www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Merilni instrument....
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Proteus
Član
Član

Pridružen-a: Sre 15 Jun 2005 10:03
Aktiv.: 8.18

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 02, 2006 11:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
zanima me, če ima še kdo kakšne izkušnje z HPSx0

V reviji Elektor electronics (junij 2006) je test tozadevnih instrumentov.

Med njimi je tudi Velleman HPS40. Razen nad enostavnostjo uporabe in nizko ceno, niso pokazali pretiranega navdušenja nad njim, še posebej jih moti nizka frekvenca vzorčenja.

Na splošno imajo nizkocenovni instrumenti probleme z nizko frekvenco vzorčenja. Svetla izjema je Velleman APS230.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Perhan
Član
Član

Pridružen-a: Sre 12 Mar 2008 20:04
Aktiv.: 0.91
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 13, 2008 7:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da nebom odpiral nove teme, ali ima kdo izkušnje z multimetrom Fluke 117 Zanimajo me prednosti in slabosti, kvaliteta glede na ceno (z ddv cca 265 €) in pa kje bi se ga dalo najugodneje dobiti?

Rokoval sem že s Fluke 189 in Fluke 287 in moram reči, da me je 189 prepričal, 287 pa niti ne, kajti instrument se predolgo časa nalaga.
No kakršnekoli informacije so dobrodošle.

Aja, instrument bom uporabljal v elektroniki.

lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
damo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45
Aktiv.: 8.46
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 13, 2008 9:40 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mi imamo ene 200 kosov flukov....

8060:

stari modeli 8060 so itak zakon. večni, nepokvarljivi, občasno je treba polotati puše na tiskanem vezju in očistiti "zebro" na displayu.

87:

se niso izkazali, po času se pokažejo problemi s selektor switchem

187/189:

super instrument, za moje pojme najboljši od fluka

289:

kao naslednik 189, vendar me ni prepričal. Preglomazen, prekompliciran za na teren.

Poglej kaj na ebay. Drugače pa je uradni zastopnik Micom electronics iz Trzina. Z njimi delamo že vrsto let in jih lahko le pohvalim. Dejstvo pa je, da Fluke nikdar ni bil poceni.
Nazaj na vrh
milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.07

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 13, 2008 9:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najceneje bo na Ebayu. Ne vem, če si opazil, pri modelu 117 je najnižje tokovno območje 6A. Slabo za meritve v elektroniki.

LP

Perhan
Član
Član

Pridružen-a: Sre 12 Mar 2008 20:04
Aktiv.: 0.91

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 13, 2008 1:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

U, ja, to da ima min 6A območje se očitno res spregledal.
Model 189 se mi zdi najboljša varianta, vendar tudi hudičevo draga, no za moj žep.

Kolega v firmi, ki je zadolžen za nabavo merilne opreme pravi da se modela 189 sploh ne da več dobiti. To res drži???
Nazaj na vrh
damo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45
Aktiv.: 8.46
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 13, 2008 1:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ja, res je. zamenjava je 289.
Nazaj na vrh
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 16.99
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 13, 2008 2:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam sem si omisli Fluka 179. Sem ga imel več let v prejšnji službi in je bil super. Sem gledal tudi 189 samo je bil predrag. Sicer tudi 179 ni ravno poceni.

179 sem dobil v eni akciji skupaj z torbico in dodatnimi finimi sondami z zamenljivimi špicami. Če se ne motim za nekaj manj kot 350€

marko11
Član
Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 17:47
Aktiv.: 3.76
Kraj: Dobrepolje

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 01, 2009 7:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Res, da je to že zelo stara tema. Dobil sem ročni osciloskop HPS10, prodaja ga IC Elektronika povezava

Silvo je napisal/a:
Če koga kaj zanima v zezi z instrumentom naj vpraša...bova z Lozem odgovarjala Wink

lp
Silvo

Silvo ali imaš še omenjeni osciloskop, pa kako se obnese?

Vprašal pa bi kako je s tipko AUTO, ko hočem izmeriti 9V baterijo ali katerokoli DC napetost in ko pritisnem tipko Auto mi vedno izpiše manjšo napetost kot je dejanska.

Ko pa merim AC pa izpiše pravilno napetost.

Kaj je vzrok, ali so morda kje kake nastavitve ?

LP,marko
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.80
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 01, 2009 8:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja osciloskop je na mizi, če prav ga ne vem koliko ne uporabljam. Sedaj sem ga priključil, da se malo napolnijo bateriji. Naredil sem test. Kot referenca uporabljen 5V stabilizator. Paralelna meritev z multimetrom je približno enaka.

PC010233.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  404.89 KB
 Pogledana:  6 krat

PC010233.JPG

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 6 dni