|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.90 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Ned Nov 16, 2008 11:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za lep posnetek. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.90 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Pon Nov 17, 2008 9:19 am Naslov sporočila: |
|
|
Vajdo,lepo se izgleda v primerjavi z mojo žago.Ker ne morem več pogledati v moji bivši službi.Ker so nekateri moji sodelavci šli iz podjetja,odkar je prišel nov direktor in vodja proizvodnje.V mislih imam,da bi izdelal takšno mizico z žago.Ki bi en del premična mizica,druga polovica z žago pa fiksna. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebaveh Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51 Prispevkov: 1672 Aktiv.: 7.86 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Pon Nov 17, 2008 1:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Izgleda super, reže pa tudi hitro
Mogoče bi le veljalo razmislit o kakšni zaščiti motorja pred vdorom prahu in žagovine? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ilboy Član

Pridružen-a: Čet 24 Jul 2008 15:20 Prispevkov: 36 Aktiv.: 0.17 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Nov 17, 2008 1:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vajdo na tvoji sliki sem v škatli,kjer je list žage videl neko cev za katero predvidevam,da je za odvod opilkov ali žagovine in na katero priključiš sesalec.Imam prav?Ko sem ravno pri sesalcu za prah.Ali bi bil njegov motor dosti močan za žago,obratov ima zadosti? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vajdo Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06 Prispevkov: 1088 Aktiv.: 4.58 Kraj: Ribnica
|
Objavljeno: Pon Nov 17, 2008 1:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
sebaveh je napisal/a: |
Izgleda super, reže pa tudi hitro
Mogoče bi le veljalo razmislit o kakšni zaščiti motorja pred vdorom prahu in žagovine? |
To je snemano pred postavitvijo zaščite. Če pogledaš slike vidiš, da je narejena zaščita za prah iz vitroplasta, v katero je speljana cev. Na to cev nato samo priključim sesalec, in vse je čisto. Je pa res, da mora na cevi od sesalca biti loputa odprta, da ne vleče vsega zraka iz žage, ker če ne mi ploščico dobesedno prisesa na mizo. Seveda je na slikah tudi prah, ker ni bilo priklučenega sesalca.
Je moja avto sesala , pa sem se rajši odpovedal sesalca pa malo žago nasvinjal
ilboy je napisal/a: |
Vajdo na tvoji sliki sem v škatli,kjer je list žage videl neko cev za katero predvidevam,da je za odvod opilkov ali žagovine in na katero priključiš sesalec.Imam prav?Ko sem ravno pri sesalcu za prah.Ali bi bil njegov motor dosti močan za žago,obratov ima zadosti? |
Mislim da to nebi bilo pametno, ker kakor vem je že tukaj na forumu bila debata okoli tega da če je motor neobremenjen je velika nevarnost, da se razleti. _________________ Lep pozdrav, Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ilboy Član

Pridružen-a: Čet 24 Jul 2008 15:20 Prispevkov: 36 Aktiv.: 0.17 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Nov 17, 2008 3:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kako razleti?Ali mi lahko daš povezavo do tega linka na forumu,ker jo jaz ne najdem. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 19.97
|
Objavljeno: Pon Nov 17, 2008 4:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zaradi previsokih vrtljajev se rotor razleti.
Tega nočeš doživet v dnevni sobi, z nosom le nekaj decimetrov stran. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vajdo Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06 Prispevkov: 1088 Aktiv.: 4.58 Kraj: Ribnica
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.90 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Pon Nov 17, 2008 6:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ta žagin list Proxxon je za do 8000 obr,več pa ne sme. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milan62 Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19 Prispevkov: 2391 Aktiv.: 10.07 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Pon Nov 17, 2008 6:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, cirkularček se da prav lepo izdelati tudi z motorjem od sesalca 1000W. Dokaz je na priloženih slikah.
V uporabi je že 15 let ( in to ne malo, ker je moj hobi tudi letalsko modelarstvo).
Danes ne vem, če bi se še odločil za samogradnjo. Pred 15 leti pa so bile razmere na trgu
hobi strojev povsem drugačne. Vendar še danes težko najdeš krožno žago, na kateri lahko pri
1000W motorju brez problema odrežeš letvico balze 2x2 mm.
Zanimovo, da motor nima nobene zaščite proti prahu, pa vendar nikoli nisem imel težav s tem,
čeprav sem na njem rezal tudi alu pločevino in alu profile. izgleda da pride do efekta, da
motor sam izpiha prah iz rež, kjer prahu ne sme biti. Prah posesam iz stroja šele ko se ga nabere
za kakšen kilogram.
Obrati so nastavljivi s preklopnikom v štirih stopnjah. Regulator obratov je dejansko regulator.
Obrate tipam preko majnnega magnetka na osi motorja in Hallovega senzorja. Tako se mi pod
obremenitvijo obrati ne posedejo (do neke meje).
Še veliko bolj kot žago, uporabljam premi brus (šmirgel). To je tako uporabna priprava, da si brez
njega težko predstavljem delo v delavnici.
Da pa bo vse pošteno, moram napisati, da mi je mehanske dele v večini izdelal
kolega Borut, ki ima za take stvari "zlate roke"
LP
 _________________ Wasting time online since 1999 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milan62 Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19 Prispevkov: 2391 Aktiv.: 10.07 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Pon Nov 17, 2008 6:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja tole temo bo treba malo urediti. Dejansko prispevki ne spadajo pod Elektroniko za začetnike.
LP _________________ Wasting time online since 1999 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni