|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.50
|
Objavljeno: Tor Dec 30, 2008 1:52 am Naslov sporočila: |
|
|
Branez je napisal/a: |
program_er je napisal/a: |
.......Ni tako hudo. Jas sem si prenaderil staro veliko zamrzovalno omaro (dobra in poceni protipožarna omara ) in imam notri kemikalij da te obrne. Vse kemikalije iz linkov in še enkrat več. Notri je tako smrdelo, da sem moral z "gasmasko" odpirat, dokler nisem naredil prezračevanja (računalniški ventilator). ...... |
Mama pa se jezi.
Ni tako?  |
Ce bi imel v omari HCl in ga pridno izpihaval v prostor, bi se najbrz jezil tudi ata ... Pridno korodira vse, tudi iz zaprte steklenice. Ce malce pomislim se mi zdi, da smo imeli na forumu slike kleti, kjer je bil shranjen HCl ... morda se bo avtor slik spomnil nanje in objavil povezavo oz. slike se enkrat. _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebaveh Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51 Prispevkov: 1672 Aktiv.: 7.86 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Tor Dec 30, 2008 3:20 am Naslov sporočila: |
|
|
Ko sem enkrad jedkal s HCl in peroksidom, sem imel pol metra stran izvijač s kompletom nastavkov (šestkotni, ampak manjši kot navadni "bitsi"). Sicer poceni, kupljeni takrat za 1500 sit.
Naslednji dan so bili nastavki rjavi kot lisice. Na srečo samo površinska rja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
xsyt Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 22:19 Prispevkov: 1346 Aktiv.: 6.46 Kraj: Slov.Bistrica
|
Objavljeno: Tor Dec 30, 2008 3:52 am Naslov sporočila: |
|
|
Ne vem kakšno vezo s to temo ima sedaj skladiščenje kemikalij?
Glede na to da je letos ta zakon o prepovedi metanja petard, mislim da se ne "prime" ravno;pokanja mislim da je še vedno enako kot lani, le petard ne prodajajo več v obiju ipd. Še vedno se jih pa dobi na črnem trgu. Zanimivo je le to, da ravno te "Cobra33" letos na veliko pokajo? Tistih "piratk" mislim da sploh ni več nič.
Sam osebno vržem le še kakšno svojo doma narejeno petardo, iz RDX-a ali kaj podobnega. Seveda ne pretiravam v količinah.. max 5-10g, več nikoli. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gkrusi Član

Pridružen-a: Tor 24 Jul 2007 17:22 Prispevkov: 811 Aktiv.: 3.71 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Tor Dec 30, 2008 6:23 am Naslov sporočila: |
|
|
xsyt je napisal/a: |
Glede na to da je letos ta zakon o prepovedi metanja petard, mislim da se ne "prime" ravno;pokanja mislim da je še vedno enako kot lani, le petard ne prodajajo več v obiju ipd. Še vedno se jih pa dobi na črnem trgu. Zanimivo je le to, da ravno te "Cobra33" letos na veliko pokajo? Tistih "piratk" mislim da sploh ni več nič.
|
Malo manj je, ne pa precej. Je pa to toliko močnejše! Če ne moreš petard metat kot kokice, ker te vsi opazijo, pač za enako zadovoljiv učinek vržeš manj močnejših petard. Še en stranski učinek pa je, da črni trg na ta način prav cveti. Se pravi, da so v uporabi manj močne in še manj kvalitetne/varne petarde.
Po moje so prepovedi nesmisel, boljše bi bilo izobraževanje na tem področju. Do večine poškodb pride zaradi nepravilne uporabe pirotehnike in od kod naj sedaj otrok pozna pravilno uporabo?! Sam se pravilne uporabe naučil z razstavljanjem in sklepanjem...
Če otroku nekaj prepoveš, bo to prav tako naredil (še z večjim veseljem), le da na precej manj varen način...
Osebno nikdar nisem rad metal petard, ker živim v strnjenem naselju in nerad kogarkoli motim. Me je pa od kar sem imel priložnost v živo videt "odprte" prste prijatelja še dokončno minilo... Imam pa vseeno rad vulkane, rakete ipd., ker je lepo. _________________ Zakaj bi bilo preprosto, če je lahko zakomplicirano??? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Krampus Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07 Prispevkov: 1853 Aktiv.: 9.04
|
Objavljeno: Tor Dec 30, 2008 10:48 am Naslov sporočila: |
|
|
Iztok, ti si pa bil v pešadiji
Meni(facko) so moji hoteli krave streljati z netrzajnim topom. _________________ Nisem ravno najbolj pameten na svetu, tu in tam pa imam kakšno idejo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
program_er Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47 Prispevkov: 2173 Aktiv.: 10.30 Kraj: Maribor (Pohorje)
|
Objavljeno: Sre Dec 31, 2008 11:24 am Naslov sporočila: |
|
|
.......Ni tako hudo. Jas sem si prenaderil staro veliko zamrzovalno omaro (dobra in poceni protipožarna omara ) in imam notri kemikalij da te obrne. Vse kemikalije iz linkov in še enkrat več. Notri je tako smrdelo, da sem moral z "gasmasko" odpirat, dokler nisem naredil prezračevanja (računalniški ventilator). ...... |
Mama pa se jezi.
Ni tako?  |
Ko sem šel v ta hobi, je nasprotovala, ampak sma se potem ujela pod enim pogojem - lahko se ukvarjam s tem, samo da pustim objekte pri miru (da hiša ostane cela).
Sokrat je napisal/a: |
Mama pa se jezi.
Ni tako?  |
Ce bi imel v omari HCl in ga pridno izpihaval v prostor, bi se najbrz jezil tudi ata ... Pridno korodira vse, tudi iz zaprte steklenice. Ce malce pomislim se mi zdi, da smo imeli na forumu slike kleti, kjer je bil shranjen HCl ... morda se bo avtor slik spomnil nanje in objavil povezavo oz. slike se enkrat. |
Ja pa ni mi jasno kako vi shranjujete HCl? Jaz imam notri 4 litre HCL, ampak mi ni korodiralo ničesar, pa imam veliko žličk in palčk ter drugega kovinskega laboratorijskega pribora. Imam pa pro steklenice z dvojnim tesnilom, tako, da nima kaj kam uiti! Ves moj pribor, material in kisline so profesionalne iz MikroPolota Namreč če bi shranjeval koncentrirano dušikovo (ali pa žveplovo) kislino "kar tako v eni flaši", bi bilo... huh Smrdelo je pa zato, ker se mi je enkrat polila fluorescenčna tekočina (tista ki se sveti v temi), ki ni nevarna, zato sem jo imel začasno shranjeno kar v eni posodici. Nevarno ni, smrdi pa ko hudič. Zato pa sem pred kratkim opral omaro, ko sem delal malo inventure.
Sploh pa me to ne veseli več tako. Tudi petarde me ne veselijo več tako, kot so me naprimer pred... 3 leti. Razumite, da sem jaz še (recimo) otrok, oziroma boljše najstnik. E pa vam povem kar oseben primer:
V 5. in 7. (6 sem preskočil - 9 letka) razredu je bila prava "petard-manija". To sta šli včasih po 2 škatli petard na dan po pouku. Če mi je slučajno kaka petarda ostala do konca januarja, je bil to čudež. Za pirotehniko pa sem porabljal tudi do 200€ Če nisem vsega porabil že do novega leta, pa v 1. tednu januarja.
Pa pogledaš 8. razred. Kupil sem si par škatel, s tem sta mi ostali še 2 škatli petard in ena škatla megic do letos.
Pa letos, 9. razred? Sam si nisem kupil nič pirotehnike, petardi sem poknil komaj kaki 2. Pa ne zato ker je prepoved, to nima veze. Pač, ni mi... Seveda pa sma šla z atejom kupit 2 vulkančka in eno malo baterijo (za vizualen efekt in vzdušje).
Tako da vas popolnoma razumem. Kajti z leti ti pride odgovornost, mišljenje se ti počasi izoblikuje. In tudi spoznaš, da pirotehnika ni... nič in, da so pomembnejše stvari v življenju. Pa tudi če nimaš drage Ampak mislim, da vsak v tem času kot otrok (mladostnik) "rad" poka petarde.
Zdaj pa bote spet nekaj našli v mojem "spisu" pa me "šinfali". HH |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.88 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sre Dec 31, 2008 11:49 am Naslov sporočila: |
|
|
Zdaj pa bote spet nekaj našli v mojem "spisu" pa me "šinfali". HH |
Ne ne bomo. Verjetno mora vsak najstnik skozi to. Eni bolj, drugi manj. Na starših in okolju pa je, da poskrbe, da je njegova pot kar se da varna. In natančno to se trudimo.
Najboljši način pa je, da se take ljudi animira v drugačne vode. Elektronika je že ena takih. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 32.96 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Sre Dec 31, 2008 11:53 am Naslov sporočila: |
|
|
Točno tako! In Bojan je to sam ugotovil.
Ampak tisto z mamo je pa res. Ni tako?  _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
program_er Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47 Prispevkov: 2173 Aktiv.: 10.30 Kraj: Maribor (Pohorje)
|
Objavljeno: Sre Dec 31, 2008 11:56 am Naslov sporočila: |
|
|
Točno tako! In Bojan je to sam ugotovil.
Ampak tisto z mamo je pa res. Ni tako?  |
Je ja Ampak zdaj ni nič kaj bolj vesela - pravi da cele dneve nekaj lotam pa ne grem vstran od računalnika  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 32.96 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Sre Dec 31, 2008 12:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Starši morajo (moramo) nergati. Zato so tu.
Imej se lepo, samo ti lotaj naprej! _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jule Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48 Prispevkov: 2533 Aktiv.: 11.76 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Sre Dec 31, 2008 12:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Raje zapravim denar v HTE, kot za petarde in rakete. _________________ lp Jure |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ljudsko Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 8:19 Prispevkov: 1184 Aktiv.: 5.63 Kraj: Koroška-Mežica
|
Objavljeno: Sre Dec 31, 2008 12:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jule je napisal/a: |
Raje zapravim denar v HTE, kot za petarde in rakete. |
Podpis, le da jaz to realiziram skoraj vsak mesec:) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jule Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48 Prispevkov: 2533 Aktiv.: 11.76 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Sre Dec 31, 2008 1:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
isti problem!
Je bolj veselo če pride dedek mraz vsak mesec! _________________ lp Jure |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni