|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.19 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Sre Jun 16, 2010 6:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
PZUFIC, imaš ZS...
Drugače pa hiška skrita v krošnji, notri napajanje, kamera, bla, bla....slika pove več...
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
27.96 KB |
Pogledana: |
7 krat |

|
_________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
klemen88 Član

Pridružen-a: Tor 01 Jan 2008 17:37 Prispevkov: 747 Aktiv.: 3.50 Kraj: Slovenj Gradec
|
Objavljeno: Sre Jun 16, 2010 6:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
aljoš je napisal/a: |
PZUFIC, imaš ZS...
Drugače pa hiška skrita v krošnji, notri napajanje, kamera, bla, bla....slika pove več... |
Zelo dobro ter domiselno narejeno! Zdaj pa samo upaj, da ''storilec'' ne bere tega foruma
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.91 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Sre Jun 16, 2010 7:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
pa še postavi ptička na drog.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.19 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Sre Jun 16, 2010 7:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sedaj sem že na TV gledal sliko, vidi se kar OK... Me pa nekaj zanima...
Kdo ve za kak program, kakšen motion detector?
Moral bi pa biti tak, da bi jaz ta signal preko TV tunerja zajel, ko bi pa kdo hodil po tej cesti oz. se pripeljal, bi mi snemalo.... pozna kdo kaj takega?
_________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bosko Član

Pridružen-a: Sob 29 Nov 2008 20:57 Prispevkov: 162 Aktiv.: 0.80 Kraj: Vače
|
Objavljeno: Sre Jun 16, 2010 7:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Drgač pa zakon o izvajanju videonadzora pravi da je potrebno na VIDNEM mestu (nikjer ni definicije VIDNO) postaviti opozorilo, da se na lokaciji izvaja videonadzor. Na tabli mora biti opozorilo ter kontaktna številka, kjer se da posnetek prekontrolirati.
Tabla ali napis se lahko pojavi tudi ko je zadeva končana, npr kao saj je že skoz tam, (aja, mal jo je grmovje prerastu).
Nikjer ni uzakonjeno da moraš imeti telefon.
Tacga pezdeta ti pa prav privoščim ujet !!
_________________ Ko sem naredil , nisem vedel da se tega ne da...... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
digital Član

Pridružen-a: Ned 08 Jun 2008 23:11 Prispevkov: 253 Aktiv.: 1.22 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Sre Jun 16, 2010 8:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Meni deljuje active webcam - tudi demo verija.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

|
Objavljeno: Sre Jun 16, 2010 8:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
A ta program prepozna video ki je pripeljan iz TV tunerja, se pravi S-Video ali samo kakšno IP oz. USB kamero?
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.60 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Sre Jun 16, 2010 8:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če se ti video tuner predstavi kot Imaging device, potem bo delovalo z vsakim takim softverom. V kolikor pa rabi specialen softver (npr. Windows movie maker ga ne prepozna), potem bo težje..
_________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PonosniSlovenec Član

Pridružen-a: Ned 16 Maj 2010 11:46 Prispevkov: 137 Aktiv.: 0.74 Kraj: Ljubjana
|
Objavljeno: Sre Jun 16, 2010 8:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
PZUFIC je napisal/a: |
Daj prosim poslikaj od bližje, da vidim kam je kaj priklopljeno in zalotano na anteni, ker tudi iz Silvotovih slik ni dobro razvidno. |
Tudi mene to zanima.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

|
Objavljeno: Sre Jun 16, 2010 9:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Evo, da bo razumljivo:
Čisto enostavno jo priklopiš.... Kabl z opletom (koaksialc) olupiš, skozi pertinaks zvrtaš luknjo za bakreno cevko ali pa kaj drugega, kar se lepo lota, koaksialc noter, na drugi strani pa biquad, se pravi antenco prilotaš en del na tulec, drug del pa na košček notranjega kabla v koaksialcu...na moji sliki prve antene se to vidi..
Če kaj ne bo šlo, vprašaj...Smile
P.S: Sem kar copiral iz sporočila, ki sem ga poslal PZUFIC-u...
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PonosniSlovenec Član

Pridružen-a: Ned 16 Maj 2010 11:46 Prispevkov: 137 Aktiv.: 0.74 Kraj: Ljubjana
|
Objavljeno: Sre Jun 16, 2010 9:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
No mam še eno vprašanje, sem sicr začetnik na tem področju. Glede na to da imaš anteno zunaj, ali jo imaš pod streho ali imaš kako drugače zrihtano v primeru dežja. Poleg tega verjetno baker tudi hitro oksidira. Je to problem?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BluPhenix Član

Pridružen-a: Pet 05 Mar 2004 12:54 Prispevkov: 1018 Aktiv.: 4.29 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Sre Jun 16, 2010 9:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Na javnem mestu bi moralo biti vsako snemanje dovoljeno. Moj moto je: Če si na javnem mestu, se pač obnašaj tako, da ti ne bo v škodo, če te kdo posname. |
Vprašanje človekovih pravic in zasebnosti je pač nepravo na forumu elektronikov, zato je bolje, da se z njim ne ukvarjamo.
Če bi tvoja obveljala bi se lahko jaz celi dan s kamero sprehajal za tabo, na katerem koli javnem mestu, kar pa ti verjetno nebi ustrezalo. Kot napisano, ne se ukvarjati s temami človekovih pravic in vdora v zasebnost, ker je off tematika za tukaj.
Moj moto pa je, če nisem naredil nič napačnega za kar bi me policija iskala, me ti nimaš pravice snemati in slikati kjer koli ti zapaše, ker imam pravico do samoodločanja o moji zasebnosti in nje snemanju in hranjueju teh posnetkov.
Drgač pa zakon o izvajanju videonadzora pravi da je potrebno na VIDNEM mestu (nikjer ni definicije VIDNO) postaviti opozorilo, da se na lokaciji izvaja videonadzor. Na tabli mora biti opozorilo ter kontaktna številka, kjer se da posnetek prekontrolirati.
Tabla ali napis se lahko pojavi tudi ko je zadeva končana, npr kao saj je že skoz tam, (aja, mal jo je grmovje prerastu). |
Področje ureja ZVOP (Zakon o varstvu osebnih podatkov) in preden kvasiš take neumnosti, bi ti predlagal, da si ga prebereš. Sej tako nastanejo razni pravni strokovnjaki...
Oseba javnega ali zasebnega sektorja, ki izvaja videonadzor, mora o tem objaviti obvestilo. Obvestilo mora biti vidno in razločno objavljeno na način, ki omogoča posamezniku, da se seznani z njegovim izvajanjem najkasneje, ko se nad njim začne izvajati videonadzor.
(3) Obvestilo iz prejšnjega odstavka mora vsebovati naslednje informacije:
1. da se izvaja videonadzor;
2. naziv osebe javnega ali zasebnega sektorja, ki ga izvaja;
3. telefonsko številko za pridobitev informacije, kje in koliko časa se shranjujejo posnetki iz videonadzornega sistema. |
Nazaj na vrh |
|
 |
sraka Član

Pridružen-a: Čet 20 Nov 2008 23:52 Prispevkov: 481 Aktiv.: 2.38 Kraj: PMAVs
|
Objavljeno: Sre Jun 16, 2010 10:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
BluPhenix je napisal/a: |
.......vdora v zasebnost,.... |
Zdaj mi pa razloži kako izgleda vdor v zasebnost na javnem mestu !
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

|
Objavljeno: Sre Jun 16, 2010 10:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ma dejte nehat s temi pravnimi sranji... Najbolje da kar Matoza najamem
Ni nihče (BluPhenix) naredil kdaj kaj ilegalnega? Npr: FM oddajnik, motilec TV signala, motilec TV daljinca in podobnih? Dajte no mir, seveda ste in ob tem ste se nasmejali, pa ni bilo straha da vas bo kdo zasačil od višjih organov....
P.S: V naprej naprošam, da o pravnih zadevah in zakonih ne razglabljamo v tej temi, saj smo vendar le na štromarskem forumu....
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.50 Kraj: Grosuplje
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni