www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

nakup spajkalnika
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... , 13, 14, 15  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 05, 2013 2:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Misliš ne naenkrat. V nekaj letih pa. Ko ti tile no-name spajkalniki umrejo po letu, dveh in ga v nekaj letih kupiš dva- trikrat. Spajkalnik je dolgoročna investicija, tako je tudi treba gledati na zadevo. To ni kila kruha.
Sploh je predpogoj za svetovanje da tisti, ki sprašuje pove, ZAKAJ ga bo rabil: za redno spajkanje, za enkrat letno nekaj zacinit, za SMD, za standardne elemente, žlebove...
Še vedno pa ostaja prvi stavek mojega citata rebra. Conrad je drag in skrajna rešitev. Če že nekdo gre v nakup poceni spajkalnika bo veliko ceneje preko ebay-a, kjer za isti artikel plačaš tudi dvakrat toliko (naj spomnim samo Rigolov osciloskop).
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.69
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 05, 2013 4:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

R35c470r je napisal/a:
Ali se splača kupiti kakšen takle spajkalnik:

http://www.conrad.si/TOOLCRAFT-Nastavljiv-spajkalnik-60-W--230-V%2fAC-Moc-60-W-Temperatura-%28maks%2e%29-450-%b0C--Vrste.htm?websale7=conrad-slowenien&pi=588269&ci=SHOP_AREA_17583_1508010
Tega sem jaz raje nabavil direkt z kitajske. Razen tega bonusa, da je bil pol cenejši vsebuje še keramični grelec, konice pa ustrezajo od Duratool.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jakey
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Jul 2012 0:38
Aktiv.: 4.12
Kraj: Ravne/LJ/Kobarid

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 05, 2013 4:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

protoncek je napisal/a:
Misliš ne naenkrat. V nekaj letih pa. Ko ti tile no-name spajkalniki umrejo po letu, dveh in ga v nekaj letih kupiš dva- trikrat. Spajkalnik je dolgoročna investicija, tako je tudi treba gledati na zadevo. To ni kila kruha.
Sploh je predpogoj za svetovanje da tisti, ki sprašuje pove, ZAKAJ ga bo rabil: za redno spajkanje, za enkrat letno nekaj zacinit, za SMD, za standardne elemente, žlebove...
Še vedno pa ostaja prvi stavek mojega citata rebra. Conrad je drag in skrajna rešitev. Če že nekdo gre v nakup poceni spajkalnika bo veliko ceneje preko ebay-a, kjer za isti artikel plačaš tudi dvakrat toliko (naj spomnim samo Rigolov osciloskop).

S tem ko sprašuje za nasvete in se oprijema con*ada kot pijanec plota, pač vidiš da ni profesionalec v tej stroki(brez žalitve ali česarkoli/če sem napak, me popravi prosim).

Zatotorej nebo odšteval 3 mestnih vsot za spajkalnik, s katerim bo spajkal. Če bi mu bilo samo do kvalitete in ne tolko do cene, verjetno nebi lepil con*adovih linkov.

Me pa zanima, katerega od ERSE bi priporočal za spajkanje standardnih komponent, občasno SMD komponent, kablov UTP do 2mm^2?

protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 05, 2013 4:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne mislim da je ersa nujno. Hotel sem povedati samo to da conrad ni edini prodajalec te robe. Dobiš tudi drugod zadeve pod sto evrov, pa ceneje kot v conradu.
Conrad je večinoma drag. Nekatere artikel ima sicer dobre in po normalni ceni (npr. multimetre), ampak večina stvari se pa drugod dobi ceneje.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Jakey
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 05, 2013 4:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

protoncek je napisal/a:
Ne mislim da je ersa nujno. Hotel sem povedati samo to da conrad ni edini prodajalec te robe. Dobiš tudi drugod zadeve pod sto evrov, pa ceneje kot v conradu.
Conrad je večinoma drag. Nekatere artikel ima sicer dobre in po normalni ceni (npr. multimetre), ampak večina stvari se pa drugod dobi ceneje.

Pa vseeno, daj mi svetuj potemtakem za spajkalnik za zgoraj omenjene zadeve spajkat.

Drgač pa okol conrada po mojem mnenju: se splača nabavit poceni kitajske stvari, ne pa kvalitetne.

trobida
Član
Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13
Aktiv.: 5.40
Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 05, 2013 5:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče še moje skromno mnenje glede nakupa spajkalnika... Sam sem veliko časa uporabljal navaden weller-jev spajkalnik, potem pa je prišla tudi potreba po spajklani postaji. Imam Erso RDS80, ki je pred kakimi štirimi leti bila kupljena pri Con*radu. Z nojo sem zadovoljen, saj za enkrat zadostuje vsem mojim potrebam. Takrat je bil pač Conrad nekakšen znan ponudnik, zato sem postajo tam vzel. Plačal sem malo več, a sem na ta denar pozabil, saj s postajo nimam problemov.

Tomaž, S57KO
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jakey
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 11, 2013 3:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ima kdo bolj dolgoročne izkušnje z ERSA (i-con)pico?

Me zanima, če se da tako spajkati SMD komponente kot tudi zacinati kabel 2 kvadrata.

Poleg tega, konice; koliko/katere/cena?

protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 11, 2013 6:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Seveda. Pri večjih stvareh povečaš temperaturo, pa gre z lahkoto. Jaz sicer največ uporabljam originalno konico. Npr. 25A graetz, ki ima faston konektorje nalotane na PCB, površina nekaj cm kvadrat odlotam za šalo...
Nabavil sem sicer tudi konico 0,4 mm, a jo redko dam gor. Gredo tudi SMDji z originalno.
Nazaj na vrh
xsyt
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 22:19
Aktiv.: 6.46
Kraj: Slov.Bistrica

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 11, 2013 7:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tista originalna je 1,6mm... meni najbolj ugaja 1,2mm enake oblike kot je originalna. Primerna tako za SMDje kot za klasiko.
Jakey
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 11, 2013 8:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po kolk pa so te konice?
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 11, 2013 8:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

TUKAJ so cene v nemčiji, pri nas so podobne.
Nazaj na vrh
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 19.96

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 11, 2013 9:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pravzaprav so pri nas konice še nekoliko cenejše, za cca 0.5EUR pri "normalnih" konicah, recimo namesto 7.6 iz protonckovega linka je 7.1, namesto 11.89 je 11.1, dražjih nisem preverjal.
Farnel ima kar nekaj dražje.
Belmet se kot vidim drži priporočenih proizvajalčevih cen za EU in nič ne nabija navrh.
Seveda pa je treba prišteti še 20% (zaenkrat) ddv.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jakey
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 12, 2013 12:01 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V ponedeljek nabavim Pico Smile

ps: Bolše zate, protonček, da ne delaš na tej firmi Razz Twisted Evil

lojz54
Član
Član

Pridružen-a: Čet 30 Dec 2010 15:20
Aktiv.: 0.83
Kraj: Portorož

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 12, 2013 8:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kobranka, kje na Kitajskem si jo kupil?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 12, 2013 9:20 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

In kaj bi bilo, če bi delal tam?
BTW, če bi malce bolj prebrskal teme o spajkalnikih bi ugotovil tudi ime in priimek človeka, ki je zadolžen za to pri belmetu.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... , 13, 14, 15  Naslednja
Stran 14 od 15

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni