www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

kako prenesti 500mb podatkov preko interneta?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
damo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45
Aktiv.: 8.45
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 28, 2007 12:01 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sem dal na depositfiles.com, omogoča do 300mb fajl.

hvala
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.59
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 28, 2007 1:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Gre čez MSN, s kolegom sva prekopirala eden od drugega na ta način že kar nekaj filmov po 700MB, sicer pa kakšen server, še najbolje če imaš svojega.
Sam imam to možnost, da če želim komu poslati veliko datoteko, jo enostavno naložim na server, link pa pošljem na mail, ko naslovnik povleče datoteko jo zbrišem s serverja. No, vsi te možnosti nimate, zato ostanejo razne druge možnosti, MSN je, kot sem že omenil ena od preverjenih možnosti, če linija ne pada dol seveda.

Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 32.97
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 28, 2007 8:51 am    Naslov sporočila:  Re: kako prenesti 500mb podatkov preko interneta? Odgovori s citatom

damo je napisal/a:
Sreda, 26. December 2007 23:40
prijatlju moram posoditi cd, na hitro, tako da pošta ne pride v poštev, prav tako ne osebni prevzem (drug konec slovenije).

Ali obstaja kak server, kam lahko dam podatke gor, kot npr. moj album za slike?
mogoče kaka povezava z windows commanderjem? je ovira službeni firewall? sem pomislil na vpn, vendar ne dela.

Petek, 28. December 2007 7:49
Se vam ne zdi da bi v tem času še Martin Krpan prenesel CD navzkriž in počez naše lepe male deželice?

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
damo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45
Aktiv.: 8.45
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 28, 2007 12:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne vem, kaj si hotel s tem povedat !?
Nazaj na vrh
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 32.97
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 28, 2007 12:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hotel sem samo povedati da bi v tem času CD lahko prišel do kolega po navadni pošti

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 15.96

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 28, 2007 1:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Branez je napisal/a:
Hotel sem samo povedati da bi v tem času CD lahko prišel do kolega po navadni pošti
Kopija CDja.
Odkar sem videl, kako je en poštar "zrolal" revijo s CDjem v tisto cev za časopis, čeprav je bil spodaj nabiralnk, originalov ne pošiljam več.
LP,
Igor

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Roadracer
Član
Član

Pridružen-a: Ned 16 Okt 2005 18:41
Aktiv.: 2.03
Kraj: LJ/Litija

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 28, 2007 2:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

igo je napisal/a:

Odkar sem videl, kako je en poštar "zrolal" revijo s CDjem v tisto cev za časopis, čeprav je bil spodaj nabiralnk, originalov ne pošiljam več.

CDju priložiš še 2cm železno ploščico v enaki obliki. Ponavadi pomaga. Razz

Drugače za takšna prijateljevanja predlagam Hamachi. Po lohkalni mreži je potem preprosto prenašati karkoli.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
-=davor=-
Član
Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2007 21:17
Aktiv.: 0.62
Kraj: PTUJ

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 29, 2007 9:42 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

max ki sem ga jaz pošiljal z gmailom je bilo 16Mb

max koliko lahko pošiljaš z gmailom je 20Mb

Citiram:
Some file types are blocked
As a security measure to prevent potential viruses, Gmail doesn't allow you to send or receive executable files (such as files ending in .exe) that could contain damaging executable code.
Gmail won't accept these types of files even if they are sent in a zipped (.zip, .tar, .tgz, .taz, .z, .gz) format. If this type of message is sent to your Gmail account, it is bounced back to the sender automatically.

You can send and receive messages up to 20 megabytes (MB) total (including attachments). Any message that exceeds this limit will not be delivered to your inbox and will be returned to the sender.

igo je napisal/a:

Če je bil ta cd/DVD z revijo F*M in je vseboval film Rambo I potem mu ne bo nič Laughing saj je zelo flexibilen proti drugim cd/DVDjem

alessio
Član
Član

Pridružen-a: Pon 04 Dec 2006 8:39
Aktiv.: 1.60
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 11, 2008 11:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sicer še nisem preizkusil zadeve, se pa sliši obetavno.

http://lifehacker.com/343723/send-files-of-unlimited-size-directly-with-pipebytes

Citiram:
Ever need to transfer a large file, only to find out your friend doesn't use the same chat client or the connection doesn't work? PipeBytes, a free online file transfer web app, is like a private BitTorrent for temporary transfers of unlimited size files. The sender heads to PipeBytes and gets a code to upload a file, and once the recipient enters the code, the site serves as the connector. While that unfortunately means PipeBytes has to be kept open in a browser window, you can, of course, open new tabs around it and ignore the ad-enabled YouTube videos that play. Those concerned about sites like YouSendIt or Mailbigfile holding onto your files or email may have found a somewhat more discreet solution.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 8 dni