|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
. Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04 Prispevkov: 16777193 Aktiv.: 70625.54
|
Objavljeno: Tor Okt 02, 2007 2:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.40 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Okt 02, 2007 2:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
OK, torej nam bi radi povedali, da naj na podlagi ene meritve potegnemo neke splošne zaključke
Tale Toyota je malo zarjavela, torej Toyota odpade.
Kolegu je crknil Golf, torej VW odpade.
Odpade tudi Renault, ki je crknil drugemu kolegu.
Mene je malo hecala Honda, torej je tudi Honda zanič.
...
..
.
in na koncu nam ostanejo le tradicionalna prevozna sredstva. Buh ne daj konja, ker tudi konje občasno zvije
_________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.65 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Tor Okt 02, 2007 2:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
webmartin je napisal/a: |
.....zaenkrat je še ni na pločevini... |
Žal je rja že tudi na pločevini...
Jur
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
34.49 KB |
Pogledana: |
2 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
webmartin Član

Pridružen-a: Sre 04 Feb 2004 16:19 Prispevkov: 375 Aktiv.: 1.58 Kraj: Zg. Polskava
|
Objavljeno: Tor Okt 02, 2007 2:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Odlično Jur, sicer je to v motornem prostoru (zaenkrat)....
_________________ Lep pozdrav,
webmartin |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
webmartin Član

Pridružen-a: Sre 04 Feb 2004 16:19 Prispevkov: 375 Aktiv.: 1.58 Kraj: Zg. Polskava
|
Objavljeno: Tor Okt 02, 2007 2:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Borisz, zaenkrat deluje, le en mesec je bila na dvorišču Toyota servisa, ker se je sesul menjalnik....
To sem objavil samo zato, ker nas Toyota v zadnjih tednih zasipava s sporočili kako, oh in sploh super je....sicer pa si naj vsak ustvari SVOJE mnenje....
Odločitev komu bo dal denar za nov avto je tudi VEDNO na strani posameznika.
Sicer od zunaj večina avtomobilov izgleda O.K., ampak mene kot "tehničarja" zanimajo tudi stvari, ki so navadnemu uporabniku / očem skrite...
webmartin |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.65 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Tor Okt 02, 2007 2:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ni odlično. To je sr*anje. Če je rja na pločevini na tem mestu, mora biti pod pragovi ali pa notranjosti med pločevinami še huje.
Kakšen mehanik bi moral rjo odstraniti in zaščititi, sicer bo čez čas še huje.
Si pomislil na avtoriziranega cenilca za škodo, pa da bi reklamiral pri toyoti?
Jur
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
webmartin Član

|
Objavljeno: Tor Okt 02, 2007 3:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Seveda sem to pokazal Toyota servisu; in to dvema- V MB in LJ.
Pa v LJ je pri njih stal celi mesec in nič.
Odgovor na mojo sicer ustno reklamacijo je bil le: to je pač želez in rjavi....
P.S.
v firmi imamo še eno enako Toyoto (isti model in letnik in km) in je ISTO sr....
Bom objavil slike, ko se vrne avto v "bazo".
webmartin |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
strobos Član

Pridružen-a: Sre 24 Sep 2003 12:19 Prispevkov: 726 Aktiv.: 3.06 Kraj: Brežice
|
Objavljeno: Tor Okt 02, 2007 6:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, novejši avti so res kriza. Tudi moj Clio je star dve leti in je tudi nekaj delov pod motornim pokrovom tako rjastih da je kriza . Firme preveč šparajo na materialu oz. uporabljajo slabšega...
Lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4770 Aktiv.: 20.08 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Tor Okt 02, 2007 6:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dobra stvar se sama hvali in ne rabi reklame. Ocitno pa jo toyota rabi
No toyote SO BILE znane po zaneslivosti. Ocitno tudi to ne velja vec....
_________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6737 Aktiv.: 28.36 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Tor Okt 02, 2007 7:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hja preveč dobro je včasih tudi slabo . Nikjer niti kapljice puščajočega olja. Vse skupaj preveč dobro tesni, za povrh pa še pranje motorja in rezultat je tukaj. Rja na slikah izgleda grdo in se pri takšni starosti ne bi smela odraziti, ni pa nič kritičnega.
Btw. Lahko je zadovoljen - tega pri kakem nemcu ne bo doživel. Proizvod "natančnih" nemcev po malem pušča na vseh koncih (pa ne samo na mojem motorju - da ne bo pomote).
Druga zgodba pa je pomoč na cesti. To je vredno obsodbe, saj ni hujšega, kot ostati na cesti, kjer te nihče ne ... .
Lp, Frenki
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.94 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Tor Okt 02, 2007 7:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na žalost to ni samo problem Toyote. Imam 4 leta starega Hyundaja z istimi simptomi na motorju - vse oksidirano ... še celo aluminjasta litina kar belo cveti
Na srečo se vsaj pločevina dobro drži.
Za razliko od tega se mi na 7 let starem BMWeju rja pozna le malo na koncih dveh osi (glavna gred in kompresorska gred).
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.51
|
Objavljeno: Tor Okt 02, 2007 7:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj je pa z garancijo ne prerjavenje (pleha) - zagotovo jo ima se kaksna Dacia, ne le Toyota; zakaj je torej ne uveljavljas ... vsaj zdaj, ko ti je nekdo drug pokazal, da rjavi tudi plocevina, ne le deli motorja, cesar sam prej ocitno nisi opazil ?
_________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04 Prispevkov: 16777193 Aktiv.: 70625.54
|
Objavljeno: Tor Okt 02, 2007 7:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milan62 Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19 Prispevkov: 2391 Aktiv.: 10.07 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Tor Okt 02, 2007 7:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
webmartin,
nekaj ne zastopim. Kot si napisal v prvem postu vztrajaš pri japoncih že 15 let.
Sprašujem se zakaj, če imaš tako slabe izkušnje ?
V 80 letih sem imel dve vozili Opel. Okvar je bilo toliko, da so me poznali vsi gorenjski serviserji.
Zaradi tega sem jaz v svojem življenju z vozili Opel zaključil.
Sedaj vozim japonska vozila (Honda) že 14 let in v 14 letih mi je crknila samo obvolanska ključavnica.
LP
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jurem Član

Pridružen-a: Tor 02 Dec 2003 15:53 Prispevkov: 408 Aktiv.: 1.72 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Okt 02, 2007 8:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hoj,
avtomobili se kvarijo - eni prej, drugi kasneje, to je dejstvo. Mislim, da je pomembneje, kako se odzove servis in vse službe s tem v zvezi. Pri Fordu je bila katastrofa - nikoli mi niso pokazali, kaj so menjali, besede "reklamacija servisa" niso poznali, nadomestno vozilo ni obstajalo... skratka Forda sem imel samo 1x.
Zdaj imam dva Renaulta. Če se avto pokvari v garancijskem roku, ga v roku 1 ure odpeljejo na najbližji servis, kjer mora biti na voljo nadomestno vozilo - četudi avto od šefa delavnice.
Kadarkoli peljem avto na servis vedno dobim nadomestno vozilo - konec koncev ga potrebujem.
Rezervni deli so v primeru nuje v naslednjem dnevu na servisu - vmes imam seveda nadomestno vozilo.
Sliši se preveč dobro kajne? Ja, kljub vsemu temu se po moje Renaulti prepogosto kvarijo, zato se bom ogledoval tudi za Japonci...
Lp
Jure
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni