www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Zakaj je toliko nelegalnih OS - Problem z Visto !
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.58
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 26, 2008 4:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še ena... Kateri način prikaza nadzorne plošče imate vklopljen?
Pri XPjih sem pridno vklapljal klasični način, ker mi tiste grupi sploh niso bile logične. Zdaj, na Visti, pa se v klasičnem sploh ne znajdem. Večino stvari hitreje najdem preko novega vmesnika kot preko klasičnega (ponavadi je že kar link na prvi ali drugi strani prava stvar).

Če pa kaj ne maram pri Visti pa je to, da so okno Omrežne povezave (Network connections) skrili tako, da se do njega ne da dostopat preko ostalih oken. Torej, če želim spremenit IP nastavitve za mrežno kartico, moram ali to narediti preko konzole ali pa tako, da na roke poženem ncpa.cpl v Windows/System32 mapi.

@pomlad, če želiš vklopiti Aero:
- preveri, če imaš nameščene gonilnike za grafiko
- desno klikni na namizju in daj Prilagodi (Personalize)
- na prvem mestu imaš Barva in videz oken (hm... pač nekaj podobnega v angleščini)
- če imaš aero izklopljen, se ti bo pokazalo staro okno za izbiro stilov (tam izberi Windows - Aero)
- če imaš pa že nekaj napol vklopljen, pa se ti bo pokazalo okno za izbiro barve učinka stekla ter možnost za vklop ali izklop Prozornosti oken.

Imaš pa še eno opcijo:
start > poženi C:\Windows\System32\rundll32.exe dwmApi #102

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.51
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 26, 2008 6:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

NeoTO je napisal/a:
............ Sam menim, da je korak v pravo smer (seveda imam ustrezno močen računalnik, da goni Visto brez vsakega problema).................

Lepo si napisal, ustrezno močen računalnik!?
In tako kot je v navadi pri Slovencih, skoraj nikjer drugje ni.
Lep primer so tajnice v državnih ustanovah, ki uporabljajo Word namesto pisalnega stroja, od funkcij Worda pa znajo uporabljati izbiro pisav, tiskanje, shranjevaje, potem se pa znanje Worda zaključi in one bi Visto, ker je pač tako lepa.
Lepo vas prosim, pa menda nimamo telih strojčkov zaradi lepote!?
Denarja pa tudi ne za stran metat.

Domenius
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15
Aktiv.: 5.00
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 26, 2008 7:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lepota zelo prodaja.
Musty
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 8:54
Aktiv.: 7.11
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 26, 2008 7:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@NeoTO

Do omrežnih nastavitev ne moreš dostopati samo v slovenski verziji viste. Očitno napaka v prevodu, so pozabili dodati gumb....

lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pomlad
Član
Član

Pridružen-a: Pet 04 Jan 2008 10:54
Aktiv.: 1.99
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 26, 2008 9:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Izkušnja elegantnega namizja z vmesnikom Windows Aero
s prosojnimi menijskimi vrsticami, 3D-preklapljanjem in sličicami odprtih programov
zgoraj navedena možnost je odkljukana na Ms/slovenija od viste premium naprej, za home basic pa sta od devetih možnih samo kljukici na prvih dveh postavkah.
http://www.microsoft.com/slovenija/windows/products/windowsvista/editions/n/choose.mspx
aero na moji visti basic ne dela,žal
Nazaj na vrh
elektronik
Član
Član

Pridružen-a: Ned 03 Dec 2006 2:17
Aktiv.: 1.28
Kraj: postojna

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 27, 2008 2:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

pomlad je napisal/a:
s prosojnimi menijskimi vrsticami, 3D-preklapljanjem in sličicami odprtih programov
zgoraj navedena možnost je odkljukana na Ms/slovenija od viste premium naprej, za home basic pa sta od devetih možnih samo kljukici na prvih dveh postavkah.
http://www.microsoft.com/slovenija/windows/products/windowsvista/editions/n/choose.mspx

http://www.techmixer.com/activate-vista-aero-interface-on-windows-vista-basic-edition/

Mislim da ti bo prišlo prav;)
Nazaj na vrh
pomlad
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 29, 2008 10:20 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

elektronik je napisal/a:
pomlad je napisal/a:

http://www.techmixer.com/activate-vista-aero-interface-on-windows-vista-basic-edition/

To z spremembo v registru je še preprosto,dalje pa mi ni uspelo,kaj dol povlečt,kaj s tem narest, ogromno neke solate,skratka če bi razumel angleško bolje bi bilo lažje.
Nazaj na vrh
jahtba
Član
Član

Pridružen-a: Čet 27 Okt 2005 23:38
Aktiv.: 1.06
Kraj: koroška

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 05, 2008 2:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem prav razumel to zanimivo temo, da nadgradnja po sistemu, da se nič ne spremeni razen operacijskega sistema ni možna, ampak tudi pri nadgradnji izpade kot instalacija na novo.
Nazaj na vrh
pomlad
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 02, 2008 9:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Problem sem rešil,bom opisal postopek.Najprej instalacija priložene viste home angleška,potem sem poizkusil z angleško nadgradnjo vista bussines,vse je potekalo do drugega cd-ja,ko je zadeva pač obstala,zdaj ali sem napačno kliknil niti ni važno. Material vse legalen,plačan in nič. Sosed mi na koncu posodi visto ultimate upgrade version in home se je lepo nadgradil v ultimate brez,da bi spremenil karkoli od prvotne instalacije (gonilniki,celo namizje je ostalo),dela tudi aero,itd. Zdaj je bil korak do slo verzije spet lažji,s spleta sem potegnil slo pak in ga aktiviral,malo napetosti in lepo slovensko vse. Seveda obstaja tudi za home ampak je tako zapleteno,da sem odnehal (v primerjavi z ultimate,ko samo klik exe datoteko in stvar sama steče. Zakaj ni poskrbljeno za nadgradnjo legalnega operacijskega sistema na slovenski jezik tudi v home varianti vedo tisti,ki skrbijo za nas uporabnike,zakaj je nadgradnja že plačane in naložene viste dražja od samostojne verzije,ki ti uniči vse instalirane gonilnike in programe vedo prav tako. Temu bi lahko rekli:legalno problematično,nelegalno prijazno in gladko,pa zakaj mora biti tako ?
Nazaj na vrh
clownfish
Član
Član

Pridružen-a: Pet 05 Avg 2005 13:05
Aktiv.: 3.22
Kraj: Povir / Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 02, 2008 10:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz vsako novo mašino postavim na XP-je..
Jasno velik del legalno preko OSL-a del pa .. Confused

No pred časom sem dobil prav tako Toshibo z inštalirano Visto in disk se je kmalu formatiral..
Pri gonilnikih pa naj bi bile težave.. vendarle..

Na firmi iz Stegen ki zastopa Toshibo so rekli, da so tudi poizkušali z XP-ji a ker Toshiba to ne podpira in na objavljajo javno driverjev niso uspeli naresti nič..

Razni proizvajalci računalnikov ne delajo chipsetov, ne delajo čipov za grafične kartice, za mrežne.. skratka..
Če vaš kaj kupiš in kaj računalnik vsebuje od čipovja se obrneš na proizvajalca čipovja in..
Za Toshibo sem našel prav vse driverje razen analognega modema(kdo pa še to uporablja)

Mašinca sedaj veselo prede, predvsem pa vem kaj dela in če kaj deluje narobe vem kje iskati problem in seveda kako ga odpraviti..

Skratka vse se da če je volja in čas. Zraven pomaga tudi malce iznajdljivosti in seveda brskanje po netu..
Nazaj na vrh
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.79
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 03, 2008 8:14 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

včeraj sem nalagal za foro VISTO Ultimate na starejši računalnik z novimi diski

Na grobo :

MB plošča P4C800 ASUS
RAM : 2Gb uparjen Team Extreme
Disk : 2x 320Gb WD/16Mb/SATA2
GRAFA: WinFast 7600GT /256Mb/AGP

brez težav sem naložil vse driverje tudi za recimo star skener , ( sama potegne dol driverje Smile, printer , update

Zanimivo pa se mi zdi kako se zna prilagoditi na slabši računalnik ( recimo v primerjavi s prenosnikom DELL1520 Core 2Duo / 2Gb/8600GT/160Gb) sistemski sredstave porabljata v bistvu enako le da na starem računalniku izklopi požrešno grafiko AERA in ostalo hudo šminkiranje.
Je pa neverjetnokao se hitro postavi sistem (na prenosniku in na kišti - par sekund ) to mi na XP ni nikoli uspelo. Hm za Visto pa sem se odločil ker XP delujejo kot že zelo poflikana vreča z raznimi hotfixi ( čeprav jih ima že tudi vista) , mislim pa da bo potrebno zaradi boljšega delovanja potrebno spremenit tudi samo osnovno blago vreče - jedro sistema

pomlad
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 05, 2008 9:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če nadaljujem zanimivo debato res ne gre zato,da bi se držali starega (xp) kot pijanec plota, ampak da se tudi s sistemom premaknemo naprej. Prav dober operacijski sistem bi moral vsebovati dobro diagnostično orodje,ki bi na podlagi konfiguracije računalnika lepo naložil sistem,ki bi ga ta potem dejansko obvladal v smislu svoje zmožnosti. Spomnim se nazaj,ko mi je pri poizkusu nalaganja oken preprosto sporočilo da imam premalo rama (vem,se je hitro našla rešitev za izklop preverjanja le tega). Seveda bi največ za poenostavitev naredili proizvajalci - prodajalci,ki bi tako kot Toshiba morali bolje poskrbeti za svoje kupce. Priloženi recoveri dvd je odlična zadeva,le da je izbor vsiljen,zakaj ni na izbiro pač s sistemom od xp-ja do viste ultimate,razumljivo slednja možnost po višji ceni. Lahko bi še na koncu omenil ustrezne nadgradnje,ki bi dopolnile kasneje našo spremembo odločitve,potrebe pač po višji in bogatejši verziji. V tej diskusiji bi seveda dodal še kakšno o samem prevodu os,ki še nikoli ni bil popolnoma preveden,kar pomeni,da kot kupec nisem nikoli v enakem položaju s tistimi v angleškem okolju. Enak če ne večji problem je tudi pri igricah,ki so brez prevoda. Vem,veliko je takšnih,ki bo pač mnenja da se je treba naučiti angleško,kar materin jezik seveda postavlja v kot za manjvredno uporabo. Če zaključim,kot laik sem prepričan,bi lahko bil operacijski sistem (katerikoli) samo osnova sistema,vsi nadaljni programi pa nekoliko obiljnejši na ta račun in pa odvisno od namena uporabe ustrezno urejeni. Tako pa sedaj na naloženi visti ultimate in prenosniku toshiba pišem to razmišljanje,sem povezan brezžično do adsl prehoda na splet,ko bi za to početje zadostoval že ... ali primerjalno, se vozimo z ferarijem po kolovozni poti vsak dan. Mogoče bo tudi kdaj bolje,če ne prej pa ko bo,če bo tudi prava konkurenca ponudbe na trgu.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 05, 2008 9:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, na kontra tebi jaz zdajle tole pišem na mojem novem mini Acer Aspire One prenosniku z legalnimi XP-ji!!! Shocked za vsega skupaj 379€, ravno tako brezžično povezavo in vsem, kar (jaz osebno) potrebujem okoli prenosnika.
Drugače pa jaz osebno ne bi imel nič proti sami Visti če ne bi bilo toliko napak v njej. Priznam pa da SP1 verzije še nisem preizkusil - mogoče ji dam še eno šanso Wink (no, pa ne na temle minilaptopu, seveda). Okoli cene pa itak nima smisla razpravljati - XPji na temle so ravno pravšnja cena (mislim da je okoli 20 USD)...vista je pa itak odiranje folka. Strinjam se da bi morali pustiti narodu da se odloči kaj bo uporabil, ne pa da z eno in edino varianto gonilnikov prisilijo ljudi k uporabi točno določenega sistema... pa naloži recimo Linux na laptop - pri marsikaterem je to težko...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Batman
Član
Član

Pridružen-a: Sre 10 Sep 2008 21:43
Aktiv.: 1.12
Kraj: Notranjska

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 10, 2008 10:06 pm    Naslov sporočila:  Re: Zakaj je toliko nelegalnih OS - Problem z Visto ! Odgovori s citatom

pomlad je napisal/a:
Kupil sem prenosnik THOSHIBA z Visto home basic angleško. Da se ta ne da poslovenit še delno razumem, čeprav bi to bilo lahko rešeno z nekim doplačilom - pa seveda ni. Želim pa legalno Visto nadgraditi na Visto home premium in sem dobil ponudbo za ceno 99 eurov + DDV, lahko pa kupim novo slovensko Visto premium za ceno 88 eurov (že vključen DDV).

Po novem se da poslovenit vsako Visto. Postopek sicer ni legalen, ma j***t ga. Tu je link:http://www.mydigitallife.info/2008/03/06/vista-sp1-multilingual-user-interface-mui-language-pack-install-tool-for-business-home-premium-and-basic-edition/
Nazaj na vrh
airwolf
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17
Aktiv.: 10.67
Kraj: Polhov Gradec

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 11, 2008 7:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

pomlad je napisal/a:
elektronik je napisal/a:
pomlad je napisal/a:

To z spremembo v registru je še preprosto,dalje pa mi ni uspelo,kaj dol povlečt,kaj s tem narest, ogromno neke solate,skratka če bi razumel angleško bolje bi bilo lažje.

Koda:
   1. Click the Start button, type regedit into the Search box, then press Enter to launch the Registry Editor (regedit.exe).
   2. Navigate to both registry keys under  ” Hkey_Current_User \ Software \ Microsoft \ Windows \ DWM \ “
   3. Change the values of the entry Composition to 1 and the value of CompositionPolicy to 0
   4. Restart your computer

Piše, da moraš spremeniti vrednosti, ponovno zagnati računalnik. Nato pa na namizju desno klikneš in izbereš personalize ( na vem, kakšen je prevod v Visti).
Aero tema mora biti tam.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Stran 3 od 5

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni