|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 32.96 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Čet Sep 24, 2009 8:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
tezo je napisal/a: |
Ne zastopim zakaj bi bile zaradi cinka motnje |
cina _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tezo Član

Pridružen-a: Sob 19 Sep 2009 10:44 Prispevkov: 40 Aktiv.: 0.21 Kraj: Zgornji brnik
|
Objavljeno: Čet Sep 24, 2009 8:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
[quote= Pa dva rabiš![/quote]
Zakaj pa 2
Nazadnje urejal/a tezo Čet Sep 24, 2009 8:25 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.54 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Čet Sep 24, 2009 8:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdaj pa še lotati ne znam pa saj to ni res, zakaj potem v šoli za ploščico dobim dobro oceno medtem ko nekatere pošilja popravljat spoje.
Zdej se grem pa jokat. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Čet Sep 24, 2009 8:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
tezo je napisal/a: |
[quote= Pa dva rabiš! |
Zakaj pa 2[/quote]
Za stereo, da vsak ojačevalnik poganja en zvočnik. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tezo Član

Pridružen-a: Sob 19 Sep 2009 10:44 Prispevkov: 40 Aktiv.: 0.21 Kraj: Zgornji brnik
|
Objavljeno: Čet Sep 24, 2009 8:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Aja sej jest nebom stereo naredu, mogoče drugič. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 32.96 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Čet Sep 24, 2009 8:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem to slišal (čital) od drugih.
PZUFIC je napisal/a: |
jjakob je napisal/a: |
Lak je ok, opažam pa eno drugo stvar ... na lote daješ preveč cina. Prav je tako, da je cin na zunanji strani vbočen, ne pa, da izgleda kot kroglica.
Lepo bi bilo tudi, če bi ploščico dal skozi malo bolj zahtevne korozijske pogoje, da vidimo, kako se stvar obnese v praksi.  |
Se strinjam, da ploščica ni najbolje zlotana, sem bil na slabi zalogi cina pa sem imel veliko predebelega pa tudi neučakanost je bila velika. Sedaj sem v Bauhausu kupil Stannol 1mm s svincem seveda in zdaj končno vem kaj je cin. Imam pa tudi drugo pološčico polakirano, ki je sirena, ki bo nekoč vgrajena v avto in tam se bo res videlo ali je lak dober ali ne. Samo kdaj bo to je pa vprašanje. |
Pa to je bilo pred kratkim, kdaj pa si ti nazadnje in koliko naredil na naluknjano ploščico? _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Čet Sep 24, 2009 8:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Branez je napisal/a: |
Jaz sem to slišal (čital) od drugih.
jjakob je napisal/a: |
Lak je ok, opažam pa eno drugo stvar ... na lote daješ preveč cina. Prav je tako, da je cin na zunanji strani vbočen, ne pa, da izgleda kot kroglica.
Lepo bi bilo tudi, če bi ploščico dal skozi malo bolj zahtevne korozijske pogoje, da vidimo, kako se stvar obnese v praksi.  |
Se strinjam, da ploščica ni najbolje zlotana, sem bil na slabi zalogi cina pa sem imel veliko predebelega pa tudi neučakanost je bila velika. Sedaj sem v Bauhausu kupil Stannol 1mm s svincem seveda in zdaj končno vem kaj je cin. Imam pa tudi drugo pološčico polakirano, ki je sirena, ki bo nekoč vgrajena v avto in tam se bo res videlo ali je lak dober ali ne. Samo kdaj bo to je pa vprašanje. |
Pa to je bilo pred kratkim, kdaj pa si ti nazadnje in koliko naredil na naluknjano ploščico? |
Bom raje tiho, da ne padem še globje v depresijo. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tezo Član

|
Objavljeno: Čet Sep 24, 2009 9:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
No sedaj je pa problem napisat seznam da bo prodajalec vedel kaj hočem.Za ene stvari ne vem kako se jih napise in sicer tisti kondenzatorji ki imajo eno črto belo eno pa črno |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Čet Sep 24, 2009 9:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tsiti kondenzatorji z belo in črno črto so elektrolitski kondenzatorji in če vzameš 25V bo dovolj. Če boš podal samo napetost bo prodajalec vedel za kaj gre, lahko pa dopišeš tudi elektrolitski. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tezo Član

|
Objavljeno: Čet Sep 24, 2009 9:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
A poj sedaj tako za kondenzatorje:
-3× 2,2uF 25V elektrolitski
-2× 0,1uF obični
........ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Čet Sep 24, 2009 9:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Delaj po tej shemi in bo delovalo vrednosti kondenzatorjev pa so jasno napisane. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.60 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Čet Sep 24, 2009 9:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Branez je napisal/a: |
Pa to je bilo pred kratkim, kdaj pa si ti nazadnje in koliko naredil na naluknjano ploščico? |
Bom raje tiho, da ne padem še globje v depresijo. |
Pridi na piknik, pa te bomo naučili lotati za šalo  _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Čet Sep 24, 2009 9:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Še vedno mislim, da sem se v dveh letih in še malo naučil spajkati, le svojo površnost moram izklopiti, ter si vzeti malo več časa pa je stvar odlično dovršena.  _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.89 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Čet Sep 24, 2009 9:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Še vedno mislim, da sem se v dveh letih in še malo naučil spajkati, le svojo površnost moram izklopiti, ter si vzeti malo več časa pa je stvar odlično dovršena.  |
Dober si. Jaz še vedno ne znam. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Čet Sep 24, 2009 9:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Verjamem, da SMD komponent in ostalega neznam spajkati, ker sploh še nisem nikoli poskusil, kar se tiče navadnih komponent pa je kar ok, če se potrudim. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni