www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

napjalnik iz printerja
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.51

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 10, 2008 11:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Breil je napisal/a:
Sicer je to moj prvi post na tem forumu ampak očitno jih ne bo veliko.

Pazi, da te vrata ne udarijo premocno v zadnjo plat Whistle

VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.90
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 10, 2008 11:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Breil je napisal/a:
Sicer je to moj prvi post na tem forumu ampak očitno jih ne bo veliko.

Ja izgleda, da se tudi sam zavedaš, da je red, ko nekoga obiščeš, da se najprej predstaviš, nato poveš po kaj si prišel, nato nekaj prispevaš še sam.
Ti pa si prišel in popljuval nekaj ljudi. Če to preslikam v zgornji kontekst, potem je bila tvoja predstavitev milo rečeno klavrna.

Breil
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 07 Mar 2008 14:29
Aktiv.: 0.01

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 11, 2008 12:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Darko motiš se, jaz nisem nobenega popljuval samo ogledalo sem vam nastavil.

Pa lep pozdrav !

p.s. od kdaj se je pa potrebno na internetu predstavljati ?????
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 19.97

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 11, 2008 12:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če se ti zdi internet nek drug, virtualni svet, kjer se ti ne zdi vredno upoštevat niti najosnovnejših pravil civiliziranega obnašanja, potem lahko mirno ostaneš v Butalah, na tale forum pa brezskrbno pozabiš.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gkrusi
Član
Član

Pridružen-a: Tor 24 Jul 2007 17:22
Aktiv.: 3.71
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 11, 2008 9:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Breil je napisal/a:
Pa to ni res - človek v forumu za začetnike vpraša kako bi uporabil nekaj iz odsluženega printerja pa ga zabijejo naj to ne počne ker je nevarno !!!!!!!!
Očitno sem zgrešil forum. Namesto, da bi začetniku pomagali ga zabijejo naj se pobere in naj rajši čita ciciban - tako rekoč. Me prav zanima kako so se oni začeli ukvarjati z elektroniko? Žalosto je, da je takih odgovorov kar nekaj na tem forumu, celo moderatorji včasih tako odgovarjajo. Očitno imamo ljudje različne poglede na to kaj je vzgoja. Sicer je to moj prvi post na tem forumu ampak očitno jih ne bo veliko.

Kako sem jaz začel?
Kupil sem si spajkalnik, varen napajlanik nastavljiv od 1,5-15 V (najdeš ga v Conra*u za prib. 40 €), ter nekaj LED diod in souporov. Svojo zbirko sem tako hitro nadgrajeval. Vse kar sem sprva delal je bilo na tej napetosti, ki se je sicer večinoma držim še sedaj.

Odgovorom ne zamerit, ampak predelava tega napajlanika se bi hitro znala izkazat za nevarno, za kakšnekoli posledice pa se na forumu ne želimo počutiti odgovorni.

Sicer pa kot je že jur povedal je ta napajalnik verjetno neuporaben... veliko bolj ti priporočam napajlnik od računalnika, ki že ima svoje ohišje, izhodne napetosti pa so ponavadi celo napisane. Tudi pri računalniškemu napajlaniku pa je ponavadi potrebno sklenit en signalni vodnik (izstopa po barvi) na maso, da se napajalnik aktivira.

cici
Član
Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 7:42
Aktiv.: 3.23
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 11, 2008 11:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam viška adapter(napajalnik)za tiskalnik HP PSC1315 all in one, večfunkcijska naprava.

Lastnosti:
Vhod:220V~1A
Izhod: 32V= 940mA, 16V=625mA
Če želiš ti ga podarim.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.65
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 11, 2008 1:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zadeva je preprosta. Ker sprašuješ kje je napajalnik, to pomeni da naprave ne poznaš. Tisti, ki poznajo delovanje napajalnika iz izkušenj vedo, kje je je nevarni del in kako ravnati z njim. Ker so napajalniki praktično za vsako napravo drugačni, ni nekega recepta, kako varno usposobiti napravo. Nekako v tem smislu: zeleno žico priključi na ničlo. Tretji pin konektorja J3 daj na fazo. Četrti pin konektorja J3 daj na nulo. Za vklop stakni pina 7 in 8 na konektorju J5. Kondenzatorji C17 do C25 in upori od R12 do R22 so pod visoko napetostjo.

Noben te ne želi zabiti. Ampak razmisli: Ali bi se lahko naučil voziti avto po navodilih iz avtomobilističnega foruma.

Vprašanje "razstavil sem star printer in vzel ven vezje. Zdaj me zanima kaj od tega je napjalnik. Mogoče obstajao kakšna navodila?" je podobno, kot če bi po telefonu poklical zdravnika in povedal, da te nekaj nekje boli. Na osnovi tega se diagnoze ne da postaviti.

Če sprašuješ, kako smo začeli z elektroniko?
Za prvi spajkalnik sem imel žebelj, ki sem ga segreval na plinskem štedilniku. V trgovinah so imeli takrat na razpolago elektronke, dva modela tranzistorjev: GT71 in GT72. Pa še nekaj uporov in kondenzatorjev. Danes je preprosto. Vse imaš na internetu, vključno z domačo/seminarsko nalogo in diplomo. Tehnično gledano nimaš pravice, da pyzdiš, če ne dobiš želenega odgovora. Oziroma pravico morda imaš, mi si pa vseeno lahko mislimo svoje.

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
VolkD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 11, 2008 5:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Breil je napisal/a:
Darko motiš se, jaz nisem nobenega popljuval samo ogledalo sem vam nastavil.

Pa lep pozdrav !

p.s. od kdaj se je pa potrebno na internetu predstavljati ?????

Ne ! Postavil si v okvir sebe! In razen tega si zamenjal cel internet za en sam forum, kjer so pravila jasna. In jasno je tudi, da od tovrstnih članov forum nima ničesar razen mogoče malo popestritve za tiste, ki razen tehnike potrebujejo še malo adrenalina z naslova prerekanja. Izkušnje kažejo, da taki kot si ti, prej ali slej pristanejo v ban listi.
Prepričaj me v nasprotno!

VolkD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 11, 2008 5:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jur je napisal/a:
Zadeva je preprosta. Ker sprašuješ kje je napajalnik, to pomeni da naprave ne poznaš. Tisti, ki poznajo delovanje napajalnika iz izkušenj vedo, kje je je nevarni del in kako ravnati z njim. Ker so napajalniki praktično za vsako napravo drugačni, ni nekega recepta, kako varno usposobiti napravo. Nekako v tem smislu: zeleno žico priključi na ničlo. Tretji pin konektorja J3 daj na fazo. Četrti pin konektorja J3 daj na nulo. Za vklop stakni pina 7 in 8 na konektorju J5. Kondenzatorji C17 do C25 in upori od R12 do R22 so pod visoko napetostjo.

jur, ne opravičuj se. Ni nobene potrebe. Tema je v forumu "Elektronika za začetnike". Vsako dajanje nevarnih nasvetov, bi moderatorji tako in tako brisali.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 8 dni