www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Renault 4 - katrca
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.94
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 10, 2007 12:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brez zamere ljubiteljem ... zame je to bil in bo le "malarski avto"!

Nekajkrat sem jo po sili razmer vozil in mi tisto guncanje in ročaj od marele iz armature ni nikakor sedel ... d'oh!

Ko sem prodal moj prvi avto (FIČO let. 69) so mi ponujali ravno katro. Gladko je zpadla iz izbora in sem namesto nje raje vzel Austina 1300, ki so jih prav tako delali v NM še pred katrami v isti tovarni ... Cool
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.89
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 10, 2007 8:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Iztok je napisal/a:
Nekajkrat sem jo po sili razmer vozil in mi tisto guncanje in ročaj od marele iz armature ni nikakor sedel ... d'oh!

Sploh ne veš kaj si zamudil ! To je kolikor je meni poznano edini avto, kjer si lahko iz druge v tretjo dal kar s kolenom. Desnica je bila namreč zasedena, saj je bila nekje na sredi desnega sedeža!

Iztok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 10, 2007 10:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

VolkD je napisal/a:
Sploh ne veš kaj si zamudil ! To je kolikor je meni poznano edini avto, kjer si lahko iz druge v tretjo dal kar s kolenom. Desnica je bila namreč zasedena, saj je bila nekje na sredi desnega sedeža!
In če je bil desni sedež prazen si lahko v besu (ali prepotrebi) šaltal tudi z zobmi ... Twisted Evil

Drugače pa sem s kolenom šaltal iz 2. v 1. in 4. v 3. pri mojem tretjem avtu = RWD Fiat 1300 alias "mile-tričento", ki je imel prestave ob volanu tik nad kolenom. Very Happy
Nazaj na vrh
s55m
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07
Aktiv.: 11.97
Kraj: Plovdiv-Bolgarija

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 10, 2007 1:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Katrca ni v nobenem pomenu super avto (v avtomobilističnem smislu), je bil pa to eden redkih avtomobilov, v katerega si čez desko lahko zapeljal frezo (prašiča, ovco, kozo, kosilnico), brez da bi te zabolela denarnica. Projektirana je bila za kmetovalce. Tako kot spaček za študente.
Guncanje je prava stvar. V moji Diani ga je bilo še več... Mladost na valovih...

jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.65
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 10, 2007 1:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

s55m je napisal/a:
... Tako kot spaček za študente....

Spaček je bil namensko projektiran za francoske kmete. Določili so količino pridelkov, ki mora iti v avto in ga naredili. Vzmetenje je bilo narejeno/dimenzionirano za varno tovorjenje jajc (kurjih).

Jur
Nazaj na vrh
Roadracer
Član
Član

Pridružen-a: Ned 16 Okt 2005 18:41
Aktiv.: 2.03
Kraj: LJ/Litija

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 10, 2007 2:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jur tudi Katrca je bila namenjena za francoske kmete. Verjetno je zato imela podobno vzmetenje. V Franciji so se dobile tudi 4x4 izvedbe, ki jih pri nas na žalost ni bilo. So bile pa tudi te zelo dobre za v sneg s tistimi ozkimi gumami, če si pa obstal je bila pa tudi precej lahka za ven "porint".
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.79

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 10, 2007 3:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Katrca je ena iz med leged, kot so Hrošč, Fičo, Spaček ...
Spomnim se, ko smo prvo dobili v podjetje. Vozilo je v primerjavi z ostalimi takrat na trgu (Jugo,101,128,Golf...) bilo izredno natančno izdelano. tudi vozne lastnosti so bile dobre, poraba izredno mala. Imela je dobro zasnovan pretljažnik. (Brez zadnje deske) V njega se je dalo ogromno naložit. Zato je bil izredno primeren za kake servise. (Če bo tole prebral eden iz med članov, ki mu je dolga leta služila kot službeno vozilo, lahko pove koliko PC-jev je z njo peljal Wink ) Osebno me je motil štrleči del zapore vrat na stebru. Dvakrat sem si strgal hlače, ko sem vstopal v vozilo Sad .

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.83
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 10, 2007 10:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

In legende spet prihajajo na trg...a že ima kdo novega fičota? Oblikovno se mi kar dopade in kolikor sem slišal so tudi motorji velikih moči. Za tako majhen avto je po mojem kar užitek v vožnji s kakšnim 2.0 motorjem.
Bozo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Jan 2004 9:21
Aktiv.: 2.78
Kraj: Lendava, Trimlini

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 11, 2007 1:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zgodilo se je v Črni gori:
Hrust iz planinske vasi je štopal na cesti, ustavi možak s katro, ter ga pobere. Planinski človek je prvič videl oziroma se je prvič peljal s katro in čudežno opazoval možakarja kako šalta s tisto "marelo". Čez čas planinski človek zagrabi za tisto "marelo" jo spuli ven in poda začudenemu možakarju, ter reče: Vidim da si preslaboten da bi to palico spulil ven pa sem ti pomagal.

LP
Božo
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 11, 2007 1:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ElGrigon je napisal/a:
In legende spet prihajajo na trg...a že ima kdo novega fičota? ...

Od FIATov sem se poslovil z UNOtom. Nazadnje sem poizkusil vozit novega PUNTOta in "činqečentota" ... oba imata tako veliko in izbočeno armaturo na sredini ter masivne obloge vrat, kot da bi hotela bit mercedesa ... d'oh! ... in ker mi pri taki razporeditvi voznikovega prostora ob dveh metrih višine kljub prizadevanju na vse načine ni uspelo niti zapreti vrat sem se od te znamke že pred leti poslovil. Confused

Še v Getzu se počutim malo "oskubljen", čeprav ima dosti več prostora kot novi FIATi ... vseeno me tudi v njemu še vedno navdaja občutek vožnje gokarta ... Laughing
Nazaj na vrh
Roadracer
Član
Član

Pridružen-a: Ned 16 Okt 2005 18:41
Aktiv.: 2.03
Kraj: LJ/Litija

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 11, 2007 11:00 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bozo je napisal/a:
Vidim da si preslaboten da bi to palico spulil ven pa sem ti pomagal.

To se je pri katrcah rado zgodilo. Če se je spredaj kjer je bil vzvod nataknjen na menjalno ročico snela zadeva, je brez težav "marela" ostala v roki. Razen šoka ni bilo to nič tragičnega.

Smo imeli pri nas v podjetju tudi katrco za prevoz računalniških stvari. Jo je naš sodelavec, ki je bil šofer, uspel dobesedno vžgati. Zaradi preobremenitve jo je na črnuški obvoznici zajel ogenj.

Drug dogodek je bil ko smo jo peljali na servis in je padal sneg. Pred delavnico ni bilo nobenega prostora razen da bi bočno parkiral med dva avtomobila ampak je bilo prostora ravno za dolžino kartce. Ja iznajdljivi kolikor smo bili smo jo "nacentrirali" na luknjo in jo potem kar bočno potisnili med dva avtomobila. Praktično.... Very Happy

Veliko je teh zgodb na račun katrce.
Nazaj na vrh
bojans
Član
Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52
Aktiv.: 5.57
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 07, 2007 9:49 pm    Naslov sporočila:  Katrca Odgovori s citatom

Vozil sem 4 katrce. Po zimi zebe. Po let pa vroče. Vžgala mi je pri -35 z 8 let (osem let) starim accu. Počasss ampak JE!

Edini Renaultk bi ga še mel. 5ka je pa bulšit. Mel sem novo pa podn od ... Bi mel raš naprej katrco. Tisti ki niste imeli Katrce jo ne šimfajte, ko ne poznate zadeve.

Sem z njo vlekel kamp prikolo pa ne sam par km, konkretno 220 km. BP. poraba pa ????? no ja za tiste cajte 6,5 po mestu pa ene 7,2 po odprtem. Fičaka z 10 km manj pa ni moja noga spravla pod 8. Za tiste cajte šparovček.

Pa še neki! Yugo na obvoznici po LJ ni NI mogel mimo Katre. Je pa letel. kokr je šlo. Dons si rečem BUTL. Se mi je pa fajn zdel takrat.

Če enega tipa vozila naredijo več kot 11 mio (katra) to neki pomen, meni. Pa ne sanjat o WV. Ko od začetka do konca ne paše nič na nič. Iz R4 1 na zadnjo R4 je šlo še vedno 60 % delov. LP Kataši. Srečno vsem voznikom!
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 08, 2007 12:03 am    Naslov sporočila:  Re: Katrca Odgovori s citatom

bojans je napisal/a:
...
Pa še neki! Yugo na obvoznici po LJ ni NI mogel mimo Katre. Je pa letel. kokr je šlo. Dons si rečem BUTL. Se mi je pa fajn zdel takrat.
...

Očitno tisti YUGO ni bil moj ... moj je imel cca. 90KM in je nabral tja do 185km/h (realno po štoparici, po števcu pa 200) in se je ob dirkanju z njim podaljšal tudi marsikateri nos audijaša ali bmwejaša z osnovno konjenico pod havbo ... Twisted Evil ... razen če tvoja katrca ni letela še bolj ... Laughing
Nazaj na vrh
Jule
Član
Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48
Aktiv.: 11.76
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 08, 2007 10:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Katra je stroj, še vedno jo z največjim veseljem vozim. Za tistih 34 konjev gre presenetljivo dobro!
Nazaj na vrh
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.91
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 09, 2007 12:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Vozil sem 4 katrce. Po zimi zebe. Po let pa vroče
- poleti vroče - ja. Pozimi zebe - ne. Po neki daljši poti, recimo vsaj 15km, da se motor segreje na delovno temperaturo, katro parkiraš na klancu tako, da sprednji del gleda navzdol, odpreš havbo, nekje pod šipo gleda ven gumijasta cevka s privijačenim pokrovčkom. Tisti pokrovček odviješ in pihne ven zrak, kot bi zračil doma radiator v dnevni sobi, potem pa greje kolikor hočeš. Katro sem vozil 15 let in ventilator za gretje sem uporabljal samo s 1., 2. in 3. prestavo, pa me rado zebe. Če se voziš v 4., torej več kot 80, greje dovolj že sam prepih skozi grelnik.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni