|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
v.j. Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47 Prispevkov: 1665 Aktiv.: 13.16 Kraj: Veldes
|
Objavljeno: Tor Apr 05, 2022 8:31 am Naslov sporočila: |
|
|
s53al je napisal/a: |
Ali obstaja kakšna rešitev, da se mi ob vžigu avtomobila ne sesuje kamera v avtu (datum,čas...) Ko dam kontakt je vse ok, ko pa zaženem se mi ponastavi vse skupaj. |
Moja ima 3,7V 120mAh. Menda se pa ne da zamenjat, zato so mi poslali novo.
Mogoče je zaradi tega odpovedala baterija ali pa tovarniška napaka |
Glede na to, da ima kamera vgrajeno baterijo, se pri odsotnosti zunanjega napajanja kamere, ne bi smelo zgoditi kar opisuješ. Skoraj zagotovo je napaka na bateriji. Lahko je napaka tudi softverska, da kamero zmede dejstvo, da ob vklopu ACC dobi napajanje, takoj za tem pa pri startu motorja napajanje izgubi, po startu spet napajanje dobi, ...
Ena kamera je "verjetno" že odšla zaradi tega. Imam že drugo, nebi pa rad, da se to ponovi. |
Ni nuno da zaradi tega, lahko je kamera preprosto slabo narejena, če si kupil v Sloveniji, se lahko igraš in izkoriščaš garancijske pogoje dokler se te ne naveličajo in vrnejo kupnino.
Tista 12V vtič je pa vezan preko kontakta. + 12V direktno iz akumolatorja bi to verjetno rešil, ampak žico speljat tam čez vse je pa spet
Avto je Hyunday Getz.
|
AKUMULATOR bo pravilno
Ne rabiš napeljat žice direktno iz akumulatorja. Stalna napetost 12V je najlažje dostopna pri večini avtomobilov pri avtoradiu. Pri Getzu je še stara klasika, potegneš radio ven, zadaj imaš za napajanje 3 žice, jasno je da je ena od teh CH (chasis) masa - šasija, ena je 12V permanent - stalno in ena 12V ACC (kontakt).
Nič nisi opisal kako je narejeno napajanje, verjetno je napajalni adapter za 12V vtičnico z vhodno napetostjo 12/24V in izhodno 5V ker je menda USB na kameri.
Res je odveč opisat podrobnosti, ane?
Za napajanje lahko uporabiš priložen napajalnik, lahko ga narediš tudi sam.
Ko sem v avte montiral kamere, sem vedno uporabil svoje napajalnike narejene z MC34063, da je bilo vezje majhno, brez ohišja ( samo skrčna bužirka), vgradil sem ga vedno zadaj za radio, od tam sem potegnil kabel do mesta kamere, večinoma zgoraj pred ogledalom...
frenki je napisal/a: |
Napetost 14,5V je nekoliko nizka polnilna napetost ob normalnem delovnaju alternatorja pri delujočem motorju.
|
Za Getza je to normalno, mogoče celo malo visoka napetost... še vedno je Getz pri hiši, sicer 1.4 motor ampak to nima veze.
Mimogrede, pri Getzu še nismo imeli nobene resne okvare v 12 letih kar je pri hiši, razen enkrat je zatajila blokada motorja, ni prebralo RFID ključa. Na servisu so rekli da je treba menjat "antenco", rešitev pa je bila rezanje konektorja za tisto "antenco" in spajanje dveh žičk s spajkanjem in skrčno bužirko... gre za dokaj pogosto napako, robusten konektor ni primeren za tiste majčkene tokove.
Ne krivit avta, Hyundai Getz je čisto spodoben avto, zanesljiv, v glavnem brez okvar, z motorjem 1.4i brez težav vleče naloženo prikolico preko 600kg tudi v resen klanec
V tem primeru je zagotovo krivda na strani kamere. Dokler je akumulator dovolj zmogljiv za zagon motorja, je akumulator v redu. Ko bo akumulator "umrl" ne bo več zagnal motorja in to se lahko zgodi na hitro. Prvi akumulator (tovarniško vgrajen) je zdržal skoraj 9 let, drugi nekaj dni manj kot 6 let, sedaj je tretji. _________________ Kontakt na e-mail, za več informacij klikni gumb 'www', na ZS ne odgovarjam!
Ne mi pisat zasebnih sporočil na forumu! NIKOLI ne boste dobili odgovora na ZS !
Če vam moji odgovori niso všeč, nihče vas ne sili, da jih berete! uporabite gumb 'ignore' |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s53al Član

Pridružen-a: Pon 18 Okt 2010 19:44 Prispevkov: 1131 Aktiv.: 6.31 Kraj: Bela krajina
|
Objavljeno: Tor Apr 05, 2022 9:02 am Naslov sporočila: |
|
|
@v.j. Mislim, da nisi prebral vsega kar sem napisal.
Seveda je adapter 12V in na izhodu USB 5V.
Avto je star 16 let in takrat, ko sem montiral avtoradijo vem, da so žičke tako kratke, da sem komaj nataknil tista dva konektorja. Kako bi pa tisti plus tam notri prilotal pa ne vem...
Na sliki, ki sem jo prilepil, je pa razvidno, kje je bila kamera kupljena.
Kaj se bo dogajalo z to novo pa poročam.
Hvala za pomoč. _________________ Vremenska postaja Doblička gora |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
v.j. Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47 Prispevkov: 1665 Aktiv.: 13.16 Kraj: Veldes
|
Objavljeno: Tor Apr 05, 2022 12:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
@v.j. Mislim, da nisi prebral vsega kar sem napisal.
Seveda je adapter 12V in na izhodu USB 5V. |
Prav vse sem prebral, tvoje prispevke celo 2x
Nikjer nisi omenil nobenega adapterja 12/5V, omenjal si vtičnico 12V in USB, nič drugega, preberi še sam, kaj si in kaj nisi napisal.
Avto je star 16 let in takrat, ko sem montiral avtoradijo vem, da so žičke tako kratke, da sem komaj nataknil tista dva konektorja. Kako bi pa tisti plus tam notri prilotal pa ne vem... |
Naš je eno leto mlajši in nisem imel občutka, da bi imel kable za avtoradio zelo kratke, sicer pa lahko snameš še masko okoli radia, lahko celoten del sredinske konzole, verjetno so ti vsaj za klimo že pocrkale žarnice za osvetlitev gumbov... jih mimogrede zamenjaš
Na sliki, ki sem jo prilepil, je pa razvidno, kje je bila kamera kupljena. |
Eh, ... napisat je pa pretežko, misliš da nas zanima branje vseh podrobnosti na servisnem nalogu ?
Pa link do kamere je tudi pretežko priložit, ane?
Hvala za pomoč. |
Še nasvet: garancija z menjavo izdelka začne teči znova, torej imaš novih 12 mesecev garancije od prejetja nove kamere, ki je bila zamenjana v garanciji Tega ne pozabi. _________________ Kontakt na e-mail, za več informacij klikni gumb 'www', na ZS ne odgovarjam!
Ne mi pisat zasebnih sporočil na forumu! NIKOLI ne boste dobili odgovora na ZS !
Če vam moji odgovori niso všeč, nihče vas ne sili, da jih berete! uporabite gumb 'ignore' |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s53al Član

Pridružen-a: Pon 18 Okt 2010 19:44 Prispevkov: 1131 Aktiv.: 6.31 Kraj: Bela krajina
|
Objavljeno: Tor Apr 05, 2022 1:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Glede žarnic okli gretja pa imaš prav. So umrle. Tiste plastike pa še nisem razkapal, tako da...bo ko bo. Če bi imel kaj placa v garaži bi bilo pa še lažje.
Model kamere je pa tudi razviden na sliki
Pa hvala za podatek o garanciji. _________________ Vremenska postaja Doblička gora |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Ravne Član

Pridružen-a: Sre 22 Maj 2019 22:02 Prispevkov: 193 Aktiv.: 2.59
|
Objavljeno: Pet Apr 08, 2022 3:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za pomoč. |
Ali se kaj dogaja?  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s53al Član

|
Objavljeno: Pet Apr 08, 2022 5:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ravne je napisal/a: |
Hvala za pomoč. |
Ali se kaj dogaja?  |
Dogaja ja, ni za v to temo in nasplošno za ta forum. Zato pa ni časa... _________________ Vremenska postaja Doblička gora |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s53al Član

|
Objavljeno: Ned Apr 10, 2022 10:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za pomoč. |
Ali se kaj dogaja?  |
Dogaja ja, ni za v to temo in nasplošno za ta forum. Zato pa ni časa... |
Končno malo časa..., kamero sem priklopil na USB (polnilec od telefona). Polni se že cca. 1,5h in še ni polna. Vmes sem enkrat izklopil in ponovno vklopil in zaenkrat je vzpodbudno. Ura ostane, samodejno snemanje se takoj prične. Funkcija parking je na OFF. Ostalo nisem spreminjal.
Bi baterija že morala biti v tem času napolnjena? _________________ Vremenska postaja Doblička gora |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Ravne Član

|
Objavljeno: Pon Apr 11, 2022 5:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Polni se že cca. 1,5h in še ni polna.
Bi baterija že morala biti v tem času napolnjena? |
Verjetno kamera nima hitrega polnjenja (ga niti ne rabi) in zato po 1,5 ure še ni napolnjena. Malo še potrpi! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Ravne Član

|
Objavljeno: Tor Apr 19, 2022 1:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdaj je baterija v kameri verjetno že polna. Ali je kaj novega v zvezi s kamero in njeno uro? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s53al Član

|
Objavljeno: Tor Apr 19, 2022 6:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdaj je baterija v kameri verjetno že polna. Ali je kaj novega v zvezi s kamero in njeno uro? |
Ahhh...
od zadnjega mojega posta sem jo polnil par ur pa so črtice še skakale. Postala je vroča in sem jo izklopil. Sedaj jo vklopim (še vedno jo imam v sobi) in na začetku pokaže, da je polna, čez par sec je že na polovici in se vgasni (ni priklopljena na polnilec). Jo spet prižgem pokaže polno baterijo in spet čez par sec. samo polovica in izklop. Ura ob ponovnem vklopu ostane.
Iz tega sklepam, da za kakšen parking mora bit stalni plus.
Kaj se bo zgodilo, ko bo napajanje iz avta vam pa jutri poročam. _________________ Vremenska postaja Doblička gora |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bostjang Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29 Prispevkov: 3476 Aktiv.: 14.64 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Sob Apr 23, 2022 3:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Avtonomija nekaj sekund je nenormalna, če gre za baterijo (in ne superkondenzator). To je zrelo za reklamacijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s53al Član

|
Objavljeno: Sob Apr 23, 2022 10:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
bostjang je napisal/a: |
Avtonomija nekaj sekund je nenormalna, če gre za baterijo (in ne superkondenzator). To je zrelo za reklamacijo. |
Spet... Ravno jutri sem imel plan, da jo namontiram nazaj a vavto.
Sedaj jo prižgem, brez dodatnega napajanja zdrži cca 15 sec. in to samo, če gledam nastavitve, nato rdeč okvirček od baterije in gre off. To lahko ponovim parkrat, vedno isto.
Tokrat je razlika, da ura in datum ostaneta.
Bom jutri sprobal še v avtu, ko ga vžgem, če bo še uro zbrisalo. _________________ Vremenska postaja Doblička gora |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s53al Član

|
Objavljeno: Ned Apr 24, 2022 12:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Danes sem sprobal ponovno v avtu.
Med vžigom kameri vzame "sapo" a se nazaj postavi ura in datum (sprobano večkrat).
Takoj se prične snemanje. Če odvzamem kontakt kamera snema še cca. 15-20 sec.
Nato se ugasne.
Edino, kar sem spremenil v nastavitvah je to, da sem čas snemanja v "kosu" nastavil na 10. min.
 _________________ Vremenska postaja Doblička gora |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kastaneda Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 11:18 Prispevkov: 459 Aktiv.: 2.40
|
Objavljeno: Ned Apr 24, 2022 12:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Note: the built-in battery is designed only for recording an emergency event in parking mode and turning off the device correctly when the power is Turned off; for the full operation of the device in any mode, a constant power connection is required. _________________ LP
Srečko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s53al Član

|
Objavljeno: Ned Apr 24, 2022 8:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kje bi se našla shema za to kamero, da vidimo kaj ima notri? _________________ Vremenska postaja Doblička gora |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni