nazaj na vrh
__Grega__
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sre 14 Okt 2009 21:29
Aktiv.: 0.03
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 14, 2009 10:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jan je napisal/a:
Za programiranje AVR-jev imaš več možnosti. Ena je AVR Studio od Atmela (brezplačen program). Z njim lahko pišeš v assemblerju, za C rabiš posebej kompiler, npr. WinAvr, tudi brezplačen. Eden izmed plačljivih programov pa je CodeVision.

Za prenos programa je odvisno kateri programator imaš.

lp
Jan

Ok, program za .hex spravit na krmilnik imam, to je ponyprog.

Zanima me še kako iz C-ja spravit v .hex
Imam instaliran WinAvr, samo še nisem najboljši pri definiranju vhodnih in izhodnih bitov ter knjižnic in podobno. Mi lahko kdo tu pomaga?

boco
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42
Aktiv.: 3.88
Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 14, 2009 10:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Denis, oziroma dkone, ali imaš za Atmego 8 kje objavljen projekt na forumu? Glede na to, da sem s tvojo testno ploščo za Atmego 16 zelo zadovoljen bi se priporočal še za tole.
Hvala in lep pozdrav.

Boris
Nazaj na vrh
Jan
Član
Član

Pridružen-a: Sob 10 Jun 2006 14:19
Aktiv.: 1.35
Kraj: Dolenjska

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 14, 2009 10:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Inštaliraj AVR Studio in WinAVR. Odpreš AVR Studio, izbereš "New project" -> "AVR GCC" naprej je enostavno. Tukaj imaš primere: http://winavr.scienceprog.com/.

lp
Jan
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51 Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni