www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Za znoret... (IE vs. FF)
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
dr.1m
Član
Član

Pridružen-a: Sre 16 Jan 2008 15:30
Aktiv.: 2.13
Kraj: Goriška Primorska

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 30, 2008 5:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

dr.1m je napisal/a:
protoncek je napisal/a:

EDIT: dr1m-->ravno sem probal tvoje. Zajamra da ni certifikata....potem pa imaš spodaj jeziček "lahko pa dodate izjemo" - klikneš tja, se ti odpre eno okno, kjer lahko klikneš "dobi certifikat" in pa dodaj izjemo. ČE klikneš na "dodaj izjemo" potem gre čisto normalno v router.

To vedno pokaže v FF2. A v FF3 te avtomatsko zavrne brez kakršnekoli možnosti in to me zelo jezi Mad

V bistvu mi pokaže tole:

P.S. upam da lika ne bo prevelika Confused

Tihi
Član
Član

Pridružen-a: Čet 27 Nov 2003 14:15
Aktiv.: 1.18
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 02, 2008 8:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No situacija je taka da moraš certifikat sprejeti kjub varnostnemu opozorilu, tako da meni v FF 3.0.1 dela. Samo registracijo sem moral narediti pa preko IE, oziroma v preoblečenemu volku Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.42
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 02, 2008 9:12 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz se na spletno banko nebi prijavljal, če javi da imajo napačen certifikat. HALO Shocked
Nazaj na vrh
dr.1m
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 02, 2008 2:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tihi je napisal/a:
No situacija je taka da moraš certifikat sprejeti kjub varnostnemu opozorilu, tako da meni v FF 3.0.1 dela. Samo registracijo sem moral narediti pa preko IE, oziroma v preoblečenemu volku Smile

Hehehe, pa pokaži mi kje za božjo voljo vidiš tipko "sprejmi certifikat" ? :bonk:

Tihi
Član
Član

Pridružen-a: Čet 27 Nov 2003 14:15
Aktiv.: 1.18
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 06, 2008 11:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@dr.1m: drugič si malo bolj poglej ali vprašaj svojega boga Rolling Eyes

za vse ostale :
-Or you can add an exception…
-add exception
-get certificate
-Confirm...

Pa ni nujno, da so vsi cetifikati, k niso potrjeni s strani mf MS-a slabi.
Nazaj na vrh
Dexboy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 22:46
Aktiv.: 5.44
Kraj: Horjul

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 07, 2008 2:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

P.S.
Mami je imela podobne težave odkar je namestila FF3, je klicala na Klik tehnično pomoč, so ji rekli naj doda izjemo.. To je to Smile

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.59
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 07, 2008 5:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni isto teži za prijavo na Estudent na FE/FRI.
Ker je fakulteta sama izdala certifikat, in ni v neki bazi vpisan....

Enako obnašanje je zaslediti pri tanovem Google Chrome brskalniku.

P.S. Še eno zanimivost sem opazil pri FF3: LiveBookmarks so sedaj kontra obrnjene. Najnovejše so zgoraj Surprised

Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 16.98
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 07, 2008 8:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Šele sedaj? Saj v bistvu je bolje. Novejše vidiš prej. Edino malo se je treba navaditi.
dr.1m
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 08, 2008 8:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tihi je napisal/a:
@dr.1m: drugič si malo bolj poglej ali vprašaj svojega boga Rolling Eyes

za vse ostale :
-Or you can add an exception…
-add exception
-get certificate
-Confirm...

Pa ni nujno, da so vsi cetifikati, k niso potrjeni s strani mf MS-a slabi.

Hvala za nasvet. Sicer vem za to rešitev, a meni ne pride v poštev. Zakaj? Zato ker mi Tomato na Linksysu certifikate pogosto na novo generira. Verjetno po vsakem resetu ki se avtomatsko 1x tedensko izvrši. Bom pa vseeno poizkusil, da se še enkrat prepričam. Confused

Manawydan
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Tor 23 Sep 2008 16:18
Aktiv.: 0.03

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 23, 2008 4:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dokaj v redu alternativna resitev za vse drzavne strani, ki ne podpirajo drugih brskalnikov kot IE je addOn imenovan IE TAB.
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/1419

Lep pozdrav.
Nazaj na vrh
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.59
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 23, 2008 5:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa kaj se matrate s FF, jaz sem prejšnji teden razkopal VGA kabel, ker je monitor prikazoval spacano sliko... na FF seveda, ko je sin namestil FF in ga uporabljal. Ko sem slučajno ta isto stran odprl z IE je bila slika čudežno ostra in nezamazana. Kasneje sem ugotovil, da FF nekoliko poveča grafiko in pride do interpolacije, kar zmaže sliko. Verjetno so krive kakšne nastavitve ampak mene je FF še bolj odvrnil Confused ima nekaj pozitivnih lastnosti ampak ne dovolj, da bi me prepričal Razz
borber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40
Aktiv.: 13.09
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 23, 2008 6:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pred kakim mesecem ali dvema mi je FF zavrnil certifikat za Klik, če prav istega uporabljam že vse leto. Uporabil sem ignore, ki je bil napisan z zelo majhnimi črkami in ga prvi hip zaradi presenečenja nisem opazil.
Tele varnostne posodobitve so od hudiča.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Benjamin
Član
Član

Pridružen-a: Tor 10 Jul 2007 11:23
Aktiv.: 0.53
Kraj: Trebnje, Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 23, 2008 7:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

reber: IE se ne drži nobenih standardov (ne bom rekel da je FF perfekten).
Dizajnerji zaradi večjega števila uporabnikov stran prilagodijo IE, pri tem uporabljajo različne včasih prav grde hacke.
Da bi stran izgledala enako v IE / FF / Safari / Konqueror ... Confused

Najboljše da začnemo uporabljati tekstovne brskalnike (lynx/links) Very Happy

LP

dr.1m
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 24, 2008 7:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glede moje težave je en čuden hec. Namreč, ko sem namestil FF3 na drugem PC-u me je potem, ko sem dostopal do te strani lepo opozorilo in dalo možnost dodajanja izjem.
Verjetno je bila stara verzija FF3 s hroščem (bug-om) katerega se s popravki ni dalo odstranit.
V glavnem jaz FF3 intenzivneje uporabljam že kakšen mesec in sem z njegovim delovanjem zadovoljen. Glede grafike FF3 vs IE pa moram povedati ravno nasprotno. Ne vem zakaj ampak so pri IE črke nekam čudno zmazane, medtem ko pri FF3 so lepe in ostre. A kar se grafike tiče sem opazil da ima Opera še lepši prikaz Embarassed

nejcf
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Čet 25 Sep 2008 12:28
Aktiv.: 0.00

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 25, 2008 12:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

pa kdo sploh uporabla IE to je virus ne pa barskalnik. Meni kar avtomatsko se pržge k zaženm FF une raklame mi grejo tok na živce da resno razmišljam o linuxih Razz
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 3 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni