|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
taz Član

Pridružen-a: Tor 11 Dec 2007 22:56 Prispevkov: 57 Aktiv.: 0.27 Kraj: Solkan
|
Objavljeno: Sob Avg 30, 2014 5:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni.
Dejte mi svetovat, kateri polnilec naj vzamem. Potrebujem ga za AA in Li-ion 14500,če je možnost pa še za D, ni pa nujno. Videl sem da usi hvalijo tega , ampak če prou vidim, je samo za AA in AAA baterije. Naslednji je tale, vendar je cena malo visoka, pa škoda ker nima še za D baterije, sploh ob tej ceni. A bi bilo mogoče pri tem polilcu vseeno polnit D verzijo, da bi recimo jih priklopil gor s krokodilčki?  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
taz Član

|
Objavljeno: Sre Sep 03, 2014 9:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
taz je napisal/a: |
Pozdravljeni.
Dejte mi svetovat, kateri polnilec naj vzamem. Potrebujem ga za AA in Li-ion 14500,če je možnost pa še za D, ni pa nujno. Videl sem da usi hvalijo tega , ampak če prou vidim, je samo za AA in AAA baterije. Naslednji je tale, vendar je cena malo visoka, pa škoda ker nima še za D baterije, sploh ob tej ceni. A bi bilo mogoče pri tem polilcu vseeno polnit D verzijo, da bi recimo jih priklopil gor s krokodilčki?  |
Ok, pri Fenix-u je omejena kapaciteta na 3Ah, tako da odpade polnjenje D tipa baterij. Ve mogoče kdo za polnilec, kateri bi bil primeren za polnit Ni-Mh (AA, AAA, po možnodti tudi C in D) in Li-Ion baterije pa imel možnost obnovitve/vzdrževanja, kakor Voltcraft? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Collat3ral Član

Pridružen-a: Pon 07 Dec 2009 20:40 Prispevkov: 27 Aktiv.: 0.14 Kraj: Velenje
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
taz Član

|
Objavljeno: Čet Sep 11, 2014 2:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Uporabljaš kaj break in ter cycling funkcije, pa če jih, kako se kaj obnesejo? Si že obnovil kdaj kakšne baterije?
Kje pa nabavit kakšne nosilce za baterije? Rabim za AA/14500 in D.
Hvala. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5530 Aktiv.: 24.06 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Čet Sep 11, 2014 3:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Break funkcije ne poznam (mogoče zgolj premor med cikloma polnjenje-praznjenje pri cikličnem polnjenju?), Cycling je pa enostavno to, da lahko nastaviš tudi cikle praznjenje-polnjenje (in meriš celice) - na "oživljanje" pa to ne vpliva.
Za "približno" oživljanje je uporaben refleksni način polnjenja, s katerim malo izboljšamo NiCd in NiMH celice, predvsem memory efekt, ni pa čudežen. Za litijeve celice kot vem ni kaj posebej razlike.
LP, g _________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni