|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.90 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pet Mar 28, 2008 12:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
mucek, jaz bi prej rekel, da so tvoji zvočniki bili deklarirani v računalniških watih. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
podboj Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48 Prispevkov: 1251 Aktiv.: 5.27 Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Mar 28, 2008 3:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zakaj imam potem v delavnici za okras magnet od 400W RMS zvočnika skurjenega na ojačevalcu moči 200W? Zvočnika sicer nisem skuril jaz, so mi pa znane vse okoliščine kurjenja.
Zakaj mi zvočnik 60W še vedno deluje čeprav sem na njem testiral vse svoje ojačevalce in ojačevalce v popravilu, tudi z 2x večjo močjo? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.51
|
Objavljeno: Pet Mar 28, 2008 3:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
podboj je napisal/a: |
Zakaj imam potem v delavnici za okras magnet od 400W RMS zvočnika skurjenega na ojačevalcu moči 200W? Zvočnika sicer nisem skuril jaz, so mi pa znane vse okoliščine kurjenja.
Zakaj mi zvočnik 60W še vedno deluje čeprav sem na njem testiral vse svoje ojačevalce in ojačevalce v popravilu, tudi z 2x večjo močjo? |
Vzemi isti ojacevalec, ki je unicil prvi zvocnik in ga spravi v clipping in nam potem povej kako se je obnesel 60W zvocnik. _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
podboj Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48 Prispevkov: 1251 Aktiv.: 5.27 Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Mar 28, 2008 3:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tole mi je kristalno jasno in hočem že cel čas povedati. 60W zvočnik bo prav lepo deloval dlje časa na 100W nepoklipanem signalu, pač bo malo čuden zvok zaradi zabijanja, če pa nanj obesimo 30W ojačevalec s pokipanim signalom, ne bo zabijal, le pokadilo se bo iz njega. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni